Какво не харесвате в Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Re: Какво не харесвате в Е46

Мнение от 100imenov » 14 Сеп 2016, 19:50

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 14 Сеп 2016, 20:08

CTORH написа:=
1. Гадното тупкане отзад, което го има почти всяка е46-ца.
2. Алуминиевите носачи отпред и това, че дългия шарнир е вграден в тях.
3. Предните странични колонки ми пречат на видимостта, когато завивам.
4. Това, че пръскалките на фаровете не могат да се спират.

1. Мойта го няма.
2. Не съм имал проблеми с окачването, освен предни биалетки.
3. Не ми е правило впечатление, предполагам до голяма част идва от позицията на шофиране.
4. Нямам пръскалки. - :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Което се сещам е че станаха прекалено масови и има много "дрънгели" и които като цяло развалят репутацията. - не че много ми пука :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Tires are evil - destroy them all ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 14 Сеп 2016, 20:16

100imenov написа::ok:
viewtopic.php?f=34&t=163276

Тази я заключих, защото от 2009-та са се променили нещата!
Нека видим сега, какво се променило! :yes:
p.s. накрая ще направя съпоставка
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 14 Сеп 2016, 20:34

И 2009, и сега, темата показва, колко сме нещастни. Оборудвано 325/328 и 330, напомпано с екстри си е повече кола от това, което се предлага на пазара сега и 1998г.
Това, че повече от пишещите във форума са попаднали на някъв екземпляр, къде заради мама, къде заради изгодната цена или щото някой карат БМВ, няма, как да се сърдим, че нещо липсва или не се пързаля.
Като махнем факта, че е36 се прави една идея по-лесно и евтино за спортуване, то е46 ти предлага много повече възможности за глезотийки.
За мен е гаф на немците, че не са предвидили факта, че някой ще им оценява качеството на автомобилите след 10 години употреба и най-вече късането на задния мост, и покритието на интериорните пластмаси.
Доста дребни хора се жалват, че не стигат предните колани на купето :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 14 Сеп 2016, 22:58

повече не е нужно да се казва мисля >
https://www.youtube.com/watch?v=WuXU6LDbD4s

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Carless
Мечтае да кара: Всичкото ///M

Мнение от PolandBall » 15 Сеп 2016, 0:40

1. Пластмасите в купето
2. цените на частите(оригинални и афтърмаркет).
3. Остарява...но, това едва ли е за графата минуси.
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 15 Сеп 2016, 1:32

Пластмасите са отвратителни най-меко казано. Разхода на масло при М54-ките поражда разумния въпрос защо на бензиностанциите маслото се продава в туби, а не на колонки като бензина и нафтата. Съединителя изисква силно натискане, което в градско каране е дразнещо (дори при нов съединител).
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 15 Сеп 2016, 10:10

Gqbriel написа:1-то го няма,когато ти е здраво всичко от кутията до дифа и полуоските вклюително

Е явно кардана/полуоските/дифа лесно се износват а ремонт/смяна на тези части са прекалено скъпи и почти никой не ги прави. А относно диф-а, аз от доста време търся къде да дам един диф да ми го ремонтират точно заради такъв луфт и виене, но до сега още не съм намерил.

(bubsa) написа:На мен ще ми е по-лесно да кажа какво харесвам :mhihi:
С М-пакет вадят визия...ааа друго хубаво няма в тая китайска тояга :nono:

Ама темата е за какво не харесваме, така че може да изредиш няколко неща.

