Дебитомер - параметри
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
Re: Дебитомер - параметри
Изчисти ЕГР - а и го остави работещ и после виж какви са стойностите на дебитомера и как върви колата. Според мен при теб количеството въздух е прекалено много и не съответства на на количеството гориво..... пуши ли ?
- riki_
- кандидат ентусиаст
-
оставих агр да работи(колата работи се едно е бензин) оба4е периоди4но оборотите играат горе долу и мирисе на изгоряла нафта а и излиза доста 4ерен дим като я настапам.като бях с изолиран оборотите си бяха заковани.за вьрвежа си е сь6тата до 2000 оборота е зомби
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
А като откачиш буксата на дебитомера какво се случва??? По - добре ли е, по зле?
Нормално е да мирише на изгоряла нафта, все пак нали е дизел

Нормално е да мирише на изгоряла нафта, все пак нали е дизел

- riki_
- кандидат ентусиаст
-
еми досега един пьт сам отка4ал буксата на дебитомера оба4е тогава егр бесе изолиран и колата вьрвесе малко по слабо абе по4ти еднакво би казал.сега сьм оставил егр то да работи но не сьм отка4ал буксата 6тото 6те набие греска и не ми се дават пари пове4е за диагностики и за триене 6тото сьм дал пове4е од 200 лева само за диагностика и всеки казва супер е колата а само аз си знам как вьрвесе като я земах
- cstefanova
- кандидат ентусиаст
-
На 320д 136 и 150 коня еднакви ли са дебитомерите?
- svetlioxxx
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f25'12 2.0d'
slitter написа:svetlioxxx написа:Моят дебитомер на празен ход дава 200 единици отгоре, купен е преди 6-7 месеца
А изолиран ли е ЕГРа, не е ли??? Сам ли си я закачаш, за да установиш това или????
ЕГР не е изолиран и работи.Да сам си я закачам колата, а тези дани ги гледам с инпа.

- svetlioxxx
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f25'12 2.0d'
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
svetlioxxx написа:Забравих да кажа ,че Ванката ми го адаптира като го взех....![]()
![]()
В този ред на мисли след като смених дебитомера, ъпдеитнах и софта, а трябва ли да адаптирам новия дебитомер след като съм сменил софта с по-нов???
- riki_
- кандидат ентусиаст
-
сега говорих с мой приятел в германия които работи в сервиза на бмв в бремен и ми каза 4е дебитомера на празен ход трябва да дава стоиност 214 с работе6т агр.6том един пьт си сменял софта на колата за новия дебитомер не трябва да се прави пове4е адаптиране
Нали не говорите сериозно, че 400 е нормалното с включен егр. Някакви приказки за компенсиране от страна на дебитомера и доста подобни глупости. Дебитомера не може нищо да компенсира, той МЕРИ. Да опитаме да го разберем така. Примерно, ако при 1000 оборота двигателя засмуква 5 литра "газове" за единица време, 2,5 от тях са изгорели боклуци през егр и 2,5 чист въздух,(само той се отчита от дебитомера). Ако запушите егр познайте колко чист въздух ще отчете дебитомера!?
Дано сте ме разбрали
А иначе колкото повече толкова повече
. Ако дебитомера каже, че е влязъл повече въздух екуто ще изкомандва да се впръска повече гориво (в нормални граници естествено, стига да не сте пипали някъде
)
Дано сте ме разбрали

А иначе колкото повече толкова повече

- riki_
- кандидат ентусиаст
-
не е то4но така.ако дебитомера вкарва пове4е вьздух както е при мен 630 тогава в ниските обороти турбината пренадува заради поголямото коли4ество вьздух и колата не вьрви.поне така ми обясниха од сервиза на бмв в германия
При изолиран ЕГР единиците на дeбитомeра се вдигат.
Не ти пренадува от високите едници на дебиотмера.
Не ти пренадува от високите едници на дебиотмера.
И пак повтарям дебитомера не го вкарва, той отчита, че ти влизат 630 единици, което направо си мирише на неизправен дебитомер. Не знам, като я насъпиш колко ще покаже, но хич няма да е малко. Толкова големи разлики никога не са на добре, може компа директно да командва на турбото да не нанува повече, понеже има прекалено много въздух и колата пак няма да върви. Но това е далече от пренадуването, за което са ти споменали.
- riki_
- кандидат ентусиаст
-
някаде кьм 950 като оба4е колата до 2000 обороти е зомби а след това е подобре.никаква разлика няма при мен дали егр то е изолирано или не.по един и сь6т на4ин вьрви колата.сега 6те взимам нов дебитомер 4е много вьздух пуска моя.а од какво може да се полу4и така 4е моя да вкарва толко вьздух.???
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2