Torque Android App + OBCII
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
Re: Torque Android App + OBCII
да мога да чета, но ти нищо не си обяснил. ако си само с кръглата букса, то аз съм и с двете....... и искам някой да обясни подробно....

- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
За около $20 се сдобих с преходник и адаптер от ebay. Свързвам се през bluetootha към устройството, но няма връзка към obd-то. Има ли някакви по-специфични настройки, които трябва са се направят. Преходника малко ме съмнява. Както се вижда на снимката, има само 5 пина на OBD буксата. Останалите 15 тогава за какво са?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ivo098
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 330d
- Мечтае да кара: F80 M3
Тоя софт го ползвам от половин година някъде. Работи перфектно с BMW 330i 2002 и Seat Leon 2003 година. Сеат-а е с турбо и показва всичко - налягане на турбина, температура на масло, на входящ въздух и т.н.
Bluetooth-а го взех за 30 лв от ebay a Torque за Android е кракната

Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.
Your Sh!ttiness may vary.
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Същия адаптер ли ползваш?
- ivo098
- младши ентусиаст
-
да, ELM327 със оранжево-синя лепенка като от снимката по-горе.
- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 530D xDrive
Това е доста интересно като цяло, но от прочетеното тук както и в нета не открих информация дали адаптера може да седи постоянно включен в буксата и когато ти трябва на практика само пускаш програмата от iPhone-a/Android-a?
Защото на някой места в мрежата споделят коментари, че ако е постоянно включено в буксата може да ти скапе акумулатора? само не разбрах дали за WiFi версията ли става въпрос или за Bluetooth версията?
Някой да има инфо по въпроса и най-вече тези които вече го ползват?
Защото на някой места в мрежата споделят коментари, че ако е постоянно включено в буксата може да ти скапе акумулатора? само не разбрах дали за WiFi версията ли става въпрос или за Bluetooth версията?
Някой да има инфо по въпроса и най-вече тези които вече го ползват?
- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
ivo098 написа:Тоя софт го ползвам от половин година някъде. Работи перфектно с BMW 330i 2002 и Seat Leon 2003 година. Сеат-а е с турбо и показва всичко - налягане на турбина, температура на масло, на входящ въздух и т.н.
Иво,
Можеш ли да споделиш на БМВ-то каква точно информация ти дава и какви са възможностите на практика на у-вото защото нещо не успявам да намеря по-подробно инфо. То е ясно, че няма да ти дава толкова подробна информация като INPA или другите БМВ софтуери, но все пак

- ivo098
- младши ентусиаст
-
Ами BMW-то е на брат ми и само го закачих да видя дали ще го прочете, не съм се занимавал подробно.
Повече го ползвам на Сеата понеже съм махнал катализатора, а имам втора ламбда сонда след него и периодично ми светва чек-а заради това.
Адаптера е постоянно включен в OBD-то и като светне чек-а само пускам Torque-а на телефона и чистя грешката.
Когато колата не е на контакт няма ток към OBD-то, така че притеснения за акумулатора няма никакви.
П.С.
Възможностите не са на устройството, а на програмата. Реално устройството има за задача само конверсията OBD II to Bluetooth. От там нататък са възможностите на софт-а, който се ползва и това какви протоколи подържа той. Аз имам няколко различни програми, но Torque ми е най-удобна и като че ли най-много коли чете.
Повече го ползвам на Сеата понеже съм махнал катализатора, а имам втора ламбда сонда след него и периодично ми светва чек-а заради това.
Адаптера е постоянно включен в OBD-то и като светне чек-а само пускам Torque-а на телефона и чистя грешката.
Когато колата не е на контакт няма ток към OBD-то, така че притеснения за акумулатора няма никакви.
П.С.
Възможностите не са на устройството, а на програмата. Реално устройството има за задача само конверсията OBD II to Bluetooth. От там нататък са възможностите на софт-а, който се ползва и това какви протоколи подържа той. Аз имам няколко различни програми, но Torque ми е най-удобна и като че ли най-много коли чете.
- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
ivo098 написа:Ами BMW-то е на брат ми и само го закачих да видя дали ще го прочете, не съм се занимавал подробно.
П.С.
Възможностите не са на устройството, а на програмата. Реално устройството има за задача конверсия OBD II to Bluetooth. От там нататък са възможностите на софт-а, който се ползва и това какви протоколи подържа той. Аз имам няколко различни програми, но Torque ми е най-удобна и като че ли най-много коли чете.
Дам въпроса е обаче при BMW как стой въпроса щото ако не се лъжа май постоянно има ток към буксата ...
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
От клипа забелязах, че може да отчита и колко гори колата и се питам дали ще е по-точно от борда?

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
makaveli316 написа:От клипа забелязах, че може да отчита и колко гори колата и се питам дали ще е по-точно от борда?
То борда не чете ли инфото от ЕКУ-то? ако да то не би трябвало да има разлика

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
А някой да го е пробвал на Е36, и по-конкретно на М52 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- slawunder
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E36 318ш Evolution !!
- Мечтае да кара: ///M3
- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
slawunder написа:Как се казва приложението за Iphone .....
То не е едно... а са няколко ... за съжаление 2 от най-хубавите са скъпички... 30+ евра
Провери в app store... просто напиши obd и разгледай резултатите
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Аз не разбрах тази конфигурация с двата преходника работи ли?
http://www.bmwpower-bg.net/forums/downl ... &mode=view
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!