За колко минути, Ви достига максимална температура ДВГ-то?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: За колко минути, Ви достига максимална температура ДВГ-то?
само моята ли работи на 90-92 градуса? щото и аз като излязох след като прочетох темата и си го пуснах,загря по-бързо от 15 мин,но тук при нас беше 8-9 градуса външната температура.но колата си застана на 90,и преди съм я засичал на място,вдига до 96 градуса и предполагам се включва перката,защото не я усещам и си пада пак на 92-93....нормално ли е това.... става въпрос за 320и
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Аз съм с 318и и температурата ми е 103-104 градуса. Дори мислех, че не е нолмално.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Колеги анкетата е за зимният сезон! По постовете има дата и час
Така, че ще се ориентираме за температурата. Знам, че много фактори влияят, като: температура; градско и извън; гъстота на антифриза; с агр и без;...и т.н.
Нека да се абстрахираме от това
И да засечем по скритото меню 7 от студен старт на колата, за колко време загрява. Надявам се, че и Вие ще си сверите часовниците 
Идеята да пусна тази тема е, че за 20-25мин. ми загрява на 82-83градуса
(толкова ми е пътя) А термостата ми е на 1.5г. оригинален. Или перка или термостат ще е проблема. Като упомена, че антифриза ми е на -60градуса и почистен радиатор. Така и така пуснах запитване за тепературата и времето и реших да пусна и анкета за дизелите.
Начина за гллсуване е ясен предполагам, но все пак да напиша:
пример: Сутринта пускате 7-мо меню (не стрелката на таблото) и засичате за колко време Ви е загряла колата. Колата Ви е дизел и е загряла за 15 мин. Отбелязвате с чавки в полетата на анкетата "дизел 88/92 градуса" и "15мин."
След което, поствате данни за колата: 320Д, външна температура -5гр. време на згряване 15мин.
Това е общо взето. Надявам се да сте ме разбрали
п.п.Колегата, Слитер е дал идеалните данни (само е трябвало да гласува), благодаря

Нека да се абстрахираме от това

Идеята да пусна тази тема е, че за 20-25мин. ми загрява на 82-83градуса

Начина за гллсуване е ясен предполагам, но все пак да напиша:
пример: Сутринта пускате 7-мо меню (не стрелката на таблото) и засичате за колко време Ви е загряла колата. Колата Ви е дизел и е загряла за 15 мин. Отбелязвате с чавки в полетата на анкетата "дизел 88/92 градуса" и "15мин."
След което, поствате данни за колата: 320Д, външна температура -5гр. време на згряване 15мин.
Това е общо взето. Надявам се да сте ме разбрали

п.п.Колегата, Слитер е дал идеалните данни (само е трябвало да гласува), благодаря

- vavilon
- старши ентусиаст
-
Next написа:Аз съм с 318и и температурата ми е 103-104 градуса. Дори мислех, че не е нолмално.
Нормално е, само трявба да се засече при студен старт за колко време ги достига тези градуси

- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 ///M5
- Детайли за колата: Eisenmann Exhaust
А, явно аз съм не информиран... Някой ще ме светне ли как да пусна "скрито меню 7" и ще дам адекватен отговор по анкетата. 
EDIT: Оправих се, днес ще видя как загрява.

EDIT: Оправих се, днес ще видя как загрява.

при външна температура 4 градуса,на 11 минута беше точно на 90 градуса,след това стана 92-93 и така и си работи моята,преди 2 години бях сменил термостата,не помня точно май ми казваха,че на 90 или 100 отваря,незнам,моята работна температура е 92-93 или лъже датчика,или незнам какъв проблем имам...незнам и защо е тази анкета?какво ще се разбере,защото моите стойнисти ги постигнах при градско каране,и то със 1200-1500 оборота,направо и по инерция си я пусках на места,и при изключено парно,защото и то оказва влияние,колкото и минимално да е.второ имам приятел който като запали колата в най-големият студ,така я изрязва първите 2-3-4 км,че предполагам на 5 мин вече е на 90 градуса(друг е въпроса,че за мен това не е нормално).така,че всеки кара различно,аз примерно като излезе от синята зона,карам по-бързо, като застане стрелката на 12 часа,смятам че е загряла и ръчка,а всъщност е на 70 или 75 мисля че беше.какво ще постигнем с тази анкета...
- vavilon
- старши ентусиаст
-
Колега при нормално каране я засечи
А твоя човек си разсипва колата, като я изрязва преди да излезне от синята зона. Аз съм писал вече как да се засече. Почвам да се повтарям 

е и аз съм си записал как я засякох.прочети
а относно това,че ми загрява на 92-93 никой нищо ли не знае...

