Задържат задни спирачки (когато си поискат)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Re: Задържат задни спирачки (когато си поискат)

Мнение от ивчо » 04 Авг 2015, 19:16

Ти представаш ли си колко трябва да са криви, че да задържа така зверски ...
Тез кочин имат ли ядове с АБС блоковете ?
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E93 335i
Детайли за колата: Downpipes, DCI, charge pipe+Tail BOV, JB4+BEF

Мнение от rap17ka7a » 05 Авг 2015, 7:01

Колега аз имах същия проблем с предните колела. При мен проблема беше по сериозен, защото ми тресеше зверски като вдигна около 90-100км заради леко кривите дискове. Даже ми се разби носача. Сваля се спирачния апарат, почистват се хубаво язвичките така че да няма ръб никакъв, смазват се както си казал и проблема се решава. При мен проблема не беше постояннен. Ако сутринта тръгна и без да натискам спирачки стигна до магистралата и карам нямам проблеми, след първото натискане и после задържа да си ... и след като потресе малко пак отпуска и се усеща по леко. Сега продължавам да имам тресене в предницата, но като вдигна около 160 и колелата не греят. Въпреки това май ще трябва да направя процедурата нови дискове, накладки, апарати... Успех в следващия сервиз и ще следя темата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 05 Авг 2015, 11:15

Залагам на буталата в спирачните апарати. Ремонтните комплектки хич не са скъпи, особено на фона на "нов нов" спирачен апарат. Бих препоръчал на колегата с проблема да вземе да си купи 2 ремонтни комлекта та даже и бутала. Ако старите са с доста големи язви, колкото и да се чистят и заглаждат, повърхността им вече е наранена.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 05 Авг 2015, 12:03

И аз си мисля нещо подобно.Просто още отначало колегата без да иска леко ни понесе в грешна посока, упоменавайки, че всичко е чистено, ама като знам колко са усърдни "специалистите" по сервизите, а и как умеят да мислят....Може да не е почистено буталото както трябва, или пък язвите са по-големички.Аз го имах тоя проблем с предните(англичанка, освен ръжда какво друго да има по нея) и се утрепах да стържа със шкурки.Облизвах ги и ги правех лъскави като нови, ма не, дока не ги смених не тръгна.Няколко дни наред до месец и после пак току загрее някое колело.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 05 Авг 2015, 16:09

Силно се съмнявам в сервиза да са вадили буталото от апарата. Ако е наранено буталото не е хубаво да се използва. Причината е проста - наранената повърхност на буталото е*ава мамата на уплътнението, то почва да пуска (това при условие че уплътнението е ново и здраво, ако е старото майка му не е девствена вече така или иначе), влизат боклуци и се почва задържането :) не искам да правя директна реклама (не че колегата търговец от форума не заслужава), обаче за е46цата, по спомен, ремонтния комплект от бутало и всички уплътнения беше около 40-50 лева за задния апарат на 330ката ми.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530d

Мнение от washky » 23 Авг 2015, 12:35

Две седмици нямах никакви проблеми, вчера измих колата на автомивка, прибрах я в гаража и днес сутринта като я изкарвах ( има лек наклон ) и по принцип на свободна сама си излиза, но се чуваше как задържа и се мъчи да тръгне по инерция с 30000 зора :banghead:
Не за първи път забелязвам, че след автомивка започва да задържа...
Каква е тази аномалия?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 24 Авг 2015, 7:52

Като ти слушам мъките , чак се чудя на тия сервизи , дето си ходил ......
Спирачната система се диагностицира елементарно ..... първо се гледат апаратите (разглябят се , а не се "раздвижват") , после се тестват клапите на абс-а (включва се на диагностика и се активират линиите една по една и то си показва какво става ).....
Не е изключено проблема да ти идва и от спирачната помпа , но това е по -рядко ....
Ако имаш възможост и си някъде близо около Враца (и разбира се имаш желани) , ела ще ти оправя проблема (стига да не ти загреят дисковете до тука :) ) ....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530d

Мнение от washky » 25 Авг 2015, 19:41

Днес отново се разглобяваше всичко, включително и цилиндрите в спирачния апарат, бяха като чисто нови, но все пак всичко се почисти идеално, обезвъздушиха, всичко по местата след това направихме диагностика на ABS, програмата изискваше педала да се натисне на 80% натиснах го и започна да удря ABS-a около 5-6 секунди, не записа грешки, всичко си работи нормално. Утре, ще мина пак през автомивка и ако отново задържът не знам какво да правя вече. Тази помпа има ли вариант да се провери някак?

Потребител
Аватар

Мнение от Ceco Sqrov » 21 Дек 2024, 16:21

Здравейте колеги,и аз имам подобен дори бих казал по тежък проблем със задържането на спирачките.
Колата е 46 бензинова ако е от значение първите 5/10 каране няма проблем слес това задържат спирачите доволно доста,задните скрибучат в ниска скорост и няма инерция (усеща се тежка колата ) а при маневри предните стържат ужасно силно все едно се стърже метал в метал.
Като постои малко колата и се оправя и след това пак общо взето като позадгрее.
Сменил съм дискове,накладки,маркучи и ремонтни комплетки включително и буталцата и на четирите колелета,нова спирачна течност.Всичко е почистено до блясък и смазано където е нужно.
Днес сложих друг АБС модул от разколачена кола за проба и беше ок за около 30мин.докъто загря колата и пак на ново

Предишна

Назад към E46