Замръзване на страничните прозорци при купе
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Re: Замръзване на страничните прозорци при купе
За мен не е проблем, че стъклото замръзва , защото при такива температури нямам никакво желание да го отварям
.

- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
Колеги, мисля че намерих решението - ето това шишенце за 5-6 лв. в Метро:

Нанесох от тая мазня по уплътненията на рамата и вратата и гумените уплътнения около прозорците. Днес сутринта въпреки, че цялата кола беше в лед и сняг, стъклата не бяха замръзнали!
Нанесох от тая мазня по уплътненията на рамата и вратата и гумените уплътнения около прозорците. Днес сутринта въпреки, че цялата кола беше в лед и сняг, стъклата не бяха замръзнали!

- kozela
- младши ентусиаст
-
- Кара: лоша F30-ка

След намесата на жабата тези залепвания изчезнаха и то за дооооста дълго време!
Добре бе, аз се справих с проблема с купуването на течен парафин от аптеката за 60 ст. Намазах обилно с памук уплътненията на вратите (на рамките, щото съм със седан) и багажника и няма никакъв проблем със замръзването вече! А стъклата ги третирах по същия начин - намазах уплътнението по цялото протежение отгоре - към огледалото - и откъм колонката! Не съм имал проблем засега, аколата не седи в гараж, а пред кооперацията, е която живея!
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Колега с памук?
Има малки лустра по магазините, те също са на основа с течен парафин
Поиш дунапренчето и си мажеш и не се цапаш мно мно 

- BMW 318 CI Coupe
- Потребител
-
Е46
За Купе
Аз също използвам разни спрейчета, които може да се каже вършат работа, но мисля,че уплътненията не са мн читави (усещам лек полъх и лек шум от шофьорското стъкло, когато карам по магистралата с около 130-140; нормално ли е?). Дали не трябва да сменя уплътненията,за да има по-добър резултат и да не замръзват по-малко вратите? Някой знае ли колко струва това удоволствие да се сменят уплътненията (а след това използването на спрейчетата - разходите не са кой знае колко големи), за да имаме по-малко проблеми през зимата?
За Купе
Аз също използвам разни спрейчета, които може да се каже вършат работа, но мисля,че уплътненията не са мн читави (усещам лек полъх и лек шум от шофьорското стъкло, когато карам по магистралата с около 130-140; нормално ли е?). Дали не трябва да сменя уплътненията,за да има по-добър резултат и да не замръзват по-малко вратите? Някой знае ли колко струва това удоволствие да се сменят уплътненията (а след това използването на спрейчетата - разходите не са кой знае колко големи), за да имаме по-малко проблеми през зимата?
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
Нормално е, няма страшноBMW 318 CI Coupe написа:...усещам лек полъх и лек шум от шофьорското стъкло, когато карам по магистралата с около 130-140; нормално ли е?)...

Може разбира се, но тези за купе за 10 пъти по-скъпи от тези за седан.BMW 318 CI Coupe написа:...Дали не трябва да сменя уплътненията,за да има по-добър резултат и да не замръзват по-малко вратите?...

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Аз съм си зел едно спрейче и сутрин ако са заледени стъклата си пръскам и моментално става всичко на вода.
А за вратите дето не се отварят, още не съм имал такъв проблем.
А за вратите дето не се отварят, още не съм имал такъв проблем.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
Е какви са тия замръзвания на вратите?
За прозореца както и да е замръзват но чак пък вратите
. Миналата зима си карах колата в друга държава и тогава температурите варираха -25 -30 средно. И не съм имал проблем с отварянето на вратите освен че тая „печка“ палеше с триста зора.

- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Krasimir19 написа:За прозореца както и да е замръзват но чак пък вратите![]()
Още в първото мнение е обяснено за какво става дума

vassil_bk написа:Заглавието достатъчно говори за темата, но все пак да поясня...
Към колегите с купета, случва ли ви се зимата така да ви замръзнат стъклата, така че да не може да се отвори вратата. Т.е. дърпате дръжката, вратата се отваря, обаче стъклото не пада с един пръст надолу и стърже в лайсната.
Доста дразнещ проблем

- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Аз бих препоръчал силиконов спрей на Motip от личен опит със старата ми кола, която я държах навън. Иначе намазването на уплътненията с течен парафин илиза евтино и има някакъв ефект, но е много нетраен.
Спреят може да го намерите в почти всички големи вериги строителни хипермаркети, а така също и в някои железарии на цена около 6-7 лв. (по памет), като с един флакон ще си изкарате зимата без проблем.
Спреят може да го намерите в почти всички големи вериги строителни хипермаркети, а така също и в някои железарии на цена около 6-7 лв. (по памет), като с един флакон ще си изкарате зимата без проблем.
- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
vassil_bk написа:Колеги, мисля че намерих решението - ето това шишенце за 5-6 лв. в Метро:
И аз ползвам подобния продукт само, че е марка "вюрт" и нямам никакви ядове до сега! При -20 си отварям вратата се едно температурата е "+"

27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2