Проблем с палене Е46 320Д 150к.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- miroalpina
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525 D
Re: Проблем с палене Е46 320Д 150к.

пробваи да въртиш с друг ключ колега ако имаш 2-ри за колата
- yavor20V
-
-
- Кара: Е92 335i & E90 320d
Добре ,пичове....когато е клеморед,каква е процедурата??Подлежи ли на ремонт или трбябва да се сменя?И съответно произтичащите въпроси след това?? 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Много зависи!
На колега от форума след час и нещо въпроси от какво може да е, гледане на стартер, и т.н. само разглобиха корите на волана, "пипнаха" дебелата червена жица на клемореда и запали!
Явно от вибрациите не даваше добър контакт.
В други случай замяната на клемореда с нов е наложаща на 100%.
Аз лично ако опра до него - сменям с нов и забравям за простотии и ядове
Под нов разбирайте оригинален! - не си правете експерименти с някакви китайци, тайванци и т.н. !!
На колега от форума след час и нещо въпроси от какво може да е, гледане на стартер, и т.н. само разглобиха корите на волана, "пипнаха" дебелата червена жица на клемореда и запали!
Аз лично ако опра до него - сменям с нов и забравям за простотии и ядове

Под нов разбирайте оригинален! - не си правете експерименти с някакви китайци, тайванци и т.н. !!
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
Dimitroff написа:Много зависи!
Аз лично ако опра до него - сменям с нов и забравям за простотии и ядове![]()
При мен беше този случай, за който говори Ванката. Все още не мога да си обясня какво стана.

Просто изведнъж спря да пали. Нов клеморед, нов стартер, няма никой.

След наместване на жицата и до днес пали без проблем.
- e 46 maniq
- royal jester
-
- Кара: ше Е46 на дизел
- Мечтае да кара: X5 (E70) M 4.4 (555Hp)
- Детайли за колата: " Колкото по- проходим джип караш, толкова по-далеч ходиш за трактор. "
shark1986 написа:Да преди и аз имах тоя проблем обаче при мен със въртене на ключа не се оправяше и не палеше!Но твоята си пали със повторни опити със въртене на ключа.Според мен си за клеморед.Симптомите бяха същите,стартера нямаше реакция.Бутнахме я и запали и след гасене и повторно палене си запали от раз и на следващата сутрин пак въртя и никаква реакция и после на майстор и той ми каза,че е от четките.И гледай да не те преметнат за рециклиране на стартер щото на едното място където ходих майстора ми искаше 130лв само за сваляне!Наистина свалянето и поставянето на стартера е голям зор!А тоя ми го направи за 39лв. и четките влизат в цената,аз му оставих 40лв.разбира се
От същия проблем пострадах и аз и то в СОФИЯ а съм от провинцията.
Колата запали с бутане, та въпроса ми е къде да търся проблема в стартера или в тоя клеморед.Лампите ми светят а от стартера ни вопъл

ПП-Едно голямо благодаря на колегата Zagy за оказаната помощ,човек който винаги е готов да помогне в дадена ситуация.

!!! ВНИМАНИЕ !!! 
Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!

- yavor20V
-
-
- Кара: Е92 335i & E90 320d
При мене нещата не се получават все още....
След консултацията с Dimitroff,който винаги ме изтърпява по телефона ,стана ясно че проблемът е в ключа на колата и с резервния всичко е ток.
Смених свещите ,както и релето което ги управлява ,но на следващата сутрин хур.....
пак въртене 5-6 пъти ,докато колата запали ,при положение че има ток,има нафта,има нови свещи,които греят адекватно и работещо реле ....
След това,през целия ден колата си пали от раз,само студеното палене сутрин е греда
А са де??
Ванка,дай още жокери че си бало мама-та...
А за капак,на другото ми БМВ пък му се срина акумолатора тая сутрин и беше як фън

След консултацията с Dimitroff,който винаги ме изтърпява по телефона ,стана ясно че проблемът е в ключа на колата и с резервния всичко е ток.
Смених свещите ,както и релето което ги управлява ,но на следващата сутрин хур.....

След това,през целия ден колата си пали от раз,само студеното палене сутрин е греда

Ванка,дай още жокери че си бало мама-та...
А за капак,на другото ми БМВ пък му се срина акумолатора тая сутрин и беше як фън

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Яворе...аз жокери имам, но май ще е по-добре да ми го докараш това БМВ да го видя най-накрая!
По-телефона сме на проба грешка - на място - няма грешка

По-телефона сме на проба грешка - на място - няма грешка

- e 46 maniq
- royal jester
-
- Кара: ше Е46 на дизел
- Мечтае да кара: X5 (E70) M 4.4 (555Hp)
- Детайли за колата: " Колкото по- проходим джип караш, толкова по-далеч ходиш за трактор. "
Dimitroff написа:Яворе...аз жокери имам, но май ще е по-добре да ми го докараш това БМВ да го видя най-накрая!
По-телефона сме на проба грешка - на място - няма грешка![]()
Ванка,благодаря ти за темата наистина много може да научи човек от нея,защото е обяснено, как и ,къде да се търси проблема.

ПП-Проблема с моята кола СТАРТЕР или по точно четки.РЕШЕН

!!! ВНИМАНИЕ !!! 

- vladobosh
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d 2001г.
Здравейте! Пиша в тази тема, въпреки, че съм със 136 коньовия двигател.
Проблемът при мене е по-особен от описаните тук. Откакто застудя сутрин като завъртя да запаля, стартера прави 2-3 оборота след което спира да върти без да пускам ключа и се чува едно щракване и свисти докато не върна ключа. На втори, трети опит пали и след това няма никакви проблеми. Моля, ако някой знае какво е да ме насочи къде да търся проблема. Дали са четки или е бендикс. Интересното е, че винаги първо върти и след това залепва.
Благодаря предварително за отговорите!
Проблемът при мене е по-особен от описаните тук. Откакто застудя сутрин като завъртя да запаля, стартера прави 2-3 оборота след което спира да върти без да пускам ключа и се чува едно щракване и свисти докато не върна ключа. На втори, трети опит пали и след това няма никакви проблеми. Моля, ако някой знае какво е да ме насочи къде да търся проблема. Дали са четки или е бендикс. Интересното е, че винаги първо върти и след това залепва.
Благодаря предварително за отговорите!
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2