Твърд педал на спирачка
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- olegvn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: compact
- Детайли за колата: BMW compact e46 03 320td 150 hp
Re: Твърд педал на спирачка
Извинявам се предварително на автора , че пиша в тая тема . Колеги колата не съм я карал седмица и днеска като запалих всичко е ок
освен педала на спирачката
толкова е твърд , че почти не помръдва ... само с 1 см .. ,никога не съм имал проблеми с спирачките :/ и като давам на скорост не тръгва колата ... спирачките я задържат. Да не би е замръзнало нещо.. ? Погледнах спирачната течност и тя изглежда нормално
. Моля за идей къде може да е проблема 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
olegvn написа:Извинявам се предварително на автора , че пиша в тая тема . Колеги колата не съм я карал седмица и днеска като запалих всичко е окосвен педала на спирачката
толкова е твърд , че почти не помръдва ... само с 1 см .. ,никога не съм имал проблеми с спирачките :/ и като давам на скорост не тръгва колата ... спирачките я задържат. Да не би е замръзнало нещо.. ? Погледнах спирачната течност и тя изглежда нормално
. Моля за идей къде може да е проблема
Къде държиш колата..има вероятност да са замръзнали накладките към диска ,ръчна дърпал ли си ?
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- olegvn
- кандидат ентусиаст
-
Колата е паркирана на вънка и имаше сняг около предните гумите ... , но го махнах . Ръчната винаги е дърпам ..
това лошо ли е ?

- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Еми жилото ти е замръзнало
и сега задържа-не се връща
Но не мисля че това е твоат проблем,защото са отделни системи и нямат общо с педала на спирачката.

Но не мисля че това е твоат проблем,защото са отделни системи и нямат общо с педала на спирачката.

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- olegvn
- кандидат ентусиаст
-
mustang1986 написа:Еми жилото ти е замръзнало
Да и това е най-интересното , че педала потъва 1 см и повече не иска. Течността не съм я сменял понеже изглеждаше ок и я оставих за после ... и като цяло не съм имал симптоми за задържане , бавно прибиране на педала или нещо нередно свързано с нея

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
olegvn написа:Колата е паркирана на вънка и имаше сняг около предните гумите ... , но го махнах . Ръчната винаги е дърпам ..това лошо ли е ?

A относно педала..може да е вакуума,както споедлиха колегите

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- olegvn
- кандидат ентусиаст
-
Така колеги.., напръсках с антифриз дисковете
и като пуснах на скорост и я форсирах съвсем малко се чу пук и колата малко помръдна напред , после на задна скорост едно силно пук
и готово
колата се освободи
, а относно педала на спирачката той стана по- мек и вероятно ако карам ще се оправи. И така явно и аз като се постопли малко ще проверявам вакуми и прочие . Повече няма да дърпам ръчната
. Много благодаря колеги за съветите 

- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
Аз съм го чувал това за ръчната, но колегата slitter беше казвал в една тема, че ръчните на Е46 не замръзвали.
Аз моята винаги я дърпам и до -25 не ми е замръзвала (нафтата замръзна - ръчната не)
Аз моята винаги я дърпам и до -25 не ми е замръзвала (нафтата замръзна - ръчната не)

- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Може да са се обледили барабаните, не се знае . На мен ми се налага да дърпам ръчната по-често (пазя автомата) и досега ме ми се случвало да замръзва, а и това все пак не е болка за умиране ...
Иначе необичайното втвърдяване на педала е 90% индикация за нередност във вакуума . Бе по-добре вдървила се спирачка, отколкото пропаднал в един момент педал ...
Иначе необичайното втвърдяване на педала е 90% индикация за нередност във вакуума . Бе по-добре вдървила се спирачка, отколкото пропаднал в един момент педал ...
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
...имал съм подобен проблем, но не на бмв. може да е минало спирачна течност в сервото и да е слепнала мембраната. пробвай да свалиш сервото - това голямото кръглото дето прилича на чиния- и да сипеш вътре чист спирт. разкалмучкай го напред- назад- остави го да се понакисне- пак разкалмучкай- накрая изсипи спирта. монтираш обратно и пробваш....
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
Проблемът му не е бил въобще в ръчната, а в крачната и както разбирам, явно са били замръзнали апаратите, щом с антифриз ги е накиснал и са освободили, друго не виждам какво може да е било. Колкото до ръчната - тая ръчна никога не ми е замръзвала, тва да не е опел корса 95 набор. Супер добре е подсигурена и както каза колегата по-горе по-скоро би ви замръзнла нафтата, отколкото ръчната. Тука пред моята кооперация е наклон и ако не я вдигна ще си видя колата от балкона на шосето, щото както е писано в други теми първа скорост много-много не държи и прескача. Много зими не съм спирал да ползвам ръчната квито и студове да е имало и не е имало проблем и няма и да има!
Пръскането на дисковете с антифриз е супер рисковано...антифриза е мазен и като нищо, докато успее да се отмие да се отмиеш ти на някое кръстовище 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
А дали решението за твърдия педал няма нещо общо с решението в тази тема
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 9#p2004119

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:А дали решението за твърдия педал няма нещо общо с решението в тази тема![]()
Добре де,ама как точно да проверя има ли вода/течност в сервото - че чак и да я изкарам

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Ами не знам, пробвай както е описано в темата! Директно с една спринцовка и ако има вода, да я изтеглиш 

33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3