Колеги помагайте ТРАКА (Снимки налягане масло)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Re: Колеги помагайте ТРАКА !
Колеги извинявам се за дългата почивка но често ми се налага да отсъствам от града и няма как да си погледна автомобила за съжаление.
купих си един кит за мерене на налягане на маслото и бензина , посетих един стругар да ми направи необходимите преходници и започнах да замервам.
Маслото в колата е Кастрол едге 5/30 сменено преди има няма 4к км.
Това е налягането на маслената помпа при паленето на автомобила.

Това е когато паднат оборотите на студен мотор .

Това е температурата на таблото при която направих пак замерването,като тракането се усеща от тази черта до средната нормална след това спира..

а това е налягането за тази температура.

При отворен термостат и нормална работна температура на мотора (вече тракането го няма).

Налягането е това:

Това е налягането до което помпата максимално падна (няма никакво тракане).

Когато подавам газ това е налягането.
При 2000 оборота:

При 4000 оборота:

Та колеги какво ви е мнението трябва ли да се притеснявам за маслената помпа , за да знам един проблем по малко да мисля?
Другото което забелязах е , че няма трептене и рязко колебание на барометърчето през периода на мерене..
купих си един кит за мерене на налягане на маслото и бензина , посетих един стругар да ми направи необходимите преходници и започнах да замервам.
Маслото в колата е Кастрол едге 5/30 сменено преди има няма 4к км.
Това е налягането на маслената помпа при паленето на автомобила.

Това е когато паднат оборотите на студен мотор .

Това е температурата на таблото при която направих пак замерването,като тракането се усеща от тази черта до средната нормална след това спира..

а това е налягането за тази температура.

При отворен термостат и нормална работна температура на мотора (вече тракането го няма).

Налягането е това:

Това е налягането до което помпата максимално падна (няма никакво тракане).

Когато подавам газ това е налягането.
При 2000 оборота:

При 4000 оборота:

Та колеги какво ви е мнението трябва ли да се притеснявам за маслената помпа , за да знам един проблем по малко да мисля?
Другото което забелязах е , че няма трептене и рязко колебание на барометърчето през периода на мерене..
- vankodve
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw e46-323-2.5CI
- Мечтае да кара: E46M3,E92
Re: Колеги помагайте ТРАКА (Снимки налягане масло)
Здравей колега ,аз съм с М52В25 ,по скрито меню тем. на мотора ми е 96-98гр. рядко в жегата и на клима качва до 99 гр. и сваля бързо ,твоята от снимките виждам че държи 92 гр. ,имах проблем с перката отказа ми в едно задръстване и колата за няколко мин. качи до 128 гр. ,беше ми заминал блока на перката ,поражения по мотора надявам се не съм напрвил ,смених перката колата си работи ок и кове 96-98 гр. по скрито меню ,не знам какво налягане на маслото трябва да държи помпата ,да кажат запознати колеги или ако имаш познат с същия мотор направете замрване за да сравните данните от твоята кола,успех дано не е най-лошото 

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
Перката си работи без проблеми колата работи в тези температурни граници на на 92 отваря термостата перката се пуска на 94 и сваля на 92 това когато е на място. 

- bigfinger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i E46 N42B18
Ако имаш тестер провери за детонации на 1ви и 2ри цилиндри в момента на шума.
Поздрави!
Поздрави!
Няма ненаказано добро!!!! Китайска поговорка.
Хубави снимки.Перфекна работа на помпата.Ако е възможно една снимчица на коя да е свещ отдолу свалена по време на най-осезаемото чукане!
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
в момента имам едно съмнение за 2 бобини който ми дават малко отклонение на работата си докато другите са перфектни.Днес минавах преглед и прекарах повече време под колата и забелязах ,че тракането го усещам най-вече някъде от скоростната кутия като шума идва в областта на съединителя.
В момента колата на студен мотор пали от раз но със едно протреперване за около 10 сек и след това всичко е окей. Почвам да си мисля ,че или аксиалният лагер трака или маховика дава фира, но защо при натиснат съединител не се променя нищо с тракането а ако е маховик би трябвало да клати постоянно а колата е стабилна много когато загрее няма помен от тресене на мотор и тракане.
Малко време ми остава да се занимавам с нея поради лични ангажименти
В момента колата на студен мотор пали от раз но със едно протреперване за около 10 сек и след това всичко е окей. Почвам да си мисля ,че или аксиалният лагер трака или маховика дава фира, но защо при натиснат съединител не се променя нищо с тракането а ако е маховик би трябвало да клати постоянно а колата е стабилна много когато загрее няма помен от тресене на мотор и тракане.

Малко време ми остава да се занимавам с нея поради лични ангажименти

22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2