Антифирза изчезва, въпрос за диагностика.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Re: Антифирза изчезва, въпрос за диагностика.
mistyrain написа:Nikolay86 написа:Какво количество ти губи?
ами литър на месец ми губи
Най вероятно теч някъде..

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Nikolay86 написа:mistyrain написа:Nikolay86 написа:Какво количество ти губи?
ами литър на месец ми губи
Най вероятно теч някъде..Но ако те притеснява нещо,провери газовете в охладителната система.
Е това незнам как да го направа или къде.
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Оторизираните сервизи-не е скъпо-20-30лв.
Както и в повечето други сервизи..

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Аз доста се отплеснах и забравих да пиша какво е станало. Оказа се че след смяна на трипътника, един O пръстен е бил дефектен и пак си е течело. В сервиза ми го оправиха разбира се за тяхна сметка и сега съм добре.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Е браво.
Не си спомням, ама навремето някой беше предопреждавал, за този о-пръстен на трипътника.
Кажи какво стана с гумите?

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
vavilon написа:Е браво.Не си спомням, ама навремето някой беше предопреждавал, за този о-пръстен на трипътника.
Точно така от времето това о-пръстенче се спича и когато демонтираш тройника в леглото на главата остават части от о-пръстена защото е залепнал и като сложиш новия той не уплътнява добре именно от остатъците на стария, затова като се сменя задължетелно хубаво се почиства леглото. Може леко с водна шкурка 1000 или 2000 да няма грам следи от старото уплътнение и после няма да имате ядове.
А това дето колегата Zagy спомена за оцветителя на фреона той се смесва с маслото и фреона и напрактика се разтваря в него, но не съм сигурен дали ще се разтвори в антифриза даже честно казано не ми се вярва най много да стане боза защото ако случайно пападне и капка вода в този оцветител тя седи отделена все едно в олиото да наливаш вода, а антифриза в него голям процент е именно дистилилана вода или пък обикновенна вода нали се разрежда в определено съотношение.
Така че, аз не ви съветвам да слагате оцветител за пропуски в климатиците той си е направен за там, а за охладителната система има специален антифриз за тая работа.
Ако искате мога да забъркам малко антифриз и оцветител и да снимам да видите какъв ще е резултата от тая манджа.

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
oci написа:Ако искате мога да забъркам малко антифриз и оцветител и да снимам да видите какъв ще е резултата от тая манджа.
Задължително пробвай! Ако стане, това ще е велик начин за откриване на течове

Баси - пълен съм с идеи кат' тиква със семки

Si non confectus, non reficiat.
Аз два пъти сменявах тоя трийник отзад на главата и пак си ми тече по малко, ама губя по литър на 4-5 месеца. Хем чистих и леглото, после нали ви казвам купих нов, викам си тоя е нещо дефектен и пак след неколко дена пипам отзад - мазничко и то не като е топъл двигателя, а като изтине явно почва да прикапва лекинко така. Така съм го оставил и кат светене индикацията, доливам около 800 грама и карам няколко месеца, после пак!
- vavilon
- старши ентусиаст
-
Да сега си припомних, колега Slitter. Вярно, че ти се бореше доста ожесточено с тоя тройник
На мен не ми изчезва и грам, но пък ми мирише на антифриз!
Като минавам пред колата, когато е загряла така лекинко си долавям миризмата на антифриза... На другите коли не е така.
Странна работа...

Странна работа...

- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i m43
- Мечтае да кара: X6 --- ----
Еее не съм бил само аз с проблема с антифриза,бях пускал преди тема с преживяванията ми около смяната на тройника и филма в който се вкарах с намиране на О пръстен за маркуча към тройника.И си мислех че с течовете съм приключил,но се оказа че въобще не е така и при мен като колегата на 2до3 седмици направо ми се изпразва казанчето и най лошото е че не се вижда къде се губи тоя антифриз.А някъде по нагоре в постовете споменахте че се издуват маркучите ако влиза в мотора антифриз,но кои маркучи се издуват.При мен като запаля колата дебелия маркуч който влиза в казанчето е мек и после като загрее колата се втвърдява доста,може би след като отвори термостата,Ще ми обясните ли кои маркучи да погледна и как да разбера дали се издуват ненормално,щото съм сигурен че до някаква степен си се издуват и това е нормално, а кога става ненормално!
Абе глупости са това с издуването. Колата работи на 105 градуса, това създава по-голямо налагане, отколкото при другите двигатели, които работят нормално на 90 градуса. На м43 маркучите по дифолт са по-издути!
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Zagy написа:oci написа:Ако искате мога да забъркам малко антифриз и оцветител и да снимам да видите какъв ще е резултата от тая манджа.
Задължително пробвай! Ако стане, това ще е велик начин за откриване на течове
Баси - пълен съм с идеи кат' тиква със семки![]()
![]()
Zagy, това с оцветителя в антифриза е пълна глупост просто се опитах да го обясня без да засегна никой ако ставаше така едва ли до сега някой нямаше да го е въвел като средство за откриване на течове в охладителната система на автомобила.
Точно затова ти писах, че ако се смеси този оцветител с антифриза ще стане боза защото съм виждал вече този резултат, но щом искаш ще ти пратя и снимков материал на тази безумица.
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
А мислите ли че за оцветеният антифриз никой не се е сетил досега. Защо според вас има електриково зелени или електриково червени антифризи???
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
oci написа:Zagy, това с оцветителя в антифриза е пълна глупост просто се опитах да го обясня без да засегна никой ако ставаше така едва ли до сега някой нямаше да го е въвел като средство за откриване на течове в охладителната система на автомобила.
Точно затова ти писах, че ако се смеси този оцветител с антифриза ще стане боза защото съм виждал вече този резултат, но щом искаш ще ти пратя и снимков материал на тази безумица.

Si non confectus, non reficiat.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
Zagy написа:oci написа:Zagy, това с оцветителя в антифриза е пълна глупост просто се опитах да го обясня без да засегна никой ако ставаше така едва ли до сега някой нямаше да го е въвел като средство за откриване на течове в охладителната система на автомобила.
Това не го знаех... просто мислех, че може по тоя начин да се откриват течове. Няма нужда от снимки
Абе, за малко да те хване "Пикасо"-манията

46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4