е46 320д грешка EEPROM
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: е46 320д грешка EEPROM
PavelPavlov написа:oci написа:най-добре намери някой със ГТ1 ДИС да ти смени целия софтуер на екуто не само картата както е направили мапера.
Реално да презапишете целия флаш, така ще си сигурен, че проблема не е софтуерен, ако не се оправи.
не съм сигурен, че точно тази грешка ти набива закачете я и направи скриншот, и я пусни във форума, явно при 2-3000 оборота ти бяга аванса и ти записва нещо друго.
Здрасти,
Точно това бих направил и азОбаче така обаче ще си загуби модифицираната карта, нали така?
Поздрави, Павел
не четеш колега виж какво съм му написал няколко поста по-нагоре който и да го прави ако съм аз при това положение ще му дръпна първо модифицирания файл и после бих правил каквото и да били, така и да не се получи нещо като хората поне да имам бекъп и да му пазя картата.
oci написа:PavelPavlov написа:Здрасти,
Аз не се сещам каква може да е връзката между смяната на турбината и тази грешка. Също си мисля, че може би наистина е най-добре де се консултираш с някой по-опитен профи диагностик, но е важно да го предупредиш, че колата е чипосвана, за да не вземе ти замине променената картата при префлашване на компютъра. Ако ходиш до някой, ще е супер да споделиш как сте решили проблема.
Поздрави, Павел
за да замине картата трябва да му сменят софтуера на моторната електроника, а това струва пари така, че няма как да не разбере колегата, но при всички положения дори и това да се наложи може да му се дръпне чипа и после да се експериментира.
- PavelPavlov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330d
- Мечтае да кара: BMW Alpina B7
oci написа:не четеш колега виж какво съм му написал няколко поста по-нагоре който и да го прави ако съм аз при това положение ще му дръпна първо модифицирания файл и после бих правил каквото и да били, така и да не се получи нещо като хората поне да имам бекъп и да му пазя картата.
Здрасти,
Да,да точно! говорим за едно и също, разбрахме се
Поздрави, Павел
- dimitar46
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
всичкото хубаво само че тук в сливен толкова бързо деистват тез хора които могат да го направят че по добре да отида в др. град
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
PavelPavlov написа:oci написа:не четеш колега виж какво съм му написал няколко поста по-нагоре който и да го прави ако съм аз при това положение ще му дръпна първо модифицирания файл и после бих правил каквото и да били, така и да не се получи нещо като хората поне да имам бекъп и да му пазя картата.
Здрасти,
Да,да точно! говорим за едно и също, разбрахме се![]()
Поздрави, Павел
Да и като направиш ъпдейт и после върнеш ''бекъпа'' колата може и да не запали или докато го връщаш да спре записа на еди колко си процента
Най-правилното е да се направи ъпдейт и да се модифицира на ново файла
- PavelPavlov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330d
- Мечтае да кара: BMW Alpina B7
VRPerformance написа:Да и като направиш ъпдейт и после върнеш ''бекъпа'' колата може и да не запали или докато го връщаш да спре записа на еди колко си процента![]()
Най-правилното е да се направи ъпдейт и да се модифицира на ново файлатова е безплатно ако е чипната при мен...
Здрасти,
може ли дадеш поевче информация защо очакваш колата да не запали след ъпдейт на цялото еку и след това ъпдейт само на картата, която вече е работила за тази кола? Благодаря!