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Значи днес при съответните температури ми заграя за около 12 мин. Гласувал съм с 15 мин от таблицата.
Не мога да разбера толкова ли е трудно - колата, ако е екотек работи на 102-105 градуса целзии нормално! Ако не е еко тек работи на 90 гр., а ако е дизел пак работи на 90 гр. Човека ви помоли да се конкретизирате с данни - палиш, засичаш външна температура, пускаш меню 7, засичаш времето и караш нормално до стигане на оптималната температура (описах коя е по-горе, а не стрелка на 12!!!!!!!!!!!!) и кат я достигне засдичаш крайно време! Толкова!!! И тва нещо го описваш с данните, за да не се направи стойностен анализ. Едно е да засичкаш при външна температура в Пловдив 5-6 градуса и друго в София сутрин в 7 часа -5 градуса.
ПС: Колега vavilon, за да си провериш термостата изчакваш да загрее излизаш на някоя права отсечка, може и ако искаш по Цариградско, може и по околовръстното и караш с посточнна скорост 80-120 км.ч. на 5та предвка поне за 10 км разстояние и ако тепературата падне под оптималните граници в зависимост от типа двигател, значи отваря по-рано на по-ниски температури от необходимото! Ако се задържи - значи всичко си е ок!!!
ПС: Колега vavilon, за да си провериш термостата изчакваш да загрее излизаш на някоя права отсечка, може и ако искаш по Цариградско, може и по околовръстното и караш с посточнна скорост 80-120 км.ч. на 5та предвка поне за 10 км разстояние и ако тепературата падне под оптималните граници в зависимост от типа двигател, значи отваря по-рано на по-ниски температури от необходимото! Ако се задържи - значи всичко си е ок!!!
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
еко тек не са ли на опел двигателите,аз не разбирам изобщо от двигатели,но коя от нашите коли е еко тек и коя не???
Именно с отговора на този въпрос и аз направих едно запитване дали е разглобяем топлообменника при малкия термостат. Моят топлообменник е изолиран,защото се губи антифриза през него т.е. пробит е,но цената на топлообменника ми писаха,че е около 900лв. Мисля,че при работещ топлообменник двигателя ще достигне оптималната работна температура по-бързо.
При мен при сегашните дневни температури стрелката се изправя вертикално за около 25 мин.,но при изолиран топлообменник!
При мен при сегашните дневни температури стрелката се изправя вертикално за около 25 мин.,но при изолиран топлообменник!
- vavilon
- старши ентусиаст
-
slitter написа:ПС: Колега vavilon, за да си провериш термостата изчакваш да загрее излизаш на някоя права отсечка, може и ако искаш по Цариградско, може и по околовръстното и караш с посточнна скорост 80-120 км.ч. на 5та предвка поне за 10 км разстояние и ако тепературата падне под оптималните граници в зависимост от типа двигател, значи отваря по-рано на по-ниски температури от необходимото! Ако се задържи - значи всичко си е ок!!!
Да колега сега я направих тази проверка. От Левски Г до Младост 4, 35мин. 91градуса

п.п.Благодаря на всички колеги които си замериха времената

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Днес при външна тепемратура -1 - 0 а и като е студено около 5 градуса като гледам може би към 10-15 мин според зависи не съм засичал точно.
С колега от форума коментирахме преди време ,че и при него е така става дума за 320д феис .Аз така или иначе имам лек проблем с големия термостат,но скоро ще го сменям и ще видя дали има разлика.
Има ли как да се диагностира работата и на малкия, дали всичко е наред ,за да се знае дали по-бавното загравяне (което е малко условно) може да се дължи на проблем с термостатите.
С колега от форума коментирахме преди време ,че и при него е така става дума за 320д феис .Аз така или иначе имам лек проблем с големия термостат,но скоро ще го сменям и ще видя дали има разлика.
Има ли как да се диагностира работата и на малкия, дали всичко е наред ,за да се знае дали по-бавното загравяне (което е малко условно) може да се дължи на проблем с термостатите.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Малкия сваляш и духаш...ако има слабо или липсва съпротивление...хвърляй го...ако въздуха минава аааадски трудно или не минава - здрав е. (малко лайшки тест, но пък дава не лоша представа за състоянието на термостата!)