Скърцащи пружини

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Re: Скърцащи пружини

Мнение от mitaka7 » 01 Май 2012, 12:10

Точно пружината да скърца много ме съмнява....

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 01 Май 2012, 12:12

mitaka7 написа:Точно пружината да скърца много ме съмнява....

E вече и мен...просто си мислех, че е от тея...сега открих 5-6 други "приятни" варианта :mhihi:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 01 Май 2012, 17:11

Phil написа:
Zagy написа:То това скърцане е придружено и с блъскане и вибрации... за скъсания мост говоря :mrgreen:

Няма вибрации и блъскане...просто си скърца, като слизам от колата :dunno:

Виновни са вложките на леглата на задните пружини...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Phil » 01 Май 2012, 19:31

Dimitroff написа:
Phil написа:
Zagy написа:То това скърцане е придружено и с блъскане и вибрации... за скъсания мост говоря :mrgreen:

Няма вибрации и блъскане...просто си скърца, като слизам от колата :dunno:

Виновни са вложките на леглата на задните пружини...

Дали? Защото вече съм се разбрал в четвъртък да ходя да ми я правят :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46, 330D, 2002
Мечтае да кара: по хубави пътища.

Мнение от shao » 01 Май 2012, 20:49

Окачването ми е супер (по думи на майстора), но и при мен го има това скърцане. По принцип шофирам с вдигнати прозорци и съм изолиран от външни звуци, но в редките случаи, когато съм със свалени прозорци, този скърцащ звук, който се появява при минаване през неравности, ме убива.
Някой успял ли е да реши въпросния проблем?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Phil » 02 Май 2012, 0:08

shao написа:Окачването ми е супер (по думи на майстора), но и при мен го има това скърцане. По принцип шофирам с вдигнати прозорци и съм изолиран от външни звуци, но в редките случаи, когато съм със свалени прозорци, този скърцащ звук, който се появява при минаване през неравности, ме убива.

Според колегите е от откъснат от купето заден мост...при мен скърца отзад, в ляво...В четвъртък съм се разбрал с колега от форума да му закарам колата и да я прави...Ще мога да кажа какъв е бил проблема в четвъртък вечерта...

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 04 Май 2012, 9:16

Phil написа:
shao написа:Окачването ми е супер (по думи на майстора), но и при мен го има това скърцане. По принцип шофирам с вдигнати прозорци и съм изолиран от външни звуци, но в редките случаи, когато съм със свалени прозорци, този скърцащ звук, който се появява при минаване през неравности, ме убива.

Според колегите е от откъснат от купето заден мост...при мен скърца отзад, в ляво...В четвъртък съм се разбрал с колега от форума да му закарам колата и да я прави...Ще мога да кажа какъв е бил проблема в четвъртък вечерта...

Ха дано, ама ... надали...

Принципно проблеми с късане имат купетата преди фейса и седани с по-сериозни мотори :)

Вдигнете я на подемник, хванете големия носач и клатете - ляво-дясно...и ще видиш, че скърца от подложките на пружините или от унибалите.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Phil » 04 Май 2012, 10:36

Dimitroff написа:
Phil написа:

Принципно проблеми с късане имат купетата преди фейса и седани с по-сериозни мотори :)

Вдигнете я на подемник, хванете големия носач и клатете - ляво-дясно...и ще видиш, че скърца от подложките на пружините или от унибалите.

Колата е в сервиза на колегата Gedoreto от вчера...чухме се по телефона и каза, че е цъфнала от 2-те страни...кой да знае че имала толкова power тая 18-ка :mhihi:

П.П. Сега като се замисля не пречи да продължи да си скърца, след като са я заварили :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 04 Май 2012, 11:49

При мен скърцаше от счупена пружина. Не си личеше много, защото се беше счупила долу ниско и се беше забила в тампона.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Phil » 04 Май 2012, 20:47

Нямаме участник познал верният отговор :mhihi: Колата беше със скъсан заден мост от 2-те страни,но след ремонта продължава да си скърца :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 05 Май 2012, 10:09

Dimitroff написа:

.

Ванка вече си поосатряха доста и седаните с малките мотори и почнаха да проявяват този "дефект".
И мойта е пукнала от едната страна, и трябва да се прави
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: х5

Мнение от stoimenov_1958 » 30 Авг 2012, 8:23

Задните пружини лесно се чупят.Подмяната е лесна.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 30 Авг 2012, 14:25

b_velev написа:При мен скърцаше от счупена пружина. Не си личеше много, защото се беше счупила долу ниско и се беше забила в тампона.

И при мен беше така на я завъртях и разместих гумените подложки и вече е добре.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N55

Мнение от bscsystem » 14 Сеп 2012, 20:56

Dimitroff написа:
Phil написа:

Това важи ли и за задните пружини, сложих си окачване и два дни след това почна да скърца от зад, според мен и от двете страни..

Имам подложки за регулиране на пружините по височина, ако ги сваля, какво трябва да им направя за да не скърца, ако е от тях разберасе. :paranoid:
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold

E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold

N55 335i m-sport, S2+ 331whp

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i

Мнение от Exesus » 25 Яну 2013, 23:45

Погледни да не ти опират пръстените на пружините (по скоро само едната) и от там да скърца. При мен скърцането идваше точно от това, че пружината се беше посмачкала и стържеше на метал (единия пръстен/обръч в другия). Взех си малко по-ниски и твърди пружини и скърцането почти изчезна, казвам почти, защото понякога се чува понякога не, но значително по-малко и по-глухо. По моя преценка ще трябва да сменям задните амортесьори, но малко по-нататък.

Предишна

Назад към E46