Въпроси за монтаж на навигация
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- GDobrev
- Потребител
-
- Кара: BMW E63 645ci
- Мечтае да кара: BMW M6
Re: Въпроси за монтаж на навигация
Един малък въпрос от мен понеже тук ми се видя подходящо място да го задам, за да не отварям нова тема. От нещата които съм изчел във форума не ми стана много ясно тъй като повечето искат да преминат от " без нави" към "нави с монитор 16:9 " . Аз съм с МК2 и 4:3 монитор.. за да си сложа 16:9 само монитора и нави МК4 ли ми трябва или и други неща и може ли да се сложи допълнителен плеър към оригиналната система за гледане на DVD филми? Към колегата който е пуснал темата...взимай Dynavin и не се занимавай с глупости
Ако нямах оригинална щях 100% да взема и аз Dynavin.

- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
GDobrev написа:Един малък въпрос от мен понеже тук ми се видя подходящо място да го задам, за да не отварям нова тема. От нещата които съм изчел във форума не ми стана много ясно тъй като повечето искат да преминат от " без нави" към "нави с монитор 16:9 " . Аз съм с МК2 и 4:3 монитор.. за да си сложа 16:9 само монитора и нави МК4 ли ми трябва или и други неща и може ли да се сложи допълнителен плеър към оригиналната система за гледане на DVD филми? Към колегата който е пуснал темата...взимай Dynavin и не се занимавай с глупостиАко нямах оригинална щях 100% да взема и аз Dynavin.
-за да имаш 16/9 ти трябва само екран 16/9, но ако си с тв в момента, тв може и да не позволява 16/9, т.е. тв модул , а не мк трябва да сменяш..мк3/4 имат по-хубава картина, но вършат същата работа като мк2
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
е да ама за да гледаш двд ти трябват още доста неща на твоята кола....ако почнеш да ги събираш парче по парче- верно по добре е онова дето ти го предложил колегата....иначе као си купиш екрана- по-добре вложи пари за такъв с СД. после си смени компа. проэвери си окото на двд-навигацията- ако и зацапано- има в и-бей на добри цени нови. аз това трябва да го направя на моята и още не ми остават парици и време....после-- тв тунера. първо слагаш оригинален ама аналогов....ако искаш оригинален, ама цифров се бъркаш за една торба с пари...после дано да се имаш с твоя застраховател, щото оригинално на тв тунера антените са в задния джам, ама ти нямаш такива- нали се сещаш какво имам предвид? ако ли не- слагаш от ония в бронята. най-добре бачкат с усилвател от кабрио. остава проблема с цифровия тунер...та така
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- GDobrev
- Потребител
-
- Кара: BMW E63 645ci
- Мечтае да кара: BMW M6
Моята навигация си е оригиналната с 4:3 монитор и МК2 комп. Имам и ТВ тунер и хващам цветно с хубаво качество БНТ, БТВ, НОВА + 2 варненски телевизии .. незнам дали е цифров или аналогов, но предполагам е аналогов. Мисалта ми беше дали неможе да се свърше DVD плеър към ТВ модула и да изкарва сигнал към монитора.. Значи може да сложа 16:9 без да сменям навигационния комп.?
Или някой ако знае как може да се направи това http://www.youtube.com/watch?v=sHm4rwQAAj4&NR=1
Или някой ако знае как може да се направи това http://www.youtube.com/watch?v=sHm4rwQAAj4&NR=1
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
GDobrev написа:Значи може да сложа 16:9 без да сменям навигационния комп.?![]()
Да, но най-вероятно ще имаш проблем с телевизията. Т.е. тв тунера ти сигурно е само за 4:3 формат. А за по-широкия монитор ти трябва такъв, който да поддържа 16:9 формат.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Аз не знам защо си мислите, че оригиналната навигация е толкова трудна за слагане още повече ако се вземе комплект с исталацията цялата процедура отнема не повече от 2-3 часа.
Единственото разглобяване е в предната конзола пред скоростния лост и се маха шофьорската седалка която се държи на четири болта и една букса, после се прекарва инталацията като се откача старата от буксата зад централната конзола и като минат кабелите до отзад се монтират стойките за модулите и се слагат буксите и после всичко по обратния ред.
Един такъв комплект върви около 1000 лв за МК4 верно е, че има хора които искан само на екрана по 800 лв, но те не познават парите.
Слагал съм доста навагаций плюс и такива който са били с отрязана инсталация и мога смело да кажа, че работата не е никак много просто има някои тънкости при разглобяването да не се счупи нещо.
Единственото разглобяване е в предната конзола пред скоростния лост и се маха шофьорската седалка която се държи на четири болта и една букса, после се прекарва инталацията като се откача старата от буксата зад централната конзола и като минат кабелите до отзад се монтират стойките за модулите и се слагат буксите и после всичко по обратния ред.
Един такъв комплект върви около 1000 лв за МК4 верно е, че има хора които искан само на екрана по 800 лв, но те не познават парите.
Слагал съм доста навагаций плюс и такива който са били с отрязана инсталация и мога смело да кажа, че работата не е никак много просто има някои тънкости при разглобяването да не се счупи нещо.
- dobry46
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3 F25 35i LCI M sport
Да се възползвам от темата на колегата да не пускам специално нова.
Предстои слагане на ОЕМ навигация 16:9 - имам монитор,радио модул БМ54, ТВ тунер,окабеляване за плоски пинове, GPS антена,МК3 и стойки за GPS приемника (МК3), стойка за ТВ тунера и стойка за чейнджъра- други стойки при монтажа ще ми трябват ли ?
Колата е с оригинален Harman Kardon- какъв усилвател ще ми е нужен за да захрани всички колони на Harman Kardon-а?
Предварително Благодаря на отзовалите се
Предстои слагане на ОЕМ навигация 16:9 - имам монитор,радио модул БМ54, ТВ тунер,окабеляване за плоски пинове, GPS антена,МК3 и стойки за GPS приемника (МК3), стойка за ТВ тунера и стойка за чейнджъра- други стойки при монтажа ще ми трябват ли ?
Колата е с оригинален Harman Kardon- какъв усилвател ще ми е нужен за да захрани всички колони на Harman Kardon-а?
Предварително Благодаря на отзовалите се
Последна промяна dobry46 на 03 Окт 2012, 9:36, променена общо 1 път
- narcosan
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М6 G-POWER
- Детайли за колата: BMW 330D M PAKET
Здравейте колеги искам да попитам дали е възможно да се монтира само монитора без гпс без нави? сега съм със ЦД бизнес скоро ми изпадна 16:9 монитор от каде мога да намера кабел за монтажа защото буксите са различни и какъв кабел трябва да търся ??
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
До автора на темата - предполагам разлика трябва да има в стойките на модулите. При комбито радиомодулът е някъде при резервната гума, докато при седана навигационният компюр, радиомодулът и ЦД чейнджърът са си отзад в ляво.
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
narcosan написа:Здравейте колеги искам да попитам дали е възможно да се монтира само монитора без гпс без нави? сега съм със ЦД бизнес скоро ми изпадна 16:9 монитор от каде мога да намера кабел за монтажа защото буксите са различни и какъв кабел трябва да търся ??
В случая мониторът няма да работи. От там идва изображението - от навигационния компютър.
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
gromovich написа:narcosan написа:Здравейте колеги искам да попитам дали е възможно да се монтира само монитора без гпс без нави? сега съм със ЦД бизнес скоро ми изпадна 16:9 монитор от каде мога да намера кабел за монтажа защото буксите са различни и какъв кабел трябва да търся ??
В случая мониторът няма да работи. От там идва изображението - от навигационния компютър.
Може да тръгне с ТВ тунер.
- dobry46
- кандидат ентусиаст
-
Малко неуместен въпрос ,но ме интересува GPS антената къде точно трябва да стои в колата при монтажа за да има безпроблемен сигнал ?

