Motul или Castrol

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нормално

Re: Motul или Castrol

Мнение от scipo » 09 Сеп 2011, 2:02

Еми на мотора стана това, че стопих 2 бутала и задраха в блока :confused: Много неприятно... ремонта с нови бутала, сигменти и т.н. излиза около 5-6к лв по груби сметки и ми изпадна уж читав мотор и ще видим какво ще стане с него, понеделник вторник трябва да е готов и ще го закарам да видим дюзи, компресия и т.н, ако всичко е Ок го плащам и си карам колицата, ако не... сиг ще изпадам пари за основен и тва е... :cry: Аз си взимам масла от Митака, не казвам, че са лоши, напротив...! Интересно ми е какво масло ползвате и т.н

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 09 Сеп 2011, 8:11

Zagy написа:Аз чувам хубави отзиви за Yacco и си мисля да го пробвам при следващата смяна. Кастрола вярно като че ли е с най-много ментета в БГ.

Марио - кажи какво стана с мотора?

Старата кола я карах с Yacco и бях доволен. сега обаче съм с VAT Oil и пак съм доволен :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 09 Сеп 2011, 9:46

Аз пък карам само с БМВ масло и проблеми нямам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 09 Сеп 2011, 21:07

Само БМВ Лонг Лайф в 1 литрови бутилки:yes:
нищо лично, но от Русе съм и приятел работещ в Приста Ойл, ми бе казал, че са правили преди време някакъв химически анализ на масло Мотул закупено от случен магазин и :shock: характеристиките му са били по зле и от маслата Приста :banghead: може и менте да са взели, но гаранция-франция :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е 30

Мнение от t_andonov » 09 Сеп 2011, 21:15

аз лично от мотул не съм доволен :| последно сложих някво не помня какво 5-40 от варел наливно 11лв мисля че беше и останах много доволен така че всичко е на късмет май

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kokoko » 09 Сеп 2011, 22:04

да задерът 2 бутала баща ми дългогодишем механик ми каза че се съмнява че проблема е в маслото , при продължително натоварване /извън градско/или ръчкане на двигателя падал вискоситет и отам задирал мотора
, но може да греши . :dunno: аз карам с арал мн,доволен :wave:

Потребител
Аватар
Кара: 320i E46
Мечтае да кара: New Calibra

Мнение от gen.sek » 09 Сеп 2011, 23:11

Castrol или Alpine-качествено немско масло,оптимално съотношение между цена и качество.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нормално

Мнение от scipo » 10 Сеп 2011, 3:18

kokoko написа:да задерът 2 бутала баща ми дългогодишем механик ми каза че се съмнява че проблема е в маслото , при продължително натоварване /извън градско/или ръчкане на двигателя падал вискоситет и отам задирал мотора
, но може да греши . :dunno: аз карам с арал мн,доволен :wave:

никъде не съм твърдял, че е от маслото... ясно ми е, че е от душманското ми каране... просто ми е интересно какво масло карате и какво да сложа, но мисля, че ще заложа на БМВ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07

Мнение от armagedon01 » 10 Сеп 2011, 13:18

BMW_1914 написа:Само БМВ Лонг Лайф в 1 литрови бутилки:yes:
нищо лично, но от Русе съм и приятел работещ в Приста Ойл, ми бе казал, че са правили преди време някакъв химически анализ на масло Мотул закупено от случен магазин и :shock: характеристиките му са били по зле и от маслата Приста :banghead: може и менте да са взели, но гаранция-франция :mhihi:

Някой проверялвал ли е колко струва 1 литър синтетично масло 5/40 Приста, аз останах много изненадан - 20 лв, а иначе ние си купуваме БМВ, Кастрол и т.н. оригинално за 15 - 16 лв. и после се чудим защо Пристата има по добри характеристики от нашето оригинално масло ..... :D :D
На улицата се пазя не от крадци,а от полицията да не ми вземе парите.
Изображение

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Старата Дрифтачка
Детайли за колата: При изключено ASC колата се превръща във кола от старата школа (старата Дрифтачка)

Мнение от S.D.W » 10 Сеп 2011, 15:42

BMW обича Castrol и аз карам със такова :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: през ями и окопи...
Мечтае да кара: LEXUS

Мнение от titimen » 10 Сеп 2011, 17:37

Не знам от къде ги намирате тия ментеливи Мотули при положение че специално Мотул и болшинството френски масла се произвеждат и бутилират само във Франция.

П.П.-Японските мотори от завода излизаха с Мотул (като излезе Ямаха R1г)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 10 Сеп 2011, 20:08

Бая хора тук караме с БМВ масло и не съм видял някой да се е оплакал. По другите под-форуми /особено при предишните модели/ доста го отричат това масло, но аз примерно си карам вече 6 или 7ма смяна с него и нямам проблеми. Даже минах на 5/40 и колата работи още по-добре и харчи около 300 грама на 8000 км.
Преди това карах с Кастрол магнатек - 10/40 и пак нямах ядове.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 10 Сеп 2011, 20:24

аз карам 8-9 години с него и нямам проблеми ... но никога не е изключено да попаднеш на менте въпреки, че купувам от едно и също място
е46-цата съм я карал само с 5-30
Трудно ще го сменя, защото ще се чувствам доста по-несигурен да налея нещо различно, ново и за първи път от години

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 12 Сеп 2011, 11:31

mitaka7 написа:Аз пък карам само с БМВ масло и проблеми нямам.

+1 въпреки че съм пристрастен към Кастрол,само от Митака масло и на двете коли и до сега да не съм чул за проблеми :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 12 Сеп 2011, 18:58

На мен ми е казвал бащата на гаджето, че преди години негов много добър приятел, се е бил занимавал на доста високо ниво с петрол и масла (карал е Ферари на времето... :confused: ) и казва, че което и да е било бутилирано масло идвало от един и същ казан и само са лепели различните етикети и са го товарили по тировете.
Незнам сега дали е така, но като се замисли човек, няма как да се забележи разликата между различните масла освен по цвят и вискозитет.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

ПредишнаСледваща

Назад към E46