отопление странично огледало
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Re: отопление странично огледало
Колега, аз също бях учуден, като останах приятно изненадан, че нямам кабели от дясно. Разглабял съм двете варти и то по няколко пъти. Е в дясната врата ги няма тези два черни кабела
. И при други е така. Просто не са го забелязали. Колегата Архангел също е нямал кабели от дясно. Имаше тема едно време по този въпрос.
viewtopic.php?f=34&t=114442

viewtopic.php?f=34&t=114442
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
За дясното огледало кабелите за подгрева (оригиналните) трябва да са зелен с черна ивица и кафяв (вижте схемата), ако е от голямо значение
.
А това за липсата на тези кабели не мога да си го обясня
За европейските Е46 подгряването на огледалата не е допълнителна опция, а е стандартна. Освен ако не се бъркам, но не мисля.

А това за липсата на тези кабели не мога да си го обясня

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Темата я създадох с една идея ,тя къде отидеее
,абе няма логика да няа отдясно ама тва е като анкетата ми за осветлението на бутоните отзад за стъклата,и като защо не всичи фейслифт имат DSC и как по стари модели имат, а по нови ( в годините) нямат
Ако нямате аз мисля,че pazzokolarov ще се съгласи не е толкова трудно да се направи да има а е полезно особено зимата...аз лично без ляво мога,но без дясно абсурд...
Аз предлагам да съберем няколко въпроса като тези и да пратим Коледен мейл към BMW енженерите ако могат да обяснят..мисля ще е интересно..

Ако нямате аз мисля,че pazzokolarov ще се съгласи не е толкова трудно да се направи да има а е полезно особено зимата...аз лично без ляво мога,но без дясно абсурд...
Аз предлагам да съберем няколко въпроса като тези и да пратим Коледен мейл към BMW енженерите ако могат да обяснят..мисля ще е интересно..

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- BlackManz
- младши ентусиаст
-
- Кара: М57
- Мечтае да кара: E31
Gqbriel написа:Аз предлагам да съберем няколко въпроса като тези и да пратим Коледен мейл към BMW енженерите ако могат да обяснят..мисля ще е интересно..
недей бе колега, току виж са върнали маил, "който няма еди кви си екстри да заповяда при нас за безплатно активиране"

- AUDI-6EFFFFFFFA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 46/320d
- Мечтае да кара: самолет
Мерси за бързите отговори и най вече за схемата въпреки че неми е много ясна.Понеже бях свалял само пасажерското днеска свалих и лявото шофьорското и резолтата беше същия и помен няма от реотан или цица
.Ще се опитам да сложа снимка да покажа.Та мойто ли БМВ е най къръшкото
шсе застрелям.Тези дни ще си купя две огледала с реотанот моргата връзвам ги и тва ще е.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Буксите за отоплението се виждат на първата снимка в дясно. Самите нагреватели не се виждат.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
b_velev написа:Буксите за отоплението се виждат на първата снимка в дясно. Самите нагреватели не се виждат.
Колега, нищо не се вижда! Виждат се отворите за пиновете на нагревателя. Но в случая, ги няма пиновете на нагреватела в които се вкарват буксите на кабелите, следователно няма и нагревател!
п.п. Пак някой ще осъмне без огледала

- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Да прав си. Като се загледам по-внимателно се вижда, че са само отвори.
- AUDI-6EFFFFFFFA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 46/320d
- Мечтае да кара: самолет
vavilon написа:b_velev написа:Буксите за отоплението се виждат на първата снимка в дясно. Самите нагреватели не се виждат.
Колега, нищо не се вижда! Виждат се отворите за пиновете на нагревателя. Но в случая, ги няма пиновете на нагреватела в които се вкарват буксите на кабелите, следователно няма и нагревател!
п.п. Пак някой ще осъмне без огледала
Точно така вижда се само дупки,ама празни

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Аз не мисля, че подгряването е стандартно оборудване, защото и на двете Е46-ци нямат подгряване на дизела не съм много сигурен ама на бевзиновата със сигурност няма, защото много често ми се случваше в мъглите да са изпотени огледалата.
- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Аз съм обеден че всяка Е46-ца има подгрев на огледалата.
Предивреме един приятел му счупиха стъклото и се наложи да го смени. Звънна ми за да му асистирам, след свалянето на счупеното стъкло видях че има клеми за подгрев но не са закачени. Новото стъкло имаше също клеми и предположихме че са паднали в кората. Свалихме кората но и вътре ги нямаше. Видях какви са цветовете махнах жабката и пластмасовата капачка от страни която закрива буксата която идва от вратата и видях че там ги има пиновете. След това започнах да търся кабелите в окабеляването по вратата.
Оказа се че са в самото начало овити много прилежно с оригиналното си тиксо (едно велурено знаете го) и по нищо не си личи че са там.
Срязахме тиксото закачихме ги за новото стъкло и след 2мин. работа нагряха вернага.
Незнам дали при вас може да е така, незнам кой и за какво не е прекарал кабелите до горе а ги е е стречовал директно с целия сноп, но се оказаха там.
Предивреме един приятел му счупиха стъклото и се наложи да го смени. Звънна ми за да му асистирам, след свалянето на счупеното стъкло видях че има клеми за подгрев но не са закачени. Новото стъкло имаше също клеми и предположихме че са паднали в кората. Свалихме кората но и вътре ги нямаше. Видях какви са цветовете махнах жабката и пластмасовата капачка от страни която закрива буксата която идва от вратата и видях че там ги има пиновете. След това започнах да търся кабелите в окабеляването по вратата.
Оказа се че са в самото начало овити много прилежно с оригиналното си тиксо (едно велурено знаете го) и по нищо не си личи че са там.
Срязахме тиксото закачихме ги за новото стъкло и след 2мин. работа нагряха вернага.
Незнам дали при вас може да е така, незнам кой и за какво не е прекарал кабелите до горе а ги е е стречовал директно с целия сноп, но се оказаха там.

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Много интересно сега в този студ не ми се бара да не ги счупя.
А имаш ли подгрев на пръскалките?
А имаш ли подгрев на пръскалките?
- vavilon
- старши ентусиаст
-
ludia написа:Аз съм обеден че всяка Е46-ца има подгрев на огледалата.
Колега, какво значи в самото начало? Дай някъкъв ориентир

И двете врати съм разглабял и на лявата врата, кабелчетата на огледалото за подгряване са две черни

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
vavilon написа:....
И двете врати съм разглабял и на лявата врата, кабелчетата на огледалото за подгряване са две черни. А на дясната врата изобщо ги няма...
Само на шофьорската врата са 2 черни кабела. На пасажерската е 1 зелен с черна ивица (и вероятно още 1 в кафяв десен

Бърза проверка за наличие на подгрев може да се направи като се извади ключа за настройка на огледалата в дръжката на шофьорската врата. Ако в черната му букса има (черни) кабели в 1 и 2 пин - трябва да има подгрев.
- NIKMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46i
ludia написа:Аз съм обеден че всяка Е46-ца има подгрев на огледалата.
Колега аз мисля, че има значение за къде е произведен автомобила. Ако е за южните геогр. ширини е без подгрев на огледалата, за северните задължително има и е постоянен.

39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3