E46 320d 150hp проблем с доста загряване!!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Re: E46 320d 150hp проблем с доста загряване!!

Мнение от JTD » 07 Фев 2013, 1:13

Проблема, е че при външна температура от 30 градуса ще намали топлоотдаването на радиатора с мнооого проценти.
Демек сега при около 5-6 градуса може да отдаде да речем 8кВ топлина, то при 30 градуса ще може да отдаде само 3кВ. От там навлизаш в един кръговрат и става зле. Ако сега вдига над 100 градуса при такъв огромен и студен въздушен поток, то лятото няма да може да се охлади.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 07 Фев 2013, 10:22

аз бих си направил една профилактика на радиатора, като го свалиш и отделиш този на климатика, между двата ще намериш доста неща, почистваш качествено с препарат и не силна водоструйка за да не смачкаш ламелките, от вътре може да го промиеш с оцет, защото оцетната киселина ще свали котления камък ако има такъв и резултата най- малкото ще бъде в по бързо охлаждащ климатик, а ако проблема е от радиатора колата ще спре да грее, за виското по принцип прочети малко защото не съм сигурен дали трябва да можеш да го спреш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 07 Фев 2013, 22:08

iv4o9999 написа:аз бих си направил една профилактика на радиатора, като го свалиш и отделиш този на климатика, между двата ще намериш доста неща, почистваш качествено с препарат и не силна водоструйка за да не смачкаш ламелките, от вътре може да го промиеш с оцет, защото оцетната киселина ще свали котления камък ако има такъв и резултата най- малкото ще бъде в по бързо охлаждащ климатик, а ако проблема е от радиатора колата ще спре да грее, за виското по принцип прочети малко защото не съм сигурен дали трябва да можеш да го спреш.

Мойто виско като беше заминало го спирах с 1 пръст даже можех да го врътна и на обратно :lol: това при загрял мотор....нормално е след като е давал бая газ като остане на място да позагрее малко ,но чак пък 102 градуса е множко поне според мен. Това за профилактиката на радиатора си е направо задължително ,ако не помогне със сигурност няма да навреди. Ама все пак е зима не би трябвало толко да загрее...

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 08 Фев 2013, 17:12

има различни термостати- ако са ти продали некъв за сибир да речем- ще имаш тия ядове.
пробвай да смениш големия термостат с някакъв читав.
промий и почисти радиатора задължително!
виж водната помпа на какъв хал е- препоръчвам ти да я свалиш и да видиш да не би да има счупена лопатка.
виж накрая ремъка дали не преплъзва
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

Потребител
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: Трутинетка

Мнение от i.halachev » 14 Фев 2013, 21:09

Колега и двата термостата съм сменил с оригинални !!
Тази седмица покарах колата доста по-надълго и установих доста инфо
Тръгнах от Бургас-Пловдив-Кръстова гора- Бургас , тааа на магистралата до Пловдив държеше 89-91гр. постоянно каране с 120 на темпомат, на места карах с 160 около 12-15км. и пак не мръдна от 89-91гр. вдигнах 200 за около 3-4 км. и пак няма проблем 90-92гр. :roll: , отидох в Пловдив и на другия ден към Бачковски манастир и Крастова гора ....и филмите почнаха. Наравното всичко е ОК , но почнахме да изкачваме Крастова гора (5 човека и малко багаж) който е ходил знае какъв е пътя и какви баири са :lol: и колата започна да си загрява , стигна 100гр. от менюто и ме достраша и усилих парното на 32гр. и вентилатора на Мах падна на 98-99гр . и така си стоеше до-горе, през цялото изкачване беше -2гр. , звъннах на моя майстор , казах му какво прави и той вика,че виското е за смяна! Мисля да робвам с него и да си промия радиатора и ше видим какво ще стане :roll:
Имам и питане за разход : Бургас-Пловдив-Кръстова гора-Бургас с 120лв.=42лтр......700км. с повечето каране 110-120 на тампомат , това нормален разход ли е :kuku: малко множко ми се вижда . Споделете ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 15 Фев 2013, 10:22

температурата за катерене на баир при това натоварване с хора и багаж за мен лично е ок защото преди време се качвах до Юндола и през завоите с 4 човека нагоре 99-100 градуса стигна по едно време, като там караш 2ра-3та, на равното колата веднага свали на 90.

Предишна

Назад към E46