вибрации при е46?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- nikolaymitov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330D автоматик,седан
- Мечтае да кара: M3
Re: вибрации при е46?
virtualchild написа:Привет колега ,
Може ли да споделиш кой ти направи ремонта и от къде си взе турбината(торк конвертора)?
А също така на колко налягане ти работи другата турбинa(стандартно е на 1.3бара)?
Торка го взех от "Елит кар" Враца за 1300 лв. някъде,а ремонта го прави "Нинко" в гр.Бяла Слатина.Нямам на представа на колко работи другата турбина
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Можеш ли да прецениш колко натиснат трябваше да е педала на газта за да започне тресенето.
Позицията на педала е пряко свързана с исканото налягане на турбината.
При мен над 1.4бара на 4та и 5та скорост около 3000 оборота ми приплъзва конвертора.
При мен над 1.4бара на 4та и 5та скорост около 3000 оборота ми приплъзва конвертора.
- nikolaymitov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330D автоматик,седан
- Мечтае да кара: M3
virtualchild написа:Можеш ли да прецениш колко натиснат трябваше да е педала на газта за да започне тресенето.
При мен примерно като си карам със 110 км/ч на 5-та и трябва примерно да изпреваря,натискам газта рязко и тогава се получаваше това претрисане / сигурно при сваляне от 5-та на 4-та,поне аз така си мисля/ и то не всеки път,примерно от 10 такива опита да го правеше веднъж или два пъти.Забелязах,че го правеше само при тази скорост-110 км/ч. Турбината я пращах в "МиД Авто"-Варна и там като я срязаха казаха,че не става за рециклиране,пращах втора и тя също не ставаше и затова реших за взема тази от "Елит кар". Сега не мога да си позная колата
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
И аз съм за тази процедура, но се чудя дали да си дам парите за здрав конвертор или за здрав махови и съединител и да си бодна ръчната, която ми стои на склад 

19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2