Добавям в списъка и водачите на стъклата на купетата, макар че предполагам всяка кола която няма рамки на страничните прозорци може би страда от подобен проблем.
Също и врътката за топло/студено, която ми се вижда безмислена, при положение че имам дигитален климатроник. То за тая врътка и в Е39 беше писал някой.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 15 Сеп 2016, 10:20

е46 особенно фейса е страхотна кола стига да не е утрепана от кране, повечето от описаните проблеми ги няма, а детските като тракане на прозорци и други глупости се оправят лесно. На мен всичко ми харесваше единствения проблем беше... дизела :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от host » 15 Сеп 2016, 10:42

брутално тясна - седанче 46ца основно ми е късало нервите

много висока позиция на седене

окачването (чисто нови амове и пружини на същото седанче) , на пръв поглед доста стегнато ... бутнеш по-агресивно в някой завой ... добре дошли в страната на ъндъра ... нищо ново, типично ОЕМ БМВ , но защо тогава окачването работи така на моменти "грубо" тип "полу-спортно"??!

отзад седалката е много неудобна (поне според мен)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 15 Сеп 2016, 11:10

Чета, чета и недоумявам...
90% от коментарите са поради простичкия факт, че караме коли ТРЕТА УПОТРЕБА, а не че е недомислено Е46. Ако сте си купили колата нова от завода, нямаше изобщо да говорите така, защото факт е, че БМВ са се надскочили с тази кола когато излиза през 98ма. Само се замислете конкуретите какво са предлагали в тоя клас. На баща ми 28-цата е седан, м пакет оригинален, с дълбоко рекаро сиво с надуване и подгряване, с лупи на късите, харман, цд чейнджър, всичко ел, климатроник, парктроник, темпомат, сензор за дъжд и какво ли още не, а е 99-та! Замислете се какви са масовите коли 99-та и кое им е по-доброто в тоя клас, визията ли, изработката ли... :dunno:
Китайска била... Кое точно е китайското? Пластмасите са здрави, от копчетата в интериора единствено копчето за увеличаване и намаляване на звука се чупи, всичко друго щрака както в ден първи! Колата има ламарина по нея все още, не е като недоразумението втора серия примерно дето като седна на калника и чувам щипките на подкалниците да се разкопчават. Е46 е преходния модел на трета серия - в него все още има от стария дух на БМВ плюс новостите, които са вече нещо нормално за новите модели...
Я се качете в едно Рено да натиснете копчето на аварийните и то да ви остане в ръцете или да сменяте по 164 вътрешни дръжки на вратите на година... Или пък вземете седнете в една Алфа зимата, ако запали!, да видите как всичко скърца пука и само не се е разпаднало...
Висока позиция на водача имала... В моята 46-ца, която е седан седалките не са ел, а са си механчините и като я сваля седалката на най-ниско ми е направо широко, а съм 1.90 - 120 кила. А в купето е още по-широко!

Единствено мога да се съглася с това, че колонката пречи на видимостта ,с това че къса заден мост и че охладителната система работи на много високи градуси. Тва си конструктивните проблеми на колата, за които са си виновни БМВ. Всичко друго са вашите лични драми с вашите екземпляри! И тва го казвам като човек подменил цялата охладителна система, цялата спирачна система и всичко по окачването, което ми стъпи повече от цената на самата кола.
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от host » 15 Сеп 2016, 11:28

Защо да се качвам в Рено? Какъв клас автомобил произвежда Рено който да има общо с 3та серия на БМВ? Премиум сегмент?

Тука въпроса е "какво не харесвате (вие) в е46" ? защо си мислиш, че трябва да оправдаваш модела и т.н. и да ни убеждаваш? Мислиш си че ще има ефект ли? Кефи се , карай си ... но не си мисли, че само едно мнение има по всеки въпрос - принципно, не само по тая тема. Това не е задача по математика, че да има 1бр , верен отговор. :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 15 Сеп 2016, 11:38

