отопление странично огледало

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Re: отопление странично огледало

Мнение от vavilon » 14 Дек 2010, 22:49

Колега, аз също бях учуден, като останах приятно изненадан, че нямам кабели от дясно. Разглабял съм двете варти и то по няколко пъти. Е в дясната врата ги няма тези два черни кабела :). И при други е така. Просто не са го забелязали. Колегата Архангел също е нямал кабели от дясно. Имаше тема едно време по този въпрос.
viewtopic.php?f=34&t=114442

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 14 Дек 2010, 23:18

За дясното огледало кабелите за подгрева (оригиналните) трябва да са зелен с черна ивица и кафяв (вижте схемата), ако е от голямо значение :) .
А това за липсата на тези кабели не мога да си го обясня :dunno: За европейските Е46 подгряването на огледалата не е допълнителна опция, а е стандартна. Освен ако не се бъркам, но не мисля.
Изображение
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 15 Дек 2010, 0:28

Темата я създадох с една идея ,тя къде отидеее :mrgreen: ,абе няма логика да няа отдясно ама тва е като анкетата ми за осветлението на бутоните отзад за стъклата,и като защо не всичи фейслифт имат DSC и как по стари модели имат, а по нови ( в годините) нямат :banghead:
Ако нямате аз мисля,че pazzokolarov ще се съгласи не е толкова трудно да се направи да има а е полезно особено зимата...аз лично без ляво мога,но без дясно абсурд...
Аз предлагам да съберем няколко въпроса като тези и да пратим Коледен мейл към BMW енженерите ако могат да обяснят..мисля ще е интересно.. :ok:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М57
Мечтае да кара: E31

Мнение от BlackManz » 15 Дек 2010, 2:46

Gqbriel написа:Аз предлагам да съберем няколко въпроса като тези и да пратим Коледен мейл към BMW енженерите ако могат да обяснят..мисля ще е интересно.. :ok:

недей бе колега, току виж са върнали маил, "който няма еди кви си екстри да заповяда при нас за безплатно активиране" :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 46/320d
Мечтае да кара: самолет

Мнение от AUDI-6EFFFFFFFA » 15 Дек 2010, 13:41

Мерси за бързите отговори и най вече за схемата въпреки че неми е много ясна.Понеже бях свалял само пасажерското днеска свалих и лявото шофьорското и резолтата беше същия и помен няма от реотан или цица :clap: .Ще се опитам да сложа снимка да покажа.Та мойто ли БМВ е най къръшкото :bang: шсе застрелям.Тези дни ще си купя две огледала с реотанот моргата връзвам ги и тва ще е.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 15 Дек 2010, 14:23

Буксите за отоплението се виждат на първата снимка в дясно. Самите нагреватели не се виждат.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 15 Дек 2010, 14:47

b_velev написа:Буксите за отоплението се виждат на първата снимка в дясно. Самите нагреватели не се виждат.

Колега, нищо не се вижда! Виждат се отворите за пиновете на нагревателя. Но в случая, ги няма пиновете на нагреватела в които се вкарват буксите на кабелите, следователно няма и нагревател!
п.п. Пак някой ще осъмне без огледала :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 15 Дек 2010, 15:07

Да прав си. Като се загледам по-внимателно се вижда, че са само отвори.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 46/320d
Мечтае да кара: самолет

Мнение от AUDI-6EFFFFFFFA » 15 Дек 2010, 21:10

vavilon написа:
b_velev написа:Буксите за отоплението се виждат на първата снимка в дясно. Самите нагреватели не се виждат.

