Смяна на маслото
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- тони6600
- Палавника
-
- Кара: 320 D '03; Х5 Е70
Пепинко написа:© написа:а някой може ли да ми каже какви "масла се препоръчват от БМВ" ?
за различните модели - зима, лято? нещо специфично за Е46?
в кой резервоар остават 2л.?
Ми да, и аз това се чудя...На книжката, която © любезно предостави, пише, че BMW препоръчва Кастрол. Двигателите до фейслифта са еднакви...защо тогава на Е36-цата да не карам пак 22000кмНе знам, на мен ми се вижда малко стряскащо
П.П. Това за 18 месеца пък е ново 5Ако колата не е карана над определените километри маслото не трябва да е загубило вискозитета си...или бъркам?
Така е ако колата не е изминала километрите или не се кара препоръчват да се смени
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
да, това е единият начин
другият "гаражен" метод, който веднъж вече описах е следният:
нулирането на ойл сървиса е като задържиш бутона за нулиране на километри, завърташ ключа на първото положение и държиш бутона докато се появи reset ... тук нямам спомен дали се натискаше още веднъж леко или продължава да се държи докато започне reset да мига. Отпускаш бутона за нулиране на километрите и го натискаш за 1/4 от секундата и ойл сървиса се нулира и започва да показва 22000км
нулирането на ойл сървиса е като задържиш бутона за нулиране на километри, завърташ ключа на първото положение и държиш бутона докато се появи reset ... тук нямам спомен дали се натискаше още веднъж леко или продължава да се държи докато започне reset да мига. Отпускаш бутона за нулиране на километрите и го натискаш за 1/4 от секундата и ойл сървиса се нулира и започва да показва 22000км
- тони6600
- Палавника
-
- Кара: 320 D '03; Х5 Е70
© написа:да, това е единият начин
Добре де а защо при мен се нулира винаги на 30 000км,имали опция да си го направиш примерно на 10 или 20 000км
според мен инспекциите са заложени по този начин в самата кола/компютър - 09/2002г все още е на 22000км за смяна на масло. По новите като година на производство се нулират и сменят масло на 30 000км. Няма опции
Всъщност това няма никакво значение ако гледаш километража на колата и сменяш през 10000км маслото
Всъщност това няма никакво значение ако гледаш километража на колата и сменяш през 10000км маслото

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Благодаря за инфото за нулиране на км.!Открих и старата тема но много касно.Мисля и аз да сменям скоро маслото,макар да остават според компютъра още 16000км,защото не знам в Германия какъв боламач са сипали!
- niki CA 2925 KB
- кандидат ентусиаст
-
упитах да го нулирам но нешто не се полу4и и не знам зашто не можах натиснах бутона след това вклиу4их на 1 ва позиция с клиу4а но се полу4и някъкъв тест вси4ките стрелки отидоха до мах и се вурнаха след това Ако някои знае какжо е станало ште го помоля да ми каже
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2