Купих Е46 с проблеми
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Re: Купих Е46 с проблеми
tani bojilov написа:Колега продавай докато е време.Започнеш ли да влизаш веднъж в тази яма излезане няма.Аз бях горе долу със същите проблеми като я взех.Казах си,споко ще ги оправя и ще знам,че всичко е.Да ама не ,оттам като се започна,първо перка на радиатора 750лв,четри амортесьора(като задните пак са смяна)600лв,предни дискове+накладки300лв(това са консумативи ок.)после Спукана глава,айде нова(глава и части 600лв и труда от мен),после двата термостата+водна помпа(265лв),носачи биалетки(400лв),подгревни свещи(110лв),в момента сменям съединител и лагерите на кардана(400лв)плюс твойте проблеми,кво ще кажеш а...
и все пак всичко сам съм си сменял ако и на майстори бях плащал... И така ,вече не мога да си помисля за продаване след талкова сментени "консумативи"(то в тая кола всичко е консуматив),но определено ако знаех какво ме чака щях да я продам една седмица след покупката с 3000лв по малко
И мисълта ми беше помисли преди да започнеш да набиваш пари по нея за да не правиш и ти после
Успех.
Е, колега недей така да отказваш човека... Ако vladi27 има (за момента) само тези проблеми дето е изброил, това хич не е кой знае какво. Според мен просто трябва да си направи стандартните тестове, най-вече по двигателя за глава и т.н. (има доста теми по въпроса), да се направи един обстоен преглед по ходова част и чак тогава да мисли за продаване, ако има признаци за предстоящи много ремонти. Това е, разбира се, ако тази кола иначе му харесва. Ако ли не - риби много

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Така е - всички тези ремонти ще излязат под или около 1000 лева. Въпросът е, че май колегата не е гледал като е купувал и може по тая кола да има още доста засади...
Si non confectus, non reficiat.
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Колега, ще споделиш ли цената, на която я купи? Много ми е интересно.
- kuturak
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330D
- Детайли за колата: E46 330D
Не може да се купуват стари автомобили и да се очаква, че няма да има нищо за смяна по тях. Наивно е да се смята, че са като нови и няма да има нищо да им се прави. Колко човека си продават колите след като са им насменили всичко? Единици са.
А много хора с нови возила карат докато всичко е наред и до ръба на подмяната на скъпи неща, и после естествено продават.
По важния въпрос е да се прецени колко пари даваш за да я купиш и да си предвидиш някакви разходи за привеждане в състояние, което да те изкара безгрижно нормален период като 4-5 години.
А при всички случаи, дори и с разходите за части и ремонти, е по-евтино на старо. Единствената набутвация е времето и евентуалните нерви. Ама то и при новите автомобили ги има тия неща. На мен преди 7 години ми купиха нов автомобил и още първата година влиза няколко пъти в бокса заради проблеми. Приятел си купи нова кола за 40к наскоро, и на 200 км влезе автомобила в сервиз за 10 дни и му смениха двигател. Изобщо да не започвам за проблемите на един познат с автомобил за 250000.
Не че няма късметлии, де, ма повечето хора си теглят.
А много хора с нови возила карат докато всичко е наред и до ръба на подмяната на скъпи неща, и после естествено продават.
По важния въпрос е да се прецени колко пари даваш за да я купиш и да си предвидиш някакви разходи за привеждане в състояние, което да те изкара безгрижно нормален период като 4-5 години.
А при всички случаи, дори и с разходите за части и ремонти, е по-евтино на старо. Единствената набутвация е времето и евентуалните нерви. Ама то и при новите автомобили ги има тия неща. На мен преди 7 години ми купиха нов автомобил и още първата година влиза няколко пъти в бокса заради проблеми. Приятел си купи нова кола за 40к наскоро, и на 200 км влезе автомобила в сервиз за 10 дни и му смениха двигател. Изобщо да не започвам за проблемите на един познат с автомобил за 250000.
Не че няма късметлии, де, ма повечето хора си теглят.

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
това изобщо не е ултиматом колко проблеми ще им аколата след време,то и на моята сам сменял много неща.но в момента качвам се и тръгвам кадето си искам ,всичко е ток,например термостат се сменя на всяка кола,и след като е сменен поне 5 години забравяш за тях,задния мост и моя беше скъсан и за около 100 лева се оправи и вече 2 години няма проблем,дискове и накладки то си е консуматив,неможе да не се смени,а и няма кола на която да не се сменят,просто хората които карат бмв си държат на колите и затова забелязват проблемите и им идват в нанагорно,тругите коли също имат проблеми,но може би хората са непокисти и си карат така

