ПРОБЛЕМ С ГАРАНЦИЯ НА АКУМУЛАТОР BOSCH
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Re: ПРОБЛЕМ С ГАРАНЦИЯ НА АКУМУЛАТОР BOSCH
и в крайна сметка какво стана?
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
Еми още нищо не е станало,чакам да ми се обадят да кажат какво ще става.Сигурно още го тестват.Ни-вест Ни-кост какво толкова трябва да го тестват незнам,а поне за сега закрепих положението с този "Оборотният" Baner 74Ah Който държи перфектно няма абсолютно никакви проблеми нарочно го държах с светнати габарити час-два няма ядове пали от раз. Ще чакам Колеги и ще ви пиша как са се отнесли служителите на Bosch с гаранционния акумулатор 
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
Ivkoko написа:няма какво да го мислиштрябва да се уверят че проблема е в акумулатора затова са те накарали да го оставиш да го тестват ако няма проблем в него ще търсят проблем в колата ти
Значи Колега проблем в колата ми няма след като ми дадоха този "Оборотния" акумулатор аз нямам проблем с палене и тем подобни всичко е ок.Замерването с една проста Товарна вилка ще покаже ясно този акумулатор как се държи под товар и това е ясно има ли хляб в него или не
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
Ivkoko написа:на твое място щях да звъня всеки ден , щом няма проблем в колата те трябва да ти го заменят защо те бавят незнам
Колега,не искам да им досаждам.Казаха,че ще ми се обадят а вече 5-ти ден никой не се обажда верно е че има и почивни дни но този тест дето казаха че ще правят колко дни са им нужни
.Тая седмица дето идва мисля да се реши проблема ако откажат замяна няма да се откажа и ще "Чуе и глухият цар" Ще търся както каза един колега големият Bosch да видиме той какво ще каже!!!- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
bobi_81xx написа:Ivkoko написа:на твое място щях да звъня всеки ден , щом няма проблем в колата те трябва да ти го заменят защо те бавят незнам
Колега,не искам да им досаждам.Казаха,че ще ми се обадят а вече 5-ти ден никой не се обажда верно е че има и почивни дни но този тест дето казаха че ще правят колко дни са им нужни.Тая седмица дето идва мисля да се реши проблема ако откажат замяна няма да се откажа и ще "Чуе и глухият цар" Ще търся както каза един колега големият Bosch да видиме той какво ще каже!!!
Ако си доволен от този с който си сега, който са ти го дали ... карай си с него.
- asotsf
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330ci Stahlgrau
Колега тая кола по каталог на Бош и дават 80 А/ч акумулатор ти си сложил доста по-голям. Проблема ти може да е от недозареждане. 
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
00700 написа:bobi_81xx написа:Ivkoko написа:на твое място щях да звъня всеки ден , щом няма проблем в колата те трябва да ти го заменят защо те бавят незнам
Колега,не искам да им досаждам.Казаха,че ще ми се обадят а вече 5-ти ден никой не се обажда верно е че има и почивни дни но този тест дето казаха че ще правят колко дни са им нужни.Тая седмица дето идва мисля да се реши проблема ако откажат замяна няма да се откажа и ще "Чуе и глухият цар" Ще търся както каза един колега големият Bosch да видиме той какво ще каже!!!
Ако си доволен от този с който си сега, който са ти го дали ... карай си с него.
Е аз си карам няма ядове с него но все пак не е мой а е "Оборотен" все някога трябва да си им го върна.Ще очаквам днес или утре да се обадят.
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
asotsf написа:Колега тая кола по каталог на Бош и дават 80 А/ч акумулатор ти си сложил доста по-голям. Проблема ти може да е от недозареждане.
Колега,вярно е по-голям но когато го купувах в магазина ми казаха да купя по-големият и аз този купих.А и четох било нямало проблем когато е по-голям стига да имало място кадето се слага.Ето и цитат:
Какъв капацитет акумулатор е най-добре да използваме?
ОТГОВОР: НАЙ-ГОЛЕМИЯТ, КОЙТО ПАСВА НА МЯСТОТО!
Големият акумулатор е приятел на шофьора. Той позволява:
- по-дълго оставяне/забравяне на включени ел. консуматори в спрян автомобил
- пускане в ход на не-съвсем-изправен двигател, с много опити
- по-дълго пътуване с повреден алтернатор
- по-дълга експлоатация на дадената батерия (непропорцилнално - ако на дадената кола 55А.ч живее 2години,
75А.ч като нищо ще живее 3.5-4години.)
