Проблем след смяна на съединител Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Galo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3' E46 BMW 320d (M47N) Touring
Re: Проблем след смяна на съединител Е46
Clutch Delay Valve (CDV) клапан е това стеснение, първото нещо което направих е да сменя маслото на скоростите с оригинално, много малко подобрение, второто беше да сменя спирачната течност и да махна този клапан, нещата се подобриха още малко, т.е. по лек съединител, по леко превключване м/у първа и втора, но при мен не се оправиха нещата. Остава съединител, скоростна кутия или лостовата система и сега мисля да насоча вниманието си към нея ама пусти финанси не достигат в момента и малко го отлагам във времето. Помпите си мисля, че са окей ама знам ли вече...
Ако някой е решил да го маха тоя клапан, според мен няма да сбърка. При загасена кола и изреждане на скоростите понякога всичко е окей, понякога просто все едно спират някъде и това си е. Съсипваме ме вече този проблем, но какво да се прави, мъча се да свикна до колкото е възможно поне за момента. При мен уж е сменян комплект съединител от предишния собственик ама дали е така... Накрая сигурно и до него ще стигна...

- vasilzlatkov85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw
- Мечтае да кара: М3,М4
- Детайли за колата: Е46 320i
E36 316i
Днес с един колега се видяхме и ми сподели , че си е сменил съединителя(Закс, аз бих го сменил с друга марка, но както и де) , каза ми че му е изкарал около 20000к и от ново му боксува, така че моя до като не се предаде напълно, не мисля да го барам, а като се прецака направо един нов маховик, лагер и съединител, да знам че съм сменил всичко 

Премахване на CDV няма опави проблема с трудно включване на скорости, по-скоро играе роля когато се отпуска съединителя. Колегата над мен добре го описа. Аз съм го махал на последните 2 бмв-та и усещането на съеденителя е много по-добро - като на истинска кола
Според мен проблема е във менталиви съеднители(нови) или износени стари, а оригиналните много скъпи 

- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
bioz написа:Премахване на CDV няма опави проблема с трудно включване на скорости, по-скоро играе роля когато се отпуска съединителя. Колегата над мен добре го описа. Аз съм го махал на последните 2 бмв-та и усещането на съеденителя е много по-добро - като на истинска колаСпоред мен проблема е във менталиви съеднители(нови) или износени стари, а оригиналните много скъпи
+1
Много отдавна съм го махнал този клапан , но от него не зависи самия комфорт
при превключване ,а помага за по доброто усещане на трансмисията чрез педала
на съединителя.
Колеги съживявам темата със същия проблем. Историята е, че цяла зима имах ядове със превключването на скоростите и главно 1ва 2ра и задна докато не позагрее маслото. Тогава бях с 75w80 на кастрол. Преди седмица смених съединител лук - притискател, феродо и лагер, но дойде пак подобен проблем. Сега на студено 2ра се оправи, но дори и топла имам проблем с първа и задна(сега маслото е мтф лт2 оригинал от дару.) Отхвърлям скоростите като проблем и съм се насочил към премахване на стеснението на съединитела и обезвъздушаване. Ще се радвам ако някой даде друга идея. Благодаря
Някои скоростни кутии ZF имат проблеми с включването на първа, пета и задна. Има два сервизни бюлетина от бмв за тях. Подробно описание има на http://www.unofficialbmw.com/phpBB/view ... hp?t=33179
Разбира се, не казвам, че не може да има проблем и със съединителя, просто е още един потенциален източник на проблема.
Разбира се, не казвам, че не може да има проблем и със съединителя, просто е още един потенциален източник на проблема.
Тази е от уж '' излекуваните'' (фейсови) защото проблем с пета нямам. На първо време мисля да сложа по тънко масло и да опитам по този начин. След това ще гадаем.
- volk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316ti M; BMW E61 525ix
- Мечтае да кара: M
А маховика сменен ли е? Незнам дали може да е от него, но съм сменял съединител на 200+ километра и маховика беше за смяна и след това колата беше без проблеми.
Наистина ако маховика е износен и има луфтове може да е причина да не отделя напълно съединителя.
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2