- vladi27
- Потребител
-
- Кара: Е 46 320D 2001 г.
- Мечтае да кара: Е 46 320D 2001 г.
- Детайли за колата: 320d E46 2001 г. комби
Лампите угаснаха, благодарение на един много печен майстор Боби от Плевен, сервиза му е в ж.к. Дружба до БМВ. Оправи ми моторчето на АБС-а и смени някакви кондензатори по блока и сега всичко си бачка. Оправих и задния мост срещу 60 кинта и то както трябва, добре, че не се е наложило да се сваля, че отивах на 300 кинта. Сега пък нещо тропа отзад като върна газта, направо бие в купето, аз мислех че е от моста ама не ! Нещо и доста подухва като махна капачката на маслото, че и пръска. Явно доста е чегарено тва БМВ.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
vladi27 написа: Явно доста е чегарено тва БМВ.
Спец си вече

Много ме радва тази българщина
Решаваш да купуваш кола, искаш Е46, разглеждаш обявите и гледаш че средно струват по 9000 лв добрите екземпляри но не ти стигат паричките и отиваш и вземаш някаква барака за 6000 лв и почваш да ревеш
Купих Е46 с проблеми
Стига ве дай малко по сериозно.
Решаваш да купуваш кола, искаш Е46, разглеждаш обявите и гледаш че средно струват по 9000 лв добрите екземпляри но не ти стигат паричките и отиваш и вземаш някаква барака за 6000 лв и почваш да ревеш
Купих Е46 с проблеми

vladi27 написа:че вече се чудя дали да я продавам ?
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
tisho_ написа:Много ме радва тази българщина
Купих Е46 с проблеми
vladi27 написа:че вече се чудя дали да я продавам ?
а моята като я купих за 7500лв преди половин година и кво да я изхвърля ли по тая логика ??? Само термостат смених като я купих (за 60лв) и от тогава НИИИЩООО вече 21 000км .... и то на газ !!!
Има си екземпляри ама търсене и гледане му е майката, а не скачане на първото БМВ, щото и тва съм го правил и съм си патил после.....

- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
аз пък моята я купих преди 2 години за 12 000 ЕВРО и какво.... не смея да твърдя че е мнооого по здрава от вашите защото е по скъпа, нищо такова, и тя си е кола втора употреба. и аз дадох четирицифрени суми в евро за смяна и потдръжка на това онова. така е колеги, неможе да купуваме коли втора употреба - такива които хората са махнали именно заради това че са почнали да дават проблеми - и да очакваме че трябва да са като нови и нищо да не им клопа и скърца ии ако скърца да минем със 100лв и готово. тайна ли е че една нормална потдръжка на баварка си е скъпо нещо?
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
katronski_br написа:аз пък моята я купих преди 2 години за 12 000 ЕВРО и какво.... не смея да твърдя че е мнооого по здрава от вашите защото е по скъпа, нищо такова, и тя си е кола втора употреба.
е точно това и аз имах предвид.
Цената просто не може да е определяща, то затва и на горубляне като ги поосвежат малко и айде 12к щото много запазена била, да ама цената изобщо не е формирана на тая база

Към колегата пуснал темата:
метода е купуваш-->правиш-->караш

затова и като купуваш такава кола, винаги тряя да имаш още половината от цената и, за да си спокоен, не става така като си дадеш и последните пари

- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
... не става така като си дадеш и последните пари
[/quote]
точно така , бил съм свидетел на това и после ''абе от коя морга да си намеря чистачки щото тая моята бракма....''
или ''има ли някъде капачки на винтилите с намаление...''

точно така , бил съм свидетел на това и после ''абе от коя морга да си намеря чистачки щото тая моята бракма....''
или ''има ли някъде капачки на винтилите с намаление...''
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- vladi27
- Потребител
-
Вече съм на пътя, всичко по колата работи нормално. Наплаши ме само един от майсторите, че нещо много духало от капачката на маслото и хвърля капки масло. Каза, че бил поиздухан мотора и може би бил за смяна на сегменти. Още нямам наблюдение дали гори масло, но не пуши колата ? Въпроса ми е нормално ли е да "духа" от капачката за маслото и да пръска дребни капки масло ???
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Ние обаче си говорим, а колегата не пише... така дискусия не се получава. Иначе сме ги обсъждали тия неща многократно и са ни известни. 

Si non confectus, non reficiat.
- vladi27
- Потребител
-
Zagy написа:Ние обаче си говорим, а колегата не пише... така дискусия не се получава. Иначе сме ги обсъждали тия неща многократно и са ни известни.
Колега днес написах докъде съм стигнал с колата, но явно не ми публикуват мненията веднага, първо ги одобряват, щото съм нов във форума. Пак да кажа, вече съм на пътя и се кефя на колата, остана само един тампон на кардана. Сега ме шашнаха, че много духало и пръска масло като се отвори капачката на маслото, аз не съм знаел подобно нещо и не съм я отварял като купувах колата. Иначе ми се струва, че доста върви, преди карах Ауди А4 110 коня дизел и БМВ-то доста по дърпа. Някой беше питал за колко съм я купил. 7200 я платих. После екотакса, регистрация, гореопоменатите ремонти, до тук съм на 7800. Иначе на външен вид е супер запазена, на 17-ки оригинални с гуми мишелин.
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3