Странно тракане от двигателя
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- g_mihalev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с удоволствие
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017
Re: Странно тракане от двигателя
Ами то точно тогава се чува (това когато е загряла колата):) и мисля че е диса-та макар че съм я свалял и нямаше кой знае какъв лифт ,ама и незнам в какви граници трябва да е
, а иначе има и друго когато е студена трака като на ламарина (резонанс все едно) и тогава до колкото съм чел е клапан.

- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
g_mihalev написа:Ами то точно тогава се чува (това когато е загряла колата):) и мисля че е диса-та макар че съм я свалял и нямаше кой знае какъв лифт ,ама и незнам в какви граници трябва да е, а иначе има и друго когато е студена трака като на ламарина (резонанс все едно) и тогава до колкото съм чел е клапан.
Изобщо не трябва да има и най-малката хлабина. Ако си я свалял и си видял как е твоята, ако искаш мога да ти покажа как трябва да е като е здрава - ако ти се занимава пиши едно ЛС да ти кажа къде да наминеш да я видиш

А клапан няма как да трака - тракат повдигачите при студен двигател, и това най-често е показател за неподходящо масло.
- g_mihalev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с удоволствие
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017
Прав си, моя грешка
, повдигач имах предвид. Ми маслото е BMW 10W40 , прави го само в самото начало, май докато подкачи масло.

- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
И при мене го има това тракане , от тука идва , до колкото разбрах това е някаква 2ра въздушна помпа или нещо от сорта

Biankonero
Точно при запален двигател ми правиха диагностиката,оплакването ми беше " странно тракане от двигателя " и само толкова, и след 10мин. имах отоговор от момчетата в сервиза, че единия ванос е добре, а пък другия работел извън нормите , но не ми пречило да карам така щом тракането било само около 1-2 мин. и изчезвало .. но колата щяла да започва лека полека да губи Динамиката си.. както писах направиха ми оферта за смяна на Ванос по точно го казаха Смяна на Блока на Ваноса, и щяло да се оправи .. обаче нали все искаме да минем по тънко и за това искам да пробвам със смяна на О-пръстените, защото като чета по форума на много колеги след смяната на О-ринговете изчезвал този странен шум.. ще пробвам .. пък ако не се оправи тогава ще я мисля... та за това искам да намеря някой който си ги е сменял сам да смени и мойте ( ако му се занимава разбира се) да има необходимите инструменти и най вече да я прави все едно прави неговата си .. ще запплатя това което му се полага 

Hah
- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Shmekera написа:BiankoneroТочно при запален двигател ми правиха диагностиката,оплакването ми беше " странно тракане от двигателя " и само толкова, и след 10мин. имах отоговор от момчетата в сервиза, че единия ванос е добре, а пък другия работел извън нормите , но не ми пречило да карам така щом тракането било само около 1-2 мин. и изчезвало .. но колата щяла да започва лека полека да губи Динамиката си.. както писах направиха ми оферта за смяна на Ванос по точно го казаха Смяна на Блока на Ваноса, и щяло да се оправи .. обаче нали все искаме да минем по тънко и за това искам да пробвам със смяна на О-пръстените, защото като чета по форума на много колеги след смяната на О-ринговете изчезвал този странен шум.. ще пробвам .. пък ако не се оправи тогава ще я мисля... та за това искам да намеря някой който си ги е сменял сам да смени и мойте ( ако му се занимава разбира се) да има необходимите инструменти и най вече да я прави все едно прави неговата си .. ще запплатя това което му се полага
Ясно колега. Аз не съм сменял, но ще те посъветвам преди такава интервенция да потърсиш още 1-2 мнения, освен ако нямаш пълно доверие на майсторите, които са ти правили диагностиката.
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2