Лоша миризма след изключване на климатроника
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Re: Лоша миризма след изключване на климатроника
NikVanov написа:По тоя повод ще се самоцитирам:
,,Re: как да изключа климатроника?
Мнениеот NikVanov » 25 Мар 2012, 14:16
Ако греша, Oci да ме поправи- климатроникът е електронен уред, който осигурява исканата температура в колата. Той комбинира работата на климатик /само с функция охлаждане/ и парно отопление от затопления антифриз. Проблемите с климатроника са два вида- зимни и летни. Зимните вече приключват и касаят основно бавно или слабо затопляне. Летните предстоят- лоша миризма /трябва да се пръска шпрей/, слабо охлаждане /недостатъчен фреон/ и т.н. Бях предложил Оci да си напише два файла- зимен и летен и да ги публикува всеки октомври и април, за да не му губим излишно времето, защото 75% от проблемите се повтарят.''
Аз лично се уморих да чета подобни теми не знам защо още някой не се измори да ги пише ! Колегата Nik е прав но най добре е да създаде главна тема или подфорум само за климатици и климатична техника където Oci да бъде модератор! Както има и нужда от подфорум за газовите уредби !
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Колегата Nik е прав но най добре е да създаде главна тема или подфорум само за климатици и климатична техника където Oci да бъде модератор!
Айде нема нужда
шегувам се нали сме затова да си помагаме, но по добре да се ползва търсачката, че с това повтаряне на темите е тъпо.
Айде нема нужда

шегувам се нали сме затова да си помагаме, но по добре да се ползва търсачката, че с това повтаряне на темите е тъпо.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Ключа е наложителен вече
Но да направя и аз един
Да направим и подфорум за дизели, бензини, пък за всеки двигател по отделно , айде нема нужда, най-много да се добави към важната тема с болестите едно инфо за климатиците как се чистят, препарат, проблемите с таралежа и готово, даже за тралежа май си има.

Да направим и подфорум за дизели, бензини, пък за всеки двигател по отделно , айде нема нужда, най-много да се добави към важната тема с болестите едно инфо за климатиците как се чистят, препарат, проблемите с таралежа и готово, даже за тралежа май си има.
bobi_81xx написа:bioz написа:аз ходих за почистване с озон и да ви кажа помогна.
каде?и колко струва тази услуга?
Направиха ми я в ратола, аз отидох с ваучер за 15-20 лв. Пускат климатика да работи в колата около един час и тоя озон се разнася из цялата инсталация, не съм пробвал преди това спрейчета, но съм доволен от това.
Чрез йонизация на въздуха, устройството създава нестабилна алотропна форма на кислорода, а именно О3 (озон), който, благодарение на окислителните си качества премахва натрупаната влага от текстилните покрития и изпарителите на климатиците, отстранява неприятните миризми от всякакъв произход (смог, цигарен дим, домашни любимци, застояла влага от дъжд или автомивка), унищожава акари, вируси и потенциални алергени.
Озонът е 30 пъти по-мощен окислител от хлора, прониква навсякъде, тъй като е газ и не оставя следи. На практика това е най-доброто възможно почистване, обеззаразяване и обезпаразитяване на автомобила без употребана химикали.
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
1. Време е за заключване на темата.
2. Накрая ще кажа, че профилактиката е най-доброто лечение- изключване на климатроника 10-ина минути преди края на пътуването.
2. Накрая ще кажа, че профилактиката е най-доброто лечение- изключване на климатроника 10-ина минути преди края на пътуването.
и аз имах същия проблем миришеше на кисело разглобих от към двигатела махнах всичко стигнах до изпаритела както е описъл колегата oci взех спреи дето става на пяна напълних кутията и я оставих 30 мин измих обилно с вода после наново с пяна и пак го измих после 2 пъти с вода и веро да съм сигурен че този препарат се е измил докато го плакнах духах с компресор да излезе водата и мръсотията от самата пита нарочно я оставих цяла нощ разгобена и с отворен капак да излезе влагата вече не мириши на кисело обаче като спирам климата и мина на парно се осеща миризма на влаже въздух искам да попитам дали играе роля този усушител в нета пише че сабирал влагата от фреона и маслото ако съм разбрал и събирал 5-7 капки вода дали от него се усеща миризмата на влага и ако го развия да го сменя дали трябва да се пълни с фреон наново не съм наясно затова питам
относно тези 10 мин преди да се прибера да пускам на парно аз работя на 10км и се пребирам за около 10 мин това какво значи да не го ползвам или да го чакам 10 мин пред гаража да излезе влагата аз не мисля че трябва да е така от клима на парно и да мирише и за профилактиката сменям масло на 8000км на две смени сменям и филтри
относно тези 10 мин преди да се прибера да пускам на парно аз работя на 10км и се пребирам за около 10 мин това какво значи да не го ползвам или да го чакам 10 мин пред гаража да излезе влагата аз не мисля че трябва да е така от клима на парно и да мирише и за профилактиката сменям масло на 8000км на две смени сменям и филтри
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
320 2.2 написа:и аз имах същия проблем миришеше на кисело разглобих от към двигатела махнах всичко стигнах до изпаритела както е описъл колегата oci взех спреи дето става на пяна напълних кутията и я оставих 30 мин измих обилно с вода после наново с пяна и пак го измих после 2 пъти с вода и веро да съм сигурен че този препарат се е измил докато го плакнах духах с компресор да излезе водата и мръсотията от самата пита нарочно я оставих цяла нощ разгобена и с отворен капак да излезе влагата вече не мириши на кисело обаче като спирам климата и мина на парно се осеща миризма на влаже въздух искам да попитам дали играе роля този усушител в нета пише че сабирал влагата от фреона и маслото ако съм разбрал и събирал 5-7 капки вода дали от него се усеща миризмата на влага и ако го развия да го сменя дали трябва да се пълни с фреон наново не съм наясно затова питам

Колега, една точка можеше да сложиш поне накрая, да стане едно завършено изречение...
Сменяш си маслото и филтрите на 8000км, хубаво правиш, ама това няма да ти повлияе с нищо за климатика.
Влагата я усещаш защото като спреш компресора, питата и въздуховодите започват да се потят и кондензират.
Спрея който става на пяна, също не е много удачен, понеже не прониква добре, чувал съм много добри отзиви от един японски спрей за почистване на климатици, той пръска струя под налягане и влиза навсякъде по питата, стига да имаш добър достъп до нея.
Ето това е спрея:

- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Това че трябвало да се държи по 10мин за мене е прекалено. Просто да се пусне на най-висока степен на вентилатора. Когато навън е топло се изсушава за 2-3-4мин.
това за маслото съм го писал защото много колеги пишат че мирише и от не редовна смяна на филтри и лоша поддръшка исках да кажа че за такива работи пари не пестя
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2