320d 136hp проблем след чип? - Решен!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Re: 320d 136hp проблем след чип?
jivko2828 написа:Dimitroff написа:Кулера погледнаха ли го?
Ако са търсели маслено петно - рано му е още (все пак при Живко проблема е от преди няколко дни - няма кога да се насъбере....).
Към колегата @b_velev
Чипа просто ускорява естествения ход на чарколяците - дали Живко и Заги щяха да карат още 5-6к км преди да им излезнат същите проблеми...няма голямо значение! (даже по-добре сега, отколкото след време)
Ванка,
кулера го гледаха, маркучите ги гледаха, и казаха че няма пропуски.Интерсното е че на място като се подаде газ го няма това, само като се кара колата, като вдигне над 2000 оборота се чува едно като завихряне и изпускане на въздух.
Мисля да мина през Владо да каже той какво мисли, и после пак ще търсим пропуск, защото спред мен такъв има някъде.
Иначе Щерьо ми каза, да внимавам с изцепките, за да не правя турбина после.
При мен бяха точно същите симптоми. Само в движение при 2000 оборота се чуваше звук. След известно време звука изчезна, предполагам защото дупката е станала по-голяма. Ето този маркуч беше спукан при мен (номер 4 на схемата) и нямаше никакво омасляване около дупката, а съм карал така няколко месеца.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=40
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
b_velev написа:jivko2828 написа:Dimitroff написа:Кулера погледнаха ли го?
Ако са търсели маслено петно - рано му е още (все пак при Живко проблема е от преди няколко дни - няма кога да се насъбере....).
Към колегата @b_velev
Чипа просто ускорява естествения ход на чарколяците - дали Живко и Заги щяха да карат още 5-6к км преди да им излезнат същите проблеми...няма голямо значение! (даже по-добре сега, отколкото след време)
Ванка,
кулера го гледаха, маркучите ги гледаха, и казаха че няма пропуски.Интерсното е че на място като се подаде газ го няма това, само като се кара колата, като вдигне над 2000 оборота се чува едно като завихряне и изпускане на въздух.
Мисля да мина през Владо да каже той какво мисли, и после пак ще търсим пропуск, защото спред мен такъв има някъде.
Иначе Щерьо ми каза, да внимавам с изцепките, за да не правя турбина после.
При мен бяха точно същите симптоми. Само в движение при 2000 оборота се чуваше звук. След известно време звука изчезна, предполагам защото дупката е станала по-голяма. Ето този маркуч беше спукан при мен (номер 4 на схемата) и нямаше никакво омасляване около дупката, а съм карал така няколко месеца.
При мен същия маркуч,който влиза е ЕГР-то е омаслен и предполагам скоро ще избуха

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
b_velev, мерси много. Ще го проверя този маркуч, понеже може да е спукан някъде отдолу и да не се вижда, особено ако няма омасление. Най-вероятно и при мен проблема е от там, но въздух си изпуска на 100% от някъде.
Gqbriel със сигурност не е от чипа, просто при по-голямото налягане, се чува повече, сигурно и преди го е имало, но се е чувало прекалено слабо за да се усети.
Както каза Dimitroff, ако нещо е тръгнало да заминава, то ще си замине рано или късно.
Gqbriel със сигурност не е от чипа, просто при по-голямото налягане, се чува повече, сигурно и преди го е имало, но се е чувало прекалено слабо за да се усети.
Както каза Dimitroff, ако нещо е тръгнало да заминава, то ще си замине рано или късно.

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Живко, я се похвали какво намерихме в предната гума

Si non confectus, non reficiat.
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
Zagy написа:Живко, я се похвали какво намерихме в предната гума![]()
![]()

Утре обмислям да пробвам в някой друг сервиз да видим какво ще кажат за маркучите.

- bojky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '08 535d
- Мечтае да кара: F10 M550d
Живко на мен веднъж ми се случи така по време на движение...взе да се чува едно съскане към 1500 и се усилва до към 2500 и после спира...И аз си мислех,че е тръба ама не. Беше МАП сензора (мери налягането, което се поучава във смукателния колектор)....държи на едно болтче. Проблема е,че тогава аз бях барал там преди ден-два и явно не съм го завил докрай и от вибрациите се е развило болтчето и налягането направо го е изхвърлило.Ти не си барал там така предполага, така че не съм убеден,че там ти е проблема, но можеш да провериш нищо не ти коства. Отзад на всмукателния колектор се намира.
А колкото до това, че на място не се чува...вероятно, защото когато си на място и си на 2000об. турбото прави налягане само към 0,3-0,5 бар. Демек на мотора, за да държи тези обороти на празен ход не му трябва повече налягане. Но когато си в движение на 2000об. налягането вече е 1,1 бар,
А колкото до това, че на място не се чува...вероятно, защото когато си на място и си на 2000об. турбото прави налягане само към 0,3-0,5 бар. Демек на мотора, за да държи тези обороти на празен ход не му трябва повече налягане. Но когато си в движение на 2000об. налягането вече е 1,1 бар,
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
bojky написа:Живко на мен веднъж ми се случи така по време на движение...взе да се чува едно съскане към 1500 и се усилва до към 2500 и после спира...И аз си мислех,че е тръба ама не. Беше МАП сензора (мери налягането, което се поучава във смукателния колектор)....държи на едно болтче. Проблема е,че тогава аз бях барал там преди ден-два и явно не съм го завил докрай и от вибрациите се е развило болтчето и налягането направо го