- по-голям толеранс към неизправностите на ел. инсталацията (неточно зарядно напрежение, големи контактни
съпротивления в клемите поради окисление)
- да оказваме помощ при запалването на други автомобили
Гаражни легенди:
- Големият акумулатор няма да се зарежда достатъчно от наличния алтернатор - НЕВЯРНО! Изправен алтернатор
зарежда еднакво добре батерии със всякакъв капацитет. По-големите се зареждат по-бавно, но и също толкова
по-бавно се изтощават от консуматорите, така че при нормална експлоатация е все едно.
- Големият акумулатор претоварва алтернатора, стартера или нещо друго - НЕВЯРНО! Единственото, за което
наистина допринася, е възможността да изгорим стартера с по-продължително въртене на неизправен двигател
без необходимите паузи между опитите.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Никакви проблеми нямаш с големият акумулатор. Единствено, трябва да го зареждаш един път в годината.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
asotsf написа:Колега тая кола по каталог на Бош и дават 80 А/ч акумулатор ти си сложил доста по-голям. Проблема ти може да е от недозареждане.
Категорично невярно твърдение!По-големия акумулатор натоварва малко повече динамото и по-специално изправителните диоди и статорната намотка."Изчерпаните" обаче да речем 400А за 2-3 секунди при стартиране после сравнително набързо се зареждат наново с да речем 50А от динамото и готово.Дори и системно да се кара колата на мноооооооого къси разстояния пак не се появява ефекта на системно недозареждане.Практиката си го е показала много ясно-масово се карат коли с по-големи от препоръчаните акумулатори и няма коѝ знае какви последици.
С други думи-ако всичко е наред и сложиш по-голям акумулатор, единственото неудобство е че вместо на 10, ще ремонтираш динамо да речем на 6-7 години.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
Колата може да се кара и със 185 Ah, неудобството идва само от габаритите и теглото на АБ.Няма да споря с никого.Уважавам мненията на колегите когато са полезни.Колегата със проблемната АБ може да кара и със 60Ah но живота на батерията се скъсява.
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
Колеги,вече една седмица измина откакто оставих въпросният акумулатор в сервиза за ТЕСТВАНЕ а никой не се обажда да даде информация какво се случва.Аз умишлено не им звънях за да не ги притеснявам а и те изрично казаха ,че ще ми се обадят но до днес никой не ми е звънял.Ще зачакам още малко да видя до кога ще го ТЕСТВАТ този акумулатор,или търсят повод да не уважат рекламацията и да не ми подменят акумулатора. 

Според мен направо им звъни, колко мислиш да ги чакаш - 1 месец? (май толкова можеха по закон за стоки ако искат
)...

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
Току що се чух с представителите на BOSCH в гр.Монтана и казаха че са изпратили акумулатора при ГОЛЕМИЯТ BOSCH и трябва да се чака да каже какво са решили.Служителката беше доста любезна и обясни,че като разберат становището по въпроса веднага ще звъннат.Каза,че щом няма проблеми в колата най-вероятно ще го подменят с друг по-точно каза "да се надяваме".Казах и ,че с този ОБОРОТНИЯТ 74Ah дето ми го дадоха нямам никакъв проблем въпреки че е по-малък от този дето се препоръчва за колата.Питах е за резултатите от тестовете нищо конкретно неказа.Важното е че има някакъв напредък "уж".Ще чакаме резултати дано до Коледа се оправя 
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
bobi_81xx написа:Току що се чух с представителите на BOSCH в гр.Монтана и казаха че са изпратили акумулатора при ГОЛЕМИЯТ BOSCH и трябва да се чака да каже какво са решили.Служителката беше доста любезна и обясни,че като разберат становището по въпроса веднага ще звъннат.Каза,че щом няма проблеми в колата най-вероятно ще го подменят с друг по-точно каза "да се надяваме".Казах и ,че с този ОБОРОТНИЯТ 74Ah дето ми го дадоха нямам никакъв проблем въпреки че е по-малък от този дето се препоръчва за колата.Питах е за резултатите от тестовете нищо конкретно неказа.Важното е че има някакъв напредък "уж".Ще чакаме резултати дано до Коледа се оправя
Какво толкова му гледат на акумулатора? Правят му една диагностика ... . Аман от специалисти.
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4