Датчик налягане спирачна течност
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
			22 мнения
			 • Страница 2 от 2 • 1, 2

Re: Датчик налягане спирачна течност
mustang1986  Разгледах линковете, които си пуснал. Проблема не е точно същият. Симптомите са подобни, но има някои основни разлики:
 Разгледах линковете, които си пуснал. Проблема не е точно същият. Симптомите са подобни, но има някои основни разлики:
1. Става въпрос за бензинови Е39-ки и то по-старички 99'-2000г., при това американски изпълнения.
2. Проблема обикновено идва от един от четирите датчика за скорост, като това е придружено със: скоростомера спира да работи; темпомата спира да работи.
3. Не знам дали защото тези модели са стари или защото пишат, че диагностицират с Карсофт, но явно при тях рядко се разчита, кой датчик дава грешка и всичко се тества на ръка, всеки датчик по отделно.
4. ABS блока на тези машини често се бъгва, за което допълнително спомага факта, че е монтиран в непосредствена близост до мотора и влиянието на топлината, която се отделя е значително. Монтажа е коригиран при следващите модели.

Разгледах линковете, които си пуснал. Проблема не е точно същият. Симптомите са подобни, но има някои основни разлики:
 Разгледах линковете, които си пуснал. Проблема не е точно същият. Симптомите са подобни, но има някои основни разлики:1. Става въпрос за бензинови Е39-ки и то по-старички 99'-2000г., при това американски изпълнения.
2. Проблема обикновено идва от един от четирите датчика за скорост, като това е придружено със: скоростомера спира да работи; темпомата спира да работи.
3. Не знам дали защото тези модели са стари или защото пишат, че диагностицират с Карсофт, но явно при тях рядко се разчита, кой датчик дава грешка и всичко се тества на ръка, всеки датчик по отделно.
4. ABS блока на тези машини често се бъгва, за което допълнително спомага факта, че е монтиран в непосредствена близост до мотора и влиянието на топлината, която се отделя е значително. Монтажа е коригиран при следващите модели.
След като колата вчера беше компютърно анализирана от Dimitroff, заключението е че няма конкретен проблем. Всички датчици и системи работят и вероятната причина е лоша връзка в някой кабел, която при дадени обстоятелства (жегите които бяха по времето когато се появи) се обажда. Вчера навъртях 660 км и проблем не се появи.

Момчета имам точно същия проблем.. Лампата на ДСЦ и на Ръчната спирачка Свети жълто постоянно. Появи се докато си карах днес с 90.. просто така. Пробвах ДСЦ-то на колата и то не работи, върти се като луда.. На всичкото отгоре понеже съм автоматик Задната не потегля, а автоматика ми е перфектен.  

- Mitiracing
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: E92 Lci N55 /CBR 1100 XX/S1000RR
При мен не се е появявало,странно как само при 330-ите го има този проблем.Мерси за темата колега,да не се шашкам ако светне нещо от сорта  Няма ли го някъде по "сводките" на БМВ,като хроничен проблем?
Няма ли го някъде по "сводките" на БМВ,като хроничен проблем?

Няма ли го някъде по "сводките" на БМВ,като хроничен проблем?
Няма ли го някъде по "сводките" на БМВ,като хроничен проблем?- armagedon01
- младши ентусиаст
- 

- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
И при 320 - ки те го има  беше ми заминал датчика на АБС - преден ляв, чистих го ама въпреки мнгогото опити не тръгна, смених го и всичко си беше ок, докато след месец светнаха пак и това се проявява един път месечно ...... вече не му обръщам внимание. На диагностика ми записва грешки в преден ляв сензор, ама ми писна и не се занимавам с този датчик ....
 беше ми заминал датчика на АБС - преден ляв, чистих го ама въпреки мнгогото опити не тръгна, смених го и всичко си беше ок, докато след месец светнаха пак и това се проявява един път месечно ...... вече не му обръщам внимание. На диагностика ми записва грешки в преден ляв сензор, ама ми писна и не се занимавам с този датчик ....

беше ми заминал датчика на АБС - преден ляв, чистих го ама въпреки мнгогото опити не тръгна, смених го и всичко си беше ок, докато след месец светнаха пак и това се проявява един път месечно ...... вече не му обръщам внимание. На диагностика ми записва грешки в преден ляв сензор, ама ми писна и не се занимавам с този датчик ....
 беше ми заминал датчика на АБС - преден ляв, чистих го ама въпреки мнгогото опити не тръгна, смених го и всичко си беше ок, докато след месец светнаха пак и това се проявява един път месечно ...... вече не му обръщам внимание. На диагностика ми записва грешки в преден ляв сензор, ама ми писна и не се занимавам с този датчик ....- minimalcoholic
- младши ентусиаст
- 

- Мечтае да кара: e46 330i
преди 2-3 дни и на мен светнаха тези прословути лампи...почистих датчиците на 4те колела,но уви...тази вечер светнаха отново АБС,АСЦ+ръчна...някакви препоръки къде да гледам или бутам ?  

- SpLiT
- младши ентусиаст
- 

- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
Колеги, при мен светнаха вече за постоянно двете лампи (ДСЦ + ръчна). След диагностика се оказа пак същата грешка, само че вече е "fault currently present":
dsc - 5e21 abs-dsc: Pressure sensor 2 - - - fault currently present
Pressure sensors B3450_05E20
За момента съм решил да сменя само датчика (ще взема втора ръка за тест) и дано да се оправи, иначе преминаваме към модул ДСЦ... ще пиша като имам новости.
EDIT (21.05.13): точно преди да купя датчика, прочетох че може да е от мръсна спирачна течност. Отворих "казанчето", течността да е мръсна, да е мръсна, колко да е мръсна на 1 година... та се заиграх с поплавъка, после затворих казанчето, закачих буксата... и О ЧУДО!!! Всичко работи.
За съжаление пак не се установи точния първоизточник на проблема... НО поне ще се ходи на събор

dsc - 5e21 abs-dsc: Pressure sensor 2 - - - fault currently present
Pressure sensors B3450_05E20
За момента съм решил да сменя само датчика (ще взема втора ръка за тест) и дано да се оправи, иначе преминаваме към модул ДСЦ... ще пиша като имам новости.
EDIT (21.05.13): точно преди да купя датчика, прочетох че може да е от мръсна спирачна течност. Отворих "казанчето", течността да е мръсна, да е мръсна, колко да е мръсна на 1 година... та се заиграх с поплавъка, после затворих казанчето, закачих буксата... и О ЧУДО!!! Всичко работи.
За съжаление пак не се установи точния първоизточник на проблема... НО поне ще се ходи на събор

22 мнения
			 • Страница 2 от 2 • 1, 2