Датчик налягане спирачна течност
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Датчик налягане спирачна течност
mustang1986
Разгледах линковете, които си пуснал. Проблема не е точно същият. Симптомите са подобни, но има някои основни разлики:
1. Става въпрос за бензинови Е39-ки и то по-старички 99'-2000г., при това американски изпълнения.
2. Проблема обикновено идва от един от четирите датчика за скорост, като това е придружено със: скоростомера спира да работи; темпомата спира да работи.
3. Не знам дали защото тези модели са стари или защото пишат, че диагностицират с Карсофт, но явно при тях рядко се разчита, кой датчик дава грешка и всичко се тества на ръка, всеки датчик по отделно.
4. ABS блока на тези машини често се бъгва, за което допълнително спомага факта, че е монтиран в непосредствена близост до мотора и влиянието на топлината, която се отделя е значително. Монтажа е коригиран при следващите модели.

1. Става въпрос за бензинови Е39-ки и то по-старички 99'-2000г., при това американски изпълнения.
2. Проблема обикновено идва от един от четирите датчика за скорост, като това е придружено със: скоростомера спира да работи; темпомата спира да работи.
3. Не знам дали защото тези модели са стари или защото пишат, че диагностицират с Карсофт, но явно при тях рядко се разчита, кой датчик дава грешка и всичко се тества на ръка, всеки датчик по отделно.
4. ABS блока на тези машини често се бъгва, за което допълнително спомага факта, че е монтиран в непосредствена близост до мотора и влиянието на топлината, която се отделя е значително. Монтажа е коригиран при следващите модели.
След като колата вчера беше компютърно анализирана от Dimitroff, заключението е че няма конкретен проблем. Всички датчици и системи работят и вероятната причина е лоша връзка в някой кабел, която при дадени обстоятелства (жегите които бяха по времето когато се появи) се обажда. Вчера навъртях 660 км и проблем не се появи.
Момчета имам точно същия проблем.. Лампата на ДСЦ и на Ръчната спирачка Свети жълто постоянно. Появи се докато си карах днес с 90.. просто така. Пробвах ДСЦ-то на колата и то не работи, върти се като луда.. На всичкото отгоре понеже съм автоматик Задната не потегля, а автоматика ми е перфектен. 

- Mitiracing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92 Lci N55 /CBR 1100 XX/S1000RR
При мен не се е появявало,странно как само при 330-ите го има този проблем.Мерси за темата колега,да не се шашкам ако светне нещо от сорта
Няма ли го някъде по "сводките" на БМВ,като хроничен проблем?

- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
И при 320 - ки те го има
беше ми заминал датчика на АБС - преден ляв, чистих го ама въпреки мнгогото опити не тръгна, смених го и всичко си беше ок, докато след месец светнаха пак и това се проявява един път месечно ...... вече не му обръщам внимание. На диагностика ми записва грешки в преден ляв сензор, ама ми писна и не се занимавам с този датчик ....

- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e46 330i
преди 2-3 дни и на мен светнаха тези прословути лампи...почистих датчиците на 4те колела,но уви...тази вечер светнаха отново АБС,АСЦ+ръчна...някакви препоръки къде да гледам или бутам ? 

- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
Колеги, при мен светнаха вече за постоянно двете лампи (ДСЦ + ръчна). След диагностика се оказа пак същата грешка, само че вече е "fault currently present":
dsc - 5e21 abs-dsc: Pressure sensor 2 - - - fault currently present
Pressure sensors B3450_05E20
За момента съм решил да сменя само датчика (ще взема втора ръка за тест) и дано да се оправи, иначе преминаваме към модул ДСЦ... ще пиша като имам новости.
EDIT (21.05.13): точно преди да купя датчика, прочетох че може да е от мръсна спирачна течност. Отворих "казанчето", течността да е мръсна, да е мръсна, колко да е мръсна на 1 година... та се заиграх с поплавъка, после затворих казанчето, закачих буксата... и О ЧУДО!!! Всичко работи.
За съжаление пак не се установи точния първоизточник на проблема... НО поне ще се ходи на събор
dsc - 5e21 abs-dsc: Pressure sensor 2 - - - fault currently present
Pressure sensors B3450_05E20
За момента съм решил да сменя само датчика (ще взема втора ръка за тест) и дано да се оправи, иначе преминаваме към модул ДСЦ... ще пиша като имам новости.
EDIT (21.05.13): точно преди да купя датчика, прочетох че може да е от мръсна спирачна течност. Отворих "казанчето", течността да е мръсна, да е мръсна, колко да е мръсна на 1 година... та се заиграх с поплавъка, после затворих казанчето, закачих буксата... и О ЧУДО!!! Всичко работи.
За съжаление пак не се установи точния първоизточник на проблема... НО поне ще се ходи на събор

22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2