Зимни гуми е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Re: Зимни гуми е46

Мнение от mistyrain » 24 Сеп 2013, 16:48

b_velev написа:Най-добрите зимни гуми, с които съм карал бяха Goodyear Ultragrip 7(на кола с предно). Бмв-то съм го карал с Bridgestone Bizzak 205/55/16. За дълбок сняг, според мен, са доста зле, но разчистено при ниски температури са супер. Бордовете им са доста твърди и колата е много стабилна дори при високи скорости. Сегашните ми зимни са BF Goodrich 185/65/15. В неразчистен сняг се справят много добре, но при висока скорост колата е доста нестабилна с тях.

Тук за стабилност може и да играе, че са доста тесни колега. Лично мнение.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316 96', Е46 316 03'

Мнение от overclock » 24 Сеп 2013, 17:03

Аз последните две зими съм с Dunlop SP Winter Sport 3D 205/55/16 - много добра гума, но доста по-шумна от Michelin Alpin A3. Въпреки това предпочитам Dunlop-а.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330д
Мечтае да кара: Е24S

Мнение от VanDal » 24 Сеп 2013, 17:18

Тази година ще разчитам на Гудиър ултрагрип 8. Да видим дали ще си запазят името.
Миналата година бях с по-стар модел на Континентал, но те бяха втора ръка и на 3 години и каквото и да кажа едва ли ще е много "в час" за тях.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 24 Сеп 2013, 17:36

Каквато и гума да се избере от таблицата нагоре не мисля,че ще се сбърка.Аз съм заложил на Continental Ts850 205/55/16 :driving:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 24 Сеп 2013, 18:39

Колега аз от съм много доволен Semperit Master-Grip 205/60/16 2011 си взех 2 бр грайферът им понамаля но мисля и тази зима да ги пробвам.На първо време предни ако не се представят добре отиват задни но цената им беше около 210лв бройката.И Dunlop ги уважавам много като марка много съм доволен от гумите им изобщо зимни/летни докато са новички са перфектни :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 24 Сеп 2013, 18:56

Миналата зима си купих 4 нови Nokian WR d3 - 195 65 15Т.
Оригинална Финладска гума.
Супер доволен съм.
Цената им е много добра. Аз ги купих на 103 лева за брой с отстъпка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 24 Сеп 2013, 19:13

+1 за Wintersport 4d. В интерес на истината цените вече са такива, че въобще не е оправдано да се спести някой лев. За 4 гуми ще спестиш максимум 100лв., което да - 20% е, но получаваш качествен продукт + едно особено чувство за сигурност, особено когато пътуваш. Избери си една от премиум марките и действай. Разни Barum-и, Tiger-и съм виждал кажи речи с ресурс за 2-3 сезона, но вече криви... и собствениците винаги са умирали от яд, щото гумата е за хвърляне.

Потребител
Аватар

Мнение от ivaylo.rusev » 24 Сеп 2013, 20:05

Аз съм заложил на Michelin Alpin A4, голям недостатък, че нови гуми а след втория сезон вече не стават!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530d '09

Мнение от Malik » 24 Сеп 2013, 23:09

Аз карам от няколко години насам с Gislaved Eurofrost и съм предоволен от съотношението качество-цена :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 25 Сеп 2013, 11:20

Gqbriel написа:....
@mystrain Къде го тоя Firestone в първите места :) там място няма при наличие на Continental,Michelin,Dunlop,Goodyear - никъв шанс :mhihi: след 10-то може и да ги има :yes:

По този начин на поднасяне на информацията леко вкарваш в заблуда аудиторията.
Теста се прави на въпросните гуми, които са показани в таблицата.
НО теста не обхваща всички гуми, които се предлагат на пазара.
Демек може да има много по-добри от най-добрите гуми, които въобще не са били тествани.

За това по този начин поднесена информация, определено води в заблуждение. ;)
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 25 Сеп 2013, 11:44

JTD написа:
Gqbriel написа:....
@mystrain Къде го тоя Firestone в първите места :) там място няма при наличие на Continental,Michelin,Dunlop,Goodyear - никъв шанс :mhihi: след 10-то може и да ги има :yes:

По този начин на поднасяне на информацията леко вкарваш в заблуда аудиторията.
Теста се прави на въпросните гуми, които са показани в таблицата.
НО теста не обхваща всички гуми, които се предлагат на пазара.
Демек може да има много по-добри от най-добрите гуми, които въобще не са били тествани.

