Коректен ли е бордкомпютъра на 330xd?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Re: Коректен ли е бордкомпютъра на 330xd?

Мнение от dr.peshev » 24 Ное 2010, 14:07

Явно никой не чете внимателно предните постове!БЕЗ ДА СВЕТИ ЛАМПА И БОРДКОМПЮТЪР ПОКАЗВАЩ НАД 100КМ свършва бензина!Извод-компютъра греши и то много! :nono:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 24 Ное 2010, 14:19

Dimitroff написа:Чудя се какви сте такива хора да си карате колите на изпарения :dunno:
Да се случи веднъж - иди-ела, но гледам, че при Вас е практика... :dunno:

Тука си прав, не е никак хубаво, че само в някакви перипетии може да се вкараш.
Мен веднъж ми се случи и от тогава както каза и колегата dr.peshev
си имаме обеца на ухото :mhihi:
Ама някой път ако съм закъсал за парички си сипвам по 20-30лв за градско :oops: :lol: :bchug:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: xd

Мнение от CanC » 24 Ное 2010, 18:05

Прави сте, че не е хубаво колата да остава с много малко или без гориво. Но при мен това се получи защото колата я имам от съвсем скоро и съм изминал с нея едва 6к км и още не я познавам добре. Доверих се напълно на показанието на уреда и на компютъта и както се изрази един колега по-горе вече ще имам "обеца ма ухото".

dr.peshev написа:БЕЗ ДА СВЕТИ ЛАМПА И БОРДКОМПЮТЪР ПОКАЗВАЩ НАД 100КМ свършва бензина!Извод-компютъра греши и то много! :nono:

Искаш да кажеш, че уреда за гориво взема информация от компютъра и когато компютъра сгреши, то и уреда показва грешно :confused: Правилно ли съм те разбрал? Защото от БМВ казват, че когато лампата светне то остават около 8л гориво.

E46 BMW user manual написа:If the warning light remains lit continu-
ously, there are still approx. 8 litres
(1.8 gal) of fuel in the tank.
Fuel-tank capacity approx. 63 litres
(13.9 gal).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 24 Ное 2010, 20:52

Проблема е,че и стрелката ,и лампата ,и компютъра черпят информация от едни пластмасови поплавъци,които лежат,прикрепени към помпите в двата резервоара и при движение горивото се прехвърля от единия резервоар в другия и поплавъците яко лъжат,защото са се разместили и са стари.Когато колата постои на място и изгасена,компютъра отчита доста точно,но на път с под 10L не бива да се остава!В UK форуми на BMW има DIY как се нагласят поплавъците,но процедурата изисква сваляне на задните седалки и отваряне на помпите!Не си заслужава общо взето!А за тези,които се изказаха по-рано,че сипваме по 5-10L,да им споделя,че BMW дилърите в UK и Germany са пропищели от безплатна корекцея на поплавъците на E46!Явно сериен дефект,но не в компютъра!!!
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 25 Ное 2010, 14:23

CanC написа:Прави сте, че не е хубаво колата да остава с много малко или без гориво. Но при мен това се получи защото колата я имам от съвсем скоро и съм изминал с нея едва 6к км и още не я познавам добре. Доверих се напълно на показанието на уреда и на компютъта и както се изрази един колега по-горе вече ще имам "обеца ма ухото".

dr.peshev написа:БЕЗ ДА СВЕТИ ЛАМПА И БОРДКОМПЮТЪР ПОКАЗВАЩ НАД 100КМ свършва бензина!Извод-компютъра греши и то много! :nono:

Искаш да кажеш, че уреда за гориво взема информация от компютъра и когато компютъра сгреши, то и уреда показва грешно :confused: Правилно ли съм те разбрал? Защото от БМВ казват, че когато лампата светне то остават около 8л гориво.

E46 BMW user manual написа:If the warning light remains lit continu-
ously, there are still approx. 8 litres
(1.8 gal) of fuel in the tank.
Fuel-tank capacity approx. 63 litres
(13.9 gal).

Аз пък знам за 6 л. :mhihi: Принципно при дизелите,за бензинките не знам,е направено така че като светне лампата да остава гориво за 100 км преход,и според вида на мотора толкова и е количеството останало след светнала лампа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 26 Ное 2010, 15:21

318и точно 100км нормално каране (замерено по лампа) Сега зимата си направих експеримент, по лампа 85км (със средни задръствания), по борд ми оставаха още 10км да мина и умрех на булеварда... :mrgreen: Борда ме излъга с 10км.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e65 730d SE
Мечтае да кара: m5

Мнение от optimist » 28 Ное 2010, 16:29

Борд компютъра когато не са правени магарии си показва абсолютно точно. Почти винаги зареждам до горе разликата никога не е била повече от 0.1-0.2 л от показанията и винаги реалния е по-висок с около тия 1-2 десети може да се каже че е от бензиностанцията.
Относно лампата оная хубавката жълта :mhihi: когато светне действително остават 8 литра обаче компютъра ги смята по средния разход тоест на колите с нави консумп. 1 което е различно ако примерно караш в града пък средния разход ти се е формирал от смесено гарадско с извън градско. Щото ХД може да даде 7 извън а в града и 20 :winky: тоест нормалният градски разход е 12-3 а средния примерно 8-9 и те така бързо заминават тия 8 литърчета.

Резервоара е 63 в изключителни случай са ми наливали 63.7 :dummy: но при оставащи 20-30 км влизат ~61 литра...
Изображение

You sooooo want to hate these guys – they brag about the Ultimate Driving Machine and dammit they deliver exactly what they promise. In every sector expect definitive build quality and peerless engineering

Потребител
Аватар
Кара: xd

Мнение от CanC » 28 Ное 2010, 17:08

Благодаря много за изчерпателната информация! Утре ми предстои 300км пътуване след което ще заредя до горе пак и ще сравня показанието с бордкомпютъра.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 28 Ное 2010, 17:58

optimist написа:Борд компютъра когато не са правени магарии си показва абсолютно точно. Почти винаги зареждам до горе разликата никога не е била повече от 0.1-0.2 л от показанията и винаги реалния е по-висок с около тия 1-2 десети може да се каже че е от бензиностанцията.
Относно лампата оная хубавката жълта :mhihi: когато светне действително остават 8 литра обаче компютъра ги смята по средния разход тоест на колите с нави консумп. 1 което е различно ако примерно караш в града пък средния разход ти се е формирал от смесено гарадско с извън градско. Щото ХД може да даде 7 извън а в града и 20 :winky: тоест нормалният градски разход е 12-3 а средния примерно 8-9 и те така бързо заминават тия 8 литърчета.

Резервоара е 63 в изключителни случай са ми наливали 63.7 :dummy: но при оставащи 20-30 км влизат ~61 литра...

:yes: Браво колега обясни точно и както трябва!И при мен показва борда със много малки отклонения точно и вярно разхода!
ИзображениеИзображение

Предишна

Назад към E46