Твърд педал на спирачка

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: compact
Детайли за колата: BMW compact e46 03 320td 150 hp

Re: Твърд педал на спирачка

Мнение от olegvn » 10 Фев 2012, 12:35

Извинявам се предварително на автора , че пиша в тая тема . Колеги колата не съм я карал седмица и днеска като запалих всичко е ок :) освен педала на спирачката :shock: толкова е твърд , че почти не помръдва ... само с 1 см .. ,никога не съм имал проблеми с спирачките :/ и като давам на скорост не тръгва колата ... спирачките я задържат. Да не би е замръзнало нещо.. ? Погледнах спирачната течност и тя изглежда нормално :dunno: . Моля за идей къде може да е проблема :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 10 Фев 2012, 13:18

olegvn написа:Извинявам се предварително на автора , че пиша в тая тема . Колеги колата не съм я карал седмица и днеска като запалих всичко е ок :) освен педала на спирачката :shock: толкова е твърд , че почти не помръдва ... само с 1 см .. ,никога не съм имал проблеми с спирачките :/ и като давам на скорост не тръгва колата ... спирачките я задържат. Да не би е замръзнало нещо.. ? Погледнах спирачната течност и тя изглежда нормално :dunno: . Моля за идей къде може да е проблема :help:

Къде държиш колата..има вероятност да са замръзнали накладките към диска ,ръчна дърпал ли си ?
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от olegvn » 10 Фев 2012, 13:40

Колата е паркирана на вънка и имаше сняг около предните гумите ... , но го махнах . Ръчната винаги е дърпам .. :banghead: това лошо ли е ?

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 10 Фев 2012, 13:42

Еми жилото ти е замръзнало
и сега задържа-не се връща :)
Но не мисля че това е твоат проблем,защото са отделни системи и нямат общо с педала на спирачката.
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от olegvn » 10 Фев 2012, 13:48

mustang1986 написа:Еми жилото ти е замръзнало
и сега задържа-не се връща :)
Но не мисля че това е твоат проблем,защото са отделни системи и нямат общо с педала на спирачката.

Да и това е най-интересното , че педала потъва 1 см и повече не иска. Течността не съм я сменял понеже изглеждаше ок и я оставих за после ... и като цяло не съм имал симптоми за задържане , бавно прибиране на педала или нещо нередно свързано с нея :dunno: Ръчната съм я свалил и дано се освободи някакси жилото.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 10 Фев 2012, 14:13

olegvn написа:Колата е паркирана на вънка и имаше сняг около предните гумите ... , но го махнах . Ръчната винаги е дърпам .. :banghead: това лошо ли е ?

:kuku: :lol: - това никога не го прави с ръчната - това ти е проблема според мен...замръзнала е - кофти ..на -15-20 недей да дърпаш ръчната...не съм сигурен,как точно да процедираш в момента..някой ако знае да сподели :yes:
A относно педала..може да е вакуума,както споедлиха колегите :dunno:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от olegvn » 10 Фев 2012, 15:06

Така колеги.., напръсках с антифриз дисковете :mrgreen: :dummy: и като пуснах на скорост и я форсирах съвсем малко се чу пук и колата малко помръдна напред , после на задна скорост едно силно пук :shock: и готово :) колата се освободи :driving: , а относно педала на спирачката той стана по- мек и вероятно ако карам ще се оправи. И така явно и аз като се постопли малко ще проверявам вакуми и прочие . Повече няма да дърпам ръчната :dummy: . Много благодаря колеги за съветите :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 10 Фев 2012, 15:19

Аз съм го чувал това за ръчната, но колегата slitter беше казвал в една тема, че ръчните на Е46 не замръзвали.
Аз моята винаги я дърпам и до -25 не ми е замръзвала (нафтата замръзна - ръчната не) :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 10 Фев 2012, 15:45

Може да са се обледили барабаните, не се знае . На мен ми се налага да дърпам ръчната по-често (пазя автомата) и досега ме ми се случвало да замръзва, а и това все пак не е болка за умиране ...
Иначе необичайното втвърдяване на педала е 90% индикация за нередност във вакуума . Бе по-добре вдървила се спирачка, отколкото пропаднал в един момент педал ...

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 10 Фев 2012, 17:06

...имал съм подобен проблем, но не на бмв. може да е минало спирачна течност в сервото и да е слепнала мембраната. пробвай да свалиш сервото - това голямото кръглото дето прилича на чиния- и да сипеш вътре чист спирт. разкалмучкай го напред- назад- остави го да се понакисне- пак разкалмучкай- накрая изсипи спирта. монтираш обратно и пробваш....
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 10 Фев 2012, 19:00

Проблемът му не е бил въобще в ръчната, а в крачната и както разбирам, явно са били замръзнали апаратите, щом с антифриз ги е накиснал и са освободили, друго не виждам какво може да е било. Колкото до ръчната - тая ръчна никога не ми е замръзвала, тва да не е опел корса 95 набор. Супер добре е подсигурена и както каза колегата по-горе по-скоро би ви замръзнла нафтата, отколкото ръчната. Тука пред моята кооперация е наклон и ако не я вдигна ще си видя колата от балкона на шосето, щото както е писано в други теми първа скорост много-много не държи и прескача. Много зими не съм спирал да ползвам ръчната квито и студове да е имало и не е имало проблем и няма и да има!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 205 GTI, 330d

Мнение от ifcho » 10 Фев 2012, 22:41

Пръскането на дисковете с антифриз е супер рисковано...антифриза е мазен и като нищо, докато успее да се отмие да се отмиеш ти на някое кръстовище :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 11 Фев 2012, 0:05

А дали решението за твърдия педал няма нещо общо с решението в тази тема :roll:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 9#p2004119
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 11 Фев 2012, 0:19

Ivo_Borisov написа:А дали решението за твърдия педал няма нещо общо с решението в тази тема :roll:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 9#p2004119

Добре де,ама как точно да проверя има ли вода/течност в сервото - че чак и да я изкарам :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 11 Фев 2012, 0:23

Ами не знам, пробвай както е описано в темата! Директно с една спринцовка и ако има вода, да я изтеглиш :dunno:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46