Качвал съм се в много марки коли. Никъв фен на Рено не съм. Фен съм на БМВ от раждането си. Нямам намерение да насаждам мнение, просто изразявам своето.
Аз не ги гледам премиум, не премиум. Аз ги гледам като размери.
Рено Лагуна - Не може да му стъпи граааам на Е46. А в моделите от милениума не е като да нямат екстри, просто са направени евтино, ама наистина евтино, не да говорим, че нещо се драскало лесно, говорим че се чупи на парчета от стоене на слънце примерно.
Алфа 156 - Трагедия пълна. Няма кво да говорим там.
Ауди А4. Там окачването вероятно е в пъти по-добро... И сигурно е и по-красиво... :kuku:
Мерцедес Ц класа... Красота да ти продума - таблото от 123-ката още седи. Задницата с тия триъгълни стопове имам чувството, че дъшеря ми я е рисувала...
Фауве - Пасат 4-ка - и там дизайн и изящество...
Кво друго съм карал... Пежо 406 - там е една идея по-добре от Рено, но пак далече далече от БМВ.

Всички тия коли са средно големи с 4 врати. Във всички тия коли няма достатъчно място за хората отзад, но те са в такъв клас, че тва се очаква. Всички тия коли може би с изключение на Лагуната, която е хечбег, няма достатъчно място за багаж, но тва също е нормално за класа. /Комбитата ги изключваме от всичките марки/. И от всичките тия коли БМВ-то е най-добро! И голяма част от тия оплаквания са в следствие на 20 годишната употреба на колата. Тва ми е идеята.
Ноу хард фийлингс!
:yes:
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 15 Сеп 2016, 12:54

Не ми харесва:
1. Тежкия волан. Свиканл съм вече, но всеки път като седна в друга кола, осъзнавам колко е тежък баварския.
2. Фабричния звук. HK се преживява, но и той не е нещо забележително.
3. Няма къде едно шишенце да сложа (всеки опел от тези години го има). Дааа знам за къпхолдера, но пък трябва да се лиша от щоричката, вместо да направят една лека извивка на джоба на вратите.

И въпреки това, нещата които харесвам са толкова много, че близо 5г. не съм си и помислял за друга кола!
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745Li

Мнение от Atanas328 » 15 Сеп 2016, 14:07

Перфектна е , на моята има много малко пластмасови елементи , корите са черна кожа + махагоновите елементи . Интериорът е супер тежък и луксозен. 2000 г. производство,но като влезеш примерно в голф 6 2012 г . Бмвто ти се струва космически кораб. За тясното също не съм съгласен , за пример пак ще дам въпросния голф 6 , който имам възможност да карам служебно . При изпъване назад шофъорската седалка на макс краката ми влизат между педалите,на е46 купе при същото положение от стъпалото има още 20 см до педалите.При това говорим за 3та серия купе,което е едно от най-тесните на марката . За 5та и 7ма серия е излишно да се говори на тая тема - те са като хотел . Така ,че като имате най-постната е46 с най-евтините материали и без екстри не значи ,че трябва да давате тъпи изводи. Е46 с всички екстри си е доста висок клас кола дори и сравнена с днескашните нови кенефи - рено ,голф и бмв 1 примерно .1999 г. подгрев на ел седалки с памет и надуване ,не мисля,че са имали 80 % от колите . Пластмасата ,каквато и да е след 15 години изпозлване е нормално да се изтърква. Има препарати ,ако се маже редовно ще ви седи като нова :0
Тупкането и тракането отзад е неприятно ,но за 120 лв си взимаш компект полиреутанови тампони и за още 100 лв работа проблема е решен завинаги. Откъсването на моста от купето пък ако си карате колата нормално може никога да не стане . Но повечето си мислят,че 318ската е направена за дрифтове в точка и за тръгване на светофар от 5 к оборота ... няма как да не се откъсне . М 3 е предвидена за подобно спортно каране и е подсилена в тази област .
Квото и да се говори един перфектен и много приятен автомобил завинаги ще го обичам дори и когато скоро мина на 7 ма серия . Същото бих казал и за е36 1вата ми кола . Отлични са БМВТАТА във всяко едно отношение изчислени и направени съвършено .Бмв не е нито най-бързата ,нито най-красивата кола,тя е просто най-добрата .

ПредишнаСледваща

Назад към E46