Замръзване на страничните прозорци при купе

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Re: Замръзване на страничните прозорци при купе

Мнение от b_velev » 17 Дек 2010, 14:18

За мен не е проблем, че стъклото замръзва , защото при такива температури нямам никакво желание да го отварям :mhihi: .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: купета

Мнение от vassil_bk » 03 Яну 2011, 23:33

Колеги, мисля че намерих решението - ето това шишенце за 5-6 лв. в Метро:
Изображение

Нанесох от тая мазня по уплътненията на рамата и вратата и гумените уплътнения около прозорците. Днес сутринта въпреки, че цялата кола беше в лед и сняг, стъклата не бяха замръзнали! :lalala:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лоша F30-ка

Мнение от kozela » 04 Яну 2011, 10:18

:mhihi: тази жаба Rex е много добра, аз мога да потвърдя, защото преди време и аз имах проблем с гумените уплатнения!
След намесата на жабата тези залепвания изчезнаха и то за дооооста дълго време!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 04 Яну 2011, 10:36

Добре бе, аз се справих с проблема с купуването на течен парафин от аптеката за 60 ст. Намазах обилно с памук уплътненията на вратите (на рамките, щото съм със седан) и багажника и няма никакъв проблем със замръзването вече! А стъклата ги третирах по същия начин - намазах уплътнението по цялото протежение отгоре - към огледалото - и откъм колонката! Не съм имал проблем засега, аколата не седи в гараж, а пред кооперацията, е която живея!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 04 Яну 2011, 11:50

Колега с памук? :shock: Има малки лустра по магазините, те също са на основа с течен парафин :yes: Поиш дунапренчето и си мажеш и не се цапаш мно мно :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от BMW 318 CI Coupe » 08 Фев 2011, 3:19

Е46
За Купе
Аз също използвам разни спрейчета, които може да се каже вършат работа, но мисля,че уплътненията не са мн читави (усещам лек полъх и лек шум от шофьорското стъкло, когато карам по магистралата с около 130-140; нормално ли е?). Дали не трябва да сменя уплътненията,за да има по-добър резултат и да не замръзват по-малко вратите? Някой знае ли колко струва това удоволствие да се сменят уплътненията (а след това използването на спрейчетата - разходите не са кой знае колко големи), за да имаме по-малко проблеми през зимата?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: купета

Мнение от vassil_bk » 08 Фев 2011, 22:41

BMW 318 CI Coupe написа:...усещам лек полъх и лек шум от шофьорското стъкло, когато карам по магистралата с около 130-140; нормално ли е?)...
Нормално е, няма страшно ;) Този шум ти напомня, че притежаваш "Ultimate Driving Machine" :mhihi:
BMW 318 CI Coupe написа:...Дали не трябва да сменя уплътненията,за да има по-добър резултат и да не замръзват по-малко вратите?...
Може разбира се, но тези за купе за 10 пъти по-скъпи от тези за седан. :shock: Сега вече не се майтапя! Не знам каква е логиката, но като го видях това и се отказах... :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 09 Фев 2011, 0:35

Аз съм си зел едно спрейче и сутрин ако са заледени стъклата си пръскам и моментално става всичко на вода.
А за вратите дето не се отварят, още не съм имал такъв проблем.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp

Мнение от Krasimir19 » 09 Фев 2011, 3:10

Е какви са тия замръзвания на вратите? :conf: За прозореца както и да е замръзват но чак пък вратите :dunno: . Миналата зима си карах колата в друга държава и тогава температурите варираха -25 -30 средно. И не съм имал проблем с отварянето на вратите освен че тая „печка“ палеше с триста зора.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от maikooo » 09 Фев 2011, 10:47

Krasimir19 написа:За прозореца както и да е замръзват но чак пък вратите :dunno:

Още в първото мнение е обяснено за какво става дума :yes:
vassil_bk написа:Заглавието достатъчно говори за темата, но все пак да поясня...
Към колегите с купета, случва ли ви се зимата така да ви замръзнат стъклата, така че да не може да се отвори вратата. Т.е. дърпате дръжката, вратата се отваря, обаче стъклото не пада с един пръст надолу и стърже в лайсната.

Доста дразнещ проблем :ranting:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 09 Фев 2011, 21:02

Аз бих препоръчал силиконов спрей на Motip от личен опит със старата ми кола, която я държах навън. Иначе намазването на уплътненията с течен парафин илиза евтино и има някакъв ефект, но е много нетраен.
Спреят може да го намерите в почти всички големи вериги строителни хипермаркети, а така също и в някои железарии на цена около 6-7 лв. (по памет), като с един флакон ще си изкарате зимата без проблем.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Мнение от HackeD » 09 Фев 2011, 22:34

vassil_bk написа:Колеги, мисля че намерих решението - ето това шишенце за 5-6 лв. в Метро:
Изображение

Нанесох от тая мазня по уплътненията на рамата и вратата и гумените уплътнения около прозорците. Днес сутринта въпреки, че цялата кола беше в лед и сняг, стъклата не бяха замръзнали! :lalala:

И аз ползвам подобния продукт само, че е марка "вюрт" и нямам никакви ядове до сега! При -20 си отварям вратата се едно температурата е "+" :) :yes: :yes: :yes:

Предишна

Назад към E46