Motul или Castrol
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
61 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- scipo
- младши ентусиаст
-
- Кара: нормално
Re: Motul или Castrol
Еми на мотора стана това, че стопих 2 бутала и задраха в блока
Много неприятно... ремонта с нови бутала, сигменти и т.н. излиза около 5-6к лв по груби сметки и ми изпадна уж читав мотор и ще видим какво ще стане с него, понеделник вторник трябва да е готов и ще го закарам да видим дюзи, компресия и т.н, ако всичко е Ок го плащам и си карам колицата, ако не... сиг ще изпадам пари за основен и тва е...
Аз си взимам масла от Митака, не казвам, че са лоши, напротив...! Интересно ми е какво масло ползвате и т.н

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Zagy написа:Аз чувам хубави отзиви за Yacco и си мисля да го пробвам при следващата смяна. Кастрола вярно като че ли е с най-много ментета в БГ.
Марио - кажи какво стана с мотора?
Старата кола я карах с Yacco и бях доволен. сега обаче съм с VAT Oil и пак съм доволен

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Аз пък карам само с БМВ масло и проблеми нямам.
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
Само БМВ Лонг Лайф в 1 литрови бутилки:yes:
нищо лично, но от Русе съм и приятел работещ в Приста Ойл, ми бе казал, че са правили преди време някакъв химически анализ на масло Мотул закупено от случен магазин и
характеристиките му са били по зле и от маслата Приста
може и менте да са взели, но гаранция-франция 
нищо лично, но от Русе съм и приятел работещ в Приста Ойл, ми бе казал, че са правили преди време някакъв химически анализ на масло Мотул закупено от случен магазин и

- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
аз лично от мотул не съм доволен
последно сложих някво не помня какво 5-40 от варел наливно 11лв мисля че беше и останах много доволен така че всичко е на късмет май

да задерът 2 бутала баща ми дългогодишем механик ми каза че се съмнява че проблема е в маслото , при продължително натоварване /извън градско/или ръчкане на двигателя падал вискоситет и отам задирал мотора
, но може да греши .
аз карам с арал мн,доволен 
, но може да греши .

- gen.sek
- Потребител
-
- Кара: 320i E46
- Мечтае да кара: New Calibra
Castrol или Alpine-качествено немско масло,оптимално съотношение между цена и качество.
- scipo
- младши ентусиаст
-
- Кара: нормално
kokoko написа:да задерът 2 бутала баща ми дългогодишем механик ми каза че се съмнява че проблема е в маслото , при продължително натоварване /извън градско/или ръчкане на двигателя падал вискоситет и отам задирал мотора
, но може да греши .аз карам с арал мн,доволен
никъде не съм твърдял, че е от маслото... ясно ми е, че е от душманското ми каране... просто ми е интересно какво масло карате и какво да сложа, но мисля, че ще заложа на БМВ...
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
BMW_1914 написа:Само БМВ Лонг Лайф в 1 литрови бутилки:yes:
нищо лично, но от Русе съм и приятел работещ в Приста Ойл, ми бе казал, че са правили преди време някакъв химически анализ на масло Мотул закупено от случен магазин ихарактеристиките му са били по зле и от маслата Приста
може и менте да са взели, но гаранция-франция
Някой проверялвал ли е колко струва 1 литър синтетично масло 5/40 Приста, аз останах много изненадан - 20 лв, а иначе ние си купуваме БМВ, Кастрол и т.н. оригинално за 15 - 16 лв. и после се чудим защо Пристата има по добри характеристики от нашето оригинално масло .....

- S.D.W
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Старата Дрифтачка
- Детайли за колата: При изключено ASC колата се превръща във кола от старата школа (старата Дрифтачка)
- titimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: през ями и окопи...
- Мечтае да кара: LEXUS
Не знам от къде ги намирате тия ментеливи Мотули при положение че специално Мотул и болшинството френски масла се произвеждат и бутилират само във Франция.
П.П.-Японските мотори от завода излизаха с Мотул (като излезе Ямаха R1г)
П.П.-Японските мотори от завода излизаха с Мотул (като излезе Ямаха R1г)
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Бая хора тук караме с БМВ масло и не съм видял някой да се е оплакал. По другите под-форуми /особено при предишните модели/ доста го отричат това масло, но аз примерно си карам вече 6 или 7ма смяна с него и нямам проблеми. Даже минах на 5/40 и колата работи още по-добре и харчи около 300 грама на 8000 км.
Преди това карах с Кастрол магнатек - 10/40 и пак нямах ядове.
Преди това карах с Кастрол магнатек - 10/40 и пак нямах ядове.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

аз карам 8-9 години с него и нямам проблеми ... но никога не е изключено да попаднеш на менте въпреки, че купувам от едно и също място
е46-цата съм я карал само с 5-30
Трудно ще го сменя, защото ще се чувствам доста по-несигурен да налея нещо различно, ново и за първи път от години
е46-цата съм я карал само с 5-30
Трудно ще го сменя, защото ще се чувствам доста по-несигурен да налея нещо различно, ново и за първи път от години
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
mitaka7 написа:Аз пък карам само с БМВ масло и проблеми нямам.
+1 въпреки че съм пристрастен към Кастрол,само от Митака масло и на двете коли и до сега да не съм чул за проблеми

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
На мен ми е казвал бащата на гаджето, че преди години негов много добър приятел, се е бил занимавал на доста високо ниво с петрол и масла (карал е Ферари на времето...
) и казва, че което и да е било бутилирано масло идвало от един и същ казан и само са лепели различните етикети и са го товарили по тировете.
Незнам сега дали е така, но като се замисли човек, няма как да се забележи разликата между различните масла освен по цвят и вискозитет.

Незнам сега дали е така, но като се замисли човек, няма как да се забележи разликата между различните масла освен по цвят и вискозитет.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
61 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5