Поздрави,
Павел
- VRPerformance
- ентусиаст
-
Да,това няма да се случи непременно а само в някои случаи
при пълен ъпдейт с ДИС се сменя освен Флаш паметта и епром паметта в която се съдържа информация за ЕВС-а,тоест епрома и флаша имат пряка връзка по-между си...когато смениш софтуера с ДИС и след това софтуерните версий са различни се получава ефекта от не паленето,но ако софтуерните версий са еднакви няма никав проблем 
- oci
- старши ентусиаст
-
VRPerformance написа:Да,това няма да се случи непременно а само в някои случаипри пълен ъпдейт с ДИС се сменя освен Флаш паметта и епром паметта в която се съдържа информация за ЕВС-а,тоест епрома и флаша имат пряка връзка по-между си...когато смениш софтуера с ДИС и след това софтуерните версий са различни се получава ефекта от не паленето,но ако софтуерните версий са еднакви няма никав проблем
е добре сега нали сме разбирачи, кажи ми тогава аз на моята кола както си беше 316и и и сложиш съвсем различен софтуер направо с Дис на 318-ка, след това на тази 318-ка и сложих и модифициран файл, как запали след това със същия евс, а и като сменяш евростандарта нали пак слагаш друга версия софтуер как после пали тази кола
Нали след това правиш синхронизация между евс и екуто и няма проблем, дори и да не се синхронизира с ДИС, може да се извлече ISN кода и да се презапише и в евс или комп зависи къде ще се различава и пак ще запали, все едно сменяш евс или слагаш друго еку.
Аман вече

- VRPerformance
- ентусиаст
-
Винаги когато съм сменял софтуер с ДИС,ДИС слага софтуер за този двигател които е КОДИРАН в ЕВС-а...тоест най-вероятно само е ъпдейтнал софтуера ти а не ти е сложил софтуер от 318и...дори и да е така,явно ползваш друг ДИС ако е така,след като направи ЕВС синхронизация,няма никакъв проблем да запали дори и с софтуер за 318...аз съм палил 320,323и,325и,328 с един софт ей така за пробата 
- oci
- старши ентусиаст
-
VRPerformance написа:Винаги когато съм сменял софтуер с ДИС,ДИС слага софтуер за този двигател които е КОДИРАН в ЕВС-а...тоест най-вероятно само е ъпдейтнал софтуера ти а не ти е сложил софтуер от 318и...дори и да е така,явно ползваш друг ДИС ако е така,след като направи ЕВС синхронизация,няма никакъв проблем да запали дори и с софтуер за 318...аз съм палил 320,323и,325и,328 с един софт ей така за пробата
Слага винаги защото му даваш на ДИС автоматично да избере софтуерната версия, но за да смениш софтуера изцяло както аз съм го правил не само на моята кола а и на много други от 316 на 318 и при смяна на евростандарта от евро 3 на евро 2 се избира ръчно какъв софтуер да сложи ДИС
Това не е ъпдейт, а изцяло сменен софтуер примерно 316 няма диса клапа когато я добавиш и сложиш софтуер на 318 вече клапата се управлява защото това е заложено в 318-ковия софт.
Ъпдейта по автоматичния режим на ДИС не е добър вариант особено на 136 коня която при смена на дебитомер има адаптация, а всички знаем, че адаптацията е смяна на софтуера спрямо дебитомера, тогава ако оставиш ДИС да ъпдейтне може вместо да оправиш колата да я насереш тотално имало е доста такива случай.
Диса е като твоя няма как да е друг, друго е съществото зад компютъра
VRPerformance написа:аз съм палил 320,323и,325и,328 с един софт ей така за пробата
много ясно, че ще запали ти като сменяш софтуера на променяш ISN кода между евс-а и компа, на компютър от 320-ка съм слагал софтуер на 328-ца при смяна да мотора и няма проблеми всичко си става флаша се същия.
Последна промяна oci на 15 Юли 2013, 0:02, променена общо 1 път
- VRPerformance
- ентусиаст
-
Напротив няма никакъв проблем да се ъпдейтне по този начин,ДИС винаги слага последния наличен софтуер които има,така наречената адаптация всъщност е линеаризация на дебитомера в картите на софтуера,понеже имат различно напрежение стария от новия дебитомер и за да почне да отчита правилно ЕКУ-то се налага тази смяна на софтуера...това мога да го правя и без да ъпдейтвам с ДИСoci написа:Ъпдейта по автоматичния режим на ДИС не е добър вариант особено на 136 коня която при смена на дебитомер има адаптация, а всички знаем, че адаптацията е смяна на софтуера спрямо дебитомера, тогава ако оставиш ДИС да ъпдейтне може вместо да оправиш колата да я насереш тотално имало е доста такива случай.
