330 бензин, автомат вдига обороти след пускане на парно?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Re: 330 бензин, автомат вдига обороти след пускане на парно?

Мнение от host » 08 Дек 2016, 22:58

Еми проверка на алтернатор в такъв случай и акумулатора.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330xi

Мнение от stefan_suny » 09 Дек 2016, 0:09

Здравейте отново колеги. Ето малко развитие от мен
1. Това се случва при добре загрял двигател и пускане на парното, при мен започва между -1 и -1,5 градуса и надолу до -6 е същото, \ не съм попадал на по ниска външна температура за сега\.
2. Софтуерно е, не е причинено от по голяма консумация, защото при намаляване зададената температура \ от панела на климатроника\ на минимума - оборотите си спадат до нормалните, въпреки че вентилатора си се върти по същия начин, но половин гардус нагоре и ефекта е отново налице. По мое мнение има два варианта - или с високите обороти се стреми компенсиране на охлаждането на двигателя в следствие топлоотдаването в отоплителния елемен и ниското производство на топлина на празен ход, или се стреми подобряване на потока антифриза през отоплителния елемент \по високи обороти за водната помпа\ , за да се запази комфорта на купето при престой.
3. В модула на климатроника ми може да се кодира "повишаване оборотите на празен ход при включване на големи консуматори" и "повишаване на оборотите на празен ход при спадане на напрежението", и двете в момента са забранени. За съжаление кодиране на обсъжданата ситуация няма и май ще се живее така. На ръчка едва ли изобщо е някакъв проблем при шовиране, но на автомата като е на Д и на място, има една идея повече вибрации в купето и трябва да се натиска по здраво спирачката, така че продължавам да се ослушвам за идеи.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 10 Дек 2016, 1:20

Най вероятно нямате проблем, но... Тази седмица ходих при един диагностик за да ми махне автоматичното включване на подгрева на задното стъкло когато температурата е под 3 градуса. Направи ми впечатление, че има безброй опции свързани с климатик и парно и обороти на двигателя. Със сигурност имаше опция при недозагрял двигател да повишава оборотите на двигателя, при незреден акумулатор също и т.н. Може би е опционално и може да се коригира по желание.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 E46 330d
Мечтае да кара: G20 330d

Мнение от Stanimir330 » 14 Дек 2016, 18:34

И моето 330dA прави същото, пусна ли парното вдига оборотите като стой на едно място. Загрее ли на 90гр., пусна ли парното оборотите не се вдигат. Проблема ми е, че нямам термостат на ЕГР-а и колата ми не държи 90гр. постоянно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 15 Дек 2016, 1:21

stefan_suny написа:Току що получих дежавю! Влизам във форума, отварям сектора за Е46 за да пусна нова тема - "330 бензин, автомат вдига обороти след пускане на парно" и виждам че вече съм го направил \ по скоро някой вместо мен\ :D :D :D :dunno:

И аз пусках теми за същото, къде ли не, а попаднах тук на нея :)
Аз съм с 330xi и от 2 седмици също ми се вдигат странно оборотите и ме дразни много. Колата е автомат и е гадно, защото се получава все едно си натиснал газ и спирачка едновременно.
И аз забелязах, че го прави, когато е минус навън....днес ту ги вдигаше, ту оставаха нормални.
Някой, ако разкрие загадката да сподели от какво е.
След, като го прави при всички, значи е нормално и е нещо, което се включва при по-ниски температури.
Аз и клип съм направил даже, как вдига оборотите.

https://www.youtube.com/watch?v=aLs4zJriae0&feature=youtu.be
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mackrandev » 15 Дек 2016, 12:00

При мен няма загрял, няма студен двигател, падне ли температурата под Нулата и оборотите се вдигат, и като е автоматик, да усещат се вибрации и колата напъва да тръгва при натисната спирачка :)
Може ли това да се премахне Софтуерно?
Да не се вдигат оборотите при температури ПОД НУЛАТА???
Благодаря

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320ci 150hp

Мнение от BMW_320CI » 15 Дек 2016, 16:21

Колеги,вчера вечерта прибирайки се от работа наблюдавах в скритото меню температурата на охл. течност. След като достигна 93-94 графуса спря да ми вдига обороти.
Проблема при накои от вас може да са късите разтояния на които си карате колите.
Моята също мн бавно вдига градусите до 93-94 на -4 външна темпер. Имам и газова уредба.
Термостата си работи защото температурата не пада...върви само нагоре но бавно. До 75 градуса бързо и после едвам едвам...
Погледнете дали и при вас са така нещата

Предишна

Назад към E46