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 3,5d
Под задното стъкло. (за седан и купе)
При комбитата - в спойлера на задната (5-та) врата.
При комбитата - в спойлера на задната (5-та) врата.
- dobry46
- кандидат ентусиаст
-
Имам няколко въпроса относно навигацията надявам се да ми помогнете за да мога да си реша най накрая проблема
имам налични монитор ,ТВ тунер , БМ54 радио модул, и МК 3 от БМВ М3 с плоски пинове
инсталацията я взимам от друго място пак с плоски пинове от Е46
кабела между ТВ тунера и МК3ката е ето този: с бяла синя и лилава букса

като се закачат всичките неща картината излиза така:

като се закачи само МК3ката картината се оправя ,но прескача (като филмове лента нагоре надолу нагоре долу и образа е леко изкривен на една страна)
кабела за ТВ тунер е като този от снимката :

трябвало да се пуснат три захранващи кабела- 12в, Ибус и маса- така ли е ????
въпроса ми е - окабеляването което имам отзад където се връзват радио модула и мк3ката е само с една синя букса,която се закача с кабела за ТВ тунер и МК3ката
и другия ми въпрос е - трябва ли да купувам този кабел или този които имам ще ми свърши работа

имам налични монитор ,ТВ тунер , БМ54 радио модул, и МК 3 от БМВ М3 с плоски пинове
инсталацията я взимам от друго място пак с плоски пинове от Е46
кабела между ТВ тунера и МК3ката е ето този: с бяла синя и лилава букса

като се закачат всичките неща картината излиза така:

като се закачи само МК3ката картината се оправя ,но прескача (като филмове лента нагоре надолу нагоре долу и образа е леко изкривен на една страна)
кабела за ТВ тунер е като този от снимката :

трябвало да се пуснат три захранващи кабела- 12в, Ибус и маса- така ли е ????
въпроса ми е - окабеляването което имам отзад където се връзват радио модула и мк3ката е само с една синя букса,която се закача с кабела за ТВ тунер и МК3ката
и другия ми въпрос е - трябва ли да купувам този кабел или този които имам ще ми свърши работа

- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
започвам да си мисля че има проблем в тв модул, криви, дава черга, все едно е 4/3 ,провери го по номер
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
35 мнения