За това по този начин поднесена информация, определено води в заблуждение. ;)

Да бе прав си.Ти какви части си взимаш за колата?Гледам само некви "неизвестни" :mhihi: ...ако имаш с какво да подплатиш това ,което казваш давай..аз нямам.
Някъде по магазините има гуми ,които ще са по-добри от тези,3 пъти по евтини,по-здрави и разбира се НИТО един моторен спорт няма да ги ползва - ей тва са големи балъци в тея отбори само пари трошат.

Да всичко е и маркетинг но вярваш ли го това,което написа ?А и това не са мои думи - просто си направих труда да изкарам някакви официални данни ,не са мои такива.
Спокойно мисля,че можеш да отиеш и да пишеш на ADAC ,ЕURO NCAP,IIFS,Аutobild и т.н че техните тестове не са обективни :mhihi: щото не тестват всичко...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 25 Сеп 2013, 12:01

Тези статистики служат за някакъв ориентир.
Но вече има европейска директива, която ясно ти показва маркировката спрямо шум, поведение на вода (сцепление) и разход на гориво.
Спокойно по тези параметри може да си избереш гума, която не е мега зле, или пък защото не си я видял в някой тест.

А всички тези известни, уж независими компании, които тестват гуми, са си зависими от всякъде.
Както сам каза - маркетинг и реклама. Вече ни заливат отвсякъде с такива глупости и ако си кон с капаци ще им ходиш след гъза.
Общо взето все повече се превръщаме на консуматорксо общество.

Все пак едно е важно и доказано от всички - китайските гуми не стават. Всички други известни производители на гуми си имат пряко конкурентни серии гуми. Общо взето всичко останало е въпрос на вкус или някой (като тестовете) да ти наклонят рязко везната към даден производител.
:bchug:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 25 Сеп 2013, 12:10

JTD написа:Тези статистики служат за някакъв ориентир.
Но вече има европейска директива, която ясно ти показва маркировката спрямо шум, поведение на вода (сцепление) и разход на гориво.
Спокойно по тези параметри може да си избереш гума, която не е мега зле, или пък защото не си я видял в някой тест.

А всички тези известни, уж независими компании, които тестват гуми, са си зависими от всякъде.
Както сам каза - маркетинг и реклама. Вече ни заливат отвсякъде с такива глупости и ако си кон с капаци ще им ходиш след гъза.
Общо взето все повече се превръщаме на консуматорксо общество.

Все пак едно е важно и доказано от всички - китайските гуми не стават. Всички други известни производители на гуми си имат пряко конкурентни серии гуми. Общо взето всичко останало е въпрос на вкус или някой (като тестовете) да ти наклонят рязко везната към даден производител.
:bchug:

:yes:

Много малко хора гледат тези маркировки и после псуват.
Разбира се,че са ориентировъчни,защото аз съм карал с 3 ралчини марки нови в топ 3 и за моята кола и моето шофиране мога да кажа,коя как се държи плюс и минус...
Затова всеки когато сподели опита си и даде малко повече обективна информация ,винаги е по-добре от суха статистика като разхода...направил някой 3/100 и 10 човека си мислят,че колите им не струват... :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330д
Мечтае да кара: Е24S

Мнение от VanDal » 25 Сеп 2013, 13:56

Ясно е, че една статистика никога не обхваща 100% от предлаганото на пазара. Също забелязвам, че в тези тестове дъщерните фирми ги няма - защото както знаете има 3-4 мега производители на гуми и всеки един от тях има поне по 1-2 дъщерни фирми. Сега се сещам за Мишелин и дъщерната Дейтън, която също не е крайно лоша гума, но не се включва в тези статистики.
Защото признайте, че не всеки има възможност за закупуване на топ гуми (като качество и цени). И понякога това има значение, също както къде ще се кара колата и по колко км.през зимата и т.н. и т.н.

Така че да, съгласен съм с колегата, който казва, че трябва повече да се гледат обозначенията върху самата гума и след това да се гледат всички статистики.

Потребител
Аватар
Кара: дизелови магарета
Мечтае да кара: отново расови коне

Мнение от baynov » 25 Сеп 2013, 13:58

Колебая се между:

BRIDGESTONE Blizzak LM32 225/45 R17 91H FR MO - 243 лв

Nokian Wr D3 225/45 R17 94H XL - 244 лв

По-скоро ще взема Nokian Wr D3. Другите марки начело в таблицата по горе са с цени + 100 лв/гума за 225/45 R17. Сравнявайки +/- Nokian Wr D3 излиза според мен най-добрия избор в съотношение цена качество :bchug:

ПредишнаСледваща

Назад към E46