Колега, нищо не се вижда! Виждат се отворите за пиновете на нагревателя. Но в случая, ги няма пиновете на нагреватела в които се вкарват буксите на кабелите, следователно няма и нагревател!
п.п. Пак някой ще осъмне без огледала :confused:

Точно така вижда се само дупки,ама празни :clap: .Неможах да разбера защо някой ще остане без огледала,колега аз несъм крадец а ако имаш предвид че като са от моргата подстрекавам крадците надявам се да не лично ще си ги сваля от блъснато бмв в моргата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 02 Фев 2011, 0:51

Аз не мисля, че подгряването е стандартно оборудване, защото и на двете Е46-ци нямат подгряване на дизела не съм много сигурен ама на бевзиновата със сигурност няма, защото много често ми се случваше в мъглите да са изпотени огледалата.
Изображение

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Мнение от ludia » 02 Фев 2011, 10:52

Аз съм обеден че всяка Е46-ца има подгрев на огледалата.
Предивреме един приятел му счупиха стъклото и се наложи да го смени. Звънна ми за да му асистирам, след свалянето на счупеното стъкло видях че има клеми за подгрев но не са закачени. Новото стъкло имаше също клеми и предположихме че са паднали в кората. Свалихме кората но и вътре ги нямаше. Видях какви са цветовете махнах жабката и пластмасовата капачка от страни която закрива буксата която идва от вратата и видях че там ги има пиновете. След това започнах да търся кабелите в окабеляването по вратата.
Оказа се че са в самото начало овити много прилежно с оригиналното си тиксо (едно велурено знаете го) и по нищо не си личи че са там.
Срязахме тиксото закачихме ги за новото стъкло и след 2мин. работа нагряха вернага.

Незнам дали при вас може да е така, незнам кой и за какво не е прекарал кабелите до горе а ги е е стречовал директно с целия сноп, но се оказаха там.
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 02 Фев 2011, 11:41

Много интересно сега в този студ не ми се бара да не ги счупя.
А имаш ли подгрев на пръскалките?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 02 Фев 2011, 13:02

ludia написа:Аз съм обеден че всяка Е46-ца има подгрев на огледалата.
Оказа се че са в самото начало овити много прилежно с оригиналното си тиксо (едно велурено знаете го) и по нищо не си личи че са там.
Срязахме тиксото закачихме ги за новото стъкло и след 2мин. работа нагряха вернага.

Колега, какво значи в самото начало? Дай някъкъв ориентир :roll: ?
И двете врати съм разглабял и на лявата врата, кабелчетата на огледалото за подгряване са две черни :). А на дясната врата изобщо ги няма...Даже нямаше и огледало с подгрев. В последствие си купих такова, но като разглабях вратичката, нъцки нема никой :( Или аз не съм ги видял или наистина нямам!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 02 Фев 2011, 18:59

vavilon написа:....
И двете врати съм разглабял и на лявата врата, кабелчетата на огледалото за подгряване са две черни :). А на дясната врата изобщо ги няма...

Само на шофьорската врата са 2 черни кабела. На пасажерската е 1 зелен с черна ивица (и вероятно още 1 в кафяв десен :mhihi: ) .
Бърза проверка за наличие на подгрев може да се направи като се извади ключа за настройка на огледалата в дръжката на шофьорската врата. Ако в черната му букса има (черни) кабели в 1 и 2 пин - трябва да има подгрев.
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46i

Мнение от NIKMAN » 02 Фев 2011, 22:02

ludia написа:Аз съм обеден че всяка Е46-ца има подгрев на огледалата.
Предивреме един приятел му счупиха стъклото и се наложи да го смени. Звънна ми за да му асистирам, след свалянето на счупеното стъкло видях че има клеми за подгрев но не са закачени. Новото стъкло имаше също клеми и предположихме че са паднали в кората. Свалихме кората но и вътре ги нямаше. Видях какви са цветовете махнах жабката и пластмасовата капачка от страни която закрива буксата която идва от вратата и видях че там ги има пиновете. След това започнах да търся кабелите в окабеляването по вратата.

Незнам дали при вас може да е така, незнам кой и за какво не е прекарал кабелите до горе а ги е е стречовал директно с целия сноп, но се оказаха там.

Колега аз мисля, че има значение за къде е произведен автомобила. Ако е за южните геогр. ширини е без подгрев на огледалата, за северните задължително има и е постоянен.
Изображение Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46