Диса е като твоя няма как да е друг, друго е съществото зад компютъра
П.с можеш да пробваш да свалиш стар софтуер и след ъпдейт да пробваш да го качиш на колата
- oci
- старши ентусиаст
-
VRPerformance написа:Напротив няма никакъв проблем да се ъпдейтне по този начин,ДИС винаги слага последния наличен софтуер които има,така наречената адаптация всъщност е линеаризация на дебитомера в картите на софтуера,понеже имат различно напрежение стария от новия дебитомер и за да почне да отчита правилно ЕКУ-то се налага тази смяна на софтуера...това мога да го правя и без да ъпдейтвам с ДИСoci написа:Ъпдейта по автоматичния режим на ДИС не е добър вариант особено на 136 коня която при смена на дебитомер има адаптация, а всички знаем, че адаптацията е смяна на софтуера спрямо дебитомера, тогава ако оставиш ДИС да ъпдейтне може вместо да оправиш колата да я насереш тотално имало е доста такива случай.
Диса е като твоя няма как да е друг, друго е съществото зад компютърано няма как да се омаже колата,правил съм го поне 20 пъти и никога не е имало проблем
П.с можеш да пробваш да свалиш стар софтуер и след ъпдейт да пробваш да го качиш на колатапробвай на две три,че може да излезеш късметлия и да запали първата...но повечето не палят,на някои дори не записва докрай софтуера
това е което имах предвид по-горе
е добре тогава каква е логиката да ъпдейтваш и после да качваш стара версия ти сигурно говориш за флаша който чете МППС-а, ако колегата реши да си връща чипа, той не чете целия флаш, но дори така да е защо му това на човек освен ако не си експериментира ей така за спорта.
Дори и да не запали винаги можеш да я синхронизираш нали това ти казвам вече трети път, как ще постъпиш ако се наложи да смениш изгорял ЕВС или моторна електроника така, че човека да не си загуби и четирите ключа нали е същото.
Ти реално губиш при този вариант който описваш кода разпознаващ евс и компютър ама какво ти пречи след това да го въведеш ръчно и да запали

- VRPerformance
- ентусиаст
-
Ами човека има чип и иска да си го запази,тук не говорим дали ползва МППС или Галето,а попринцип и това което не успя да разбереш е явно защото не ти се е случвало...ФЛАША когато е стар софтуера има друг ROLING CODE и той няма да съвпада с ЕПРОМА,затова може да даде грешка още при запис на старата версия...в ТОЯ случай ЕВС и ЕПРОМА може да са синхронизирани и но трябва да съвпада и ФЛАШ паметта...това го има и при други марки автомобили,правил съм го и на ВАГ групата...а това което казваш ти при изгорял компютър тогава четеш и ЕПРОМ и ФЛАШ и тогава всичко е ОК и ще запазиш всичко...успя ли да разбереш нещо? тоест ФЛАШ и ЕПРОМ трябва да съвпадат и тогава слагаме и ЕВС-а в играта 
- oci
- старши ентусиаст
-
VRPerformance написа:Ами човека има чип и иска да си го запази,тук не говорим дали ползва МППС или Галето,а попринцип и това което не успя да разбереш е явно защото не ти се е случвало...ФЛАША когато е стар софтуера има друг ROLING CODE и той няма да съвпада с ЕПРОМА,затова може да даде грешка още при запис на старата версия...в ТОЯ случай ЕВС и ЕПРОМА може да са синхронизирани и но трябва да съвпада и ФЛАШ паметта...това го има и при други марки автомобили,правил съм го и на ВАГ групата...а това което казваш ти при изгорял компютър тогава четеш и ЕПРОМ и ФЛАШ и тогава всичко е ОК и ще запазиш всичко...успя ли да разбереш нещо? тоест ФЛАШ и ЕПРОМ трябва да съвпадат и тогава слагаме и ЕВС-а в играта
Браво добре, че ми отвори очите спирам да пиша, че пак ще почнеш с обидите
- VRPerformance
- ентусиаст
-
няма споко,просто и вие тръгнахте с рогата 

- dimitar46
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
колеги днес смених софтуера и уш се оправи направих два завоя да я видя как е и пак същата работа (66 EEPROM статична повреда ) и кво е това нещо незнам
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3