проблем с парното
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- g_mihalev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с удоволствие
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017
Re: проблем с парното
Здравейте колеги, от известно време имам проблем с парното - духа само топло, ама толкова, че по някое време вече не се седи вътре.Ако си задържа ръката на въздуховодите в купето, направо ще изгоря
. На скоро ми слагаха газова и май е от тогава и както четох според колегата (по-нагоре) имало някакъв клапан и букса, та имам съмнения, че не са я закачили. Някой може ли да сподели къде е въпросната клапа и букса.

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
g_mihalev написа:Здравейте колеги, от известно време имам проблем с парното - духа само топло, ама толкова, че по някое време вече не се седи вътре.Ако си задържа ръката на въздуховодите в купето, направо ще изгоря. На скоро ми слагаха газова и май е от тогава и както четох според колегата (по-нагоре) имало някакъв клапан и букса, та имам съмнения, че не са я закачили. Някой може ли да сподели къде е въпросната клапа и букса.
Като застанеш с лице към двигателя от дясно зад кутията на въздушния филтър.
А къде точно се намира това радиаторче , защото при мен си почва да духа топло обаче извънградско като карам и почва да духа хладно без значение дали е 22 -26 градуса. Термостатите са сменяни преди месец и си загравя нормално. И най интересното е че като пусна да духа само в купето, започва да духа топло, изключа ли го пак почва да духа хладно. С климатроник съм.
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
99% съм сигурен ,че ти е запушено радиаторчето и при мен е така свалих го и го продухах и няма да ти кажа каква мизерия излезе.Намира се под климатроника но за да го смениш се сваля всичко радио,климатроник докато стигнеш най до долу.Успех не е трудна смяната сравнение с на други коли като.
новият ми номер: 0877787835
Сменя ли го или само го изчисти само ? има ли нещо специално при свалянето му
http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=64&fg=15 това ли е радиаторчето ?

- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Само го чистих но трябваше да го сменя.Има подобрение но не е както трябва.Няма нищо особено стига да си източил антифриза и леко с самите закопчалки на радиаторчето че са меки и се кривят лесно.
новият ми номер: 0877787835
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Възможно ли е да са парченца от перките на водна помпа?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- g_mihalev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с удоволствие
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017
oci написа:g_mihalev написа:Здравейте колеги, от известно време имам проблем с парното - духа само топло, ама толкова, че по някое време вече не се седи вътре.Ако си задържа ръката на въздуховодите в купето, направо ще изгоря. На скоро ми слагаха газова и май е от тогава и както четох според колегата (по-нагоре) имало някакъв клапан и букса, та имам съмнения, че не са я закачили. Някой може ли да сподели къде е въпросната клапа и букса.
Забравил съм да спомена че колата е 320и 1999

Ако настроя климатрника на 19 градуса и го пусна на ауто - духа яко топло от всякъде (централанта врътка е на червено), ако сложа врътката на синьо, от средата си духа хладно но от всякъде другаде пак е яко горещо и единствения начин да не се сваря в коалта е да настроя климатрника да духа само от духалките насреща (т.е. изключвам тези за крака и предно стъкло)
- oci
- старши ентусиаст
-
g_mihalev написа:oci написа:g_mihalev написа:Здравейте колеги, от известно време имам проблем с парното - духа само топло, ама толкова, че по някое време вече не се седи вътре.Ако си задържа ръката на въздуховодите в купето, направо ще изгоря. На скоро ми слагаха газова и май е от тогава и както четох според колегата (по-нагоре) имало някакъв клапан и букса, та имам съмнения, че не са я закачили. Някой може ли да сподели къде е въпросната клапа и букса.
Забравил съм да спомена че колата е 320и 1999, че нещо не я виждам тая клапа букса. Освен това забелязах следното:
Ако настроя климатрника на 19 градуса и го пусна на ауто - духа яко топло от всякъде (централанта врътка е на червено), ако сложа врътката на синьо, от средата си духа хладно но от всякъде другаде пак е яко горещо и единствения начин да не се сваря в коалта е да настроя климатрника да духа само от духалките насреща (т.е. изключвам тези за крака и предно стъкло)
Така както си написал на 100 процента проблема е в клапана като обърнеш на студено този клапан трябва да затвори и да спре притока на антифриз към радиаторчето на парното в купето а той не го прави и затова ти духа топло в краката и на стъклото, централната конзола има възможност за ръчно преместване от сините и червените точки затова там можеш да го регулираш топлото и студеното.
Провери бушона на клапана и дали идва напрежение до него и ако не го сменяй.
На схемата е с номер 2
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=18
- mishodimitar
- Потребител
-
Здравейте,колеги!Карам 320д 136к.с. 2000г.Моят проблем е следният:парното си ми работи нормално на топло или студено,но от време на време си спира само..закачих го на диагностика и ми казаха,че волтажа на моторчето е нисък.Можете ли да ми дадете някаква схема каде точно се намира това моторче и дали мога сам да си го оправя(да му се губи маса,хлабава букса ?? )
- oci
- старши ентусиаст
-
mishodimitar написа:Здравейте,колеги!Карам 320д 136к.с. 2000г.Моят проблем е следният:парното си ми работи нормално на топло или студено,но от време на време си спира само..закачих го на диагностика и ми казаха,че волтажа на моторчето е нисък.Можете ли да ми дадете някаква схема каде точно се намира това моторче и дали мога сам да си го оправя(да му се губи маса,хлабава букса ?? )
Не търси проблема в мотора а във таралежа или резистора на вентилатора той определя волтажа на мотора.
- petkan7878
- Потребител
-
Здравейте. Имам Е46 1.9. Имам проблем с парното. Стрелката стига до средата, но духа студено. След около 5 минути, почва да духа топло. Връзката на средната конзола е на червено.
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320CD
- Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
- Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.
Здравейте колеги,да се оплача и аз.От известно време духалките ми духат хладно.Четирите които са на таблото.Обдухването на предното стъкло си духа много топло а другите хладен въздух.Чак когато колата загрее на 90 градуса тогава духат топло а не беше така преди.Като запалех и буквално след 4-5 мин духаше топло.Сега духа топло само към предния орозорец а другите духат студено чак докато не загрее колата до 90 градуса.Колата е Е46 320 д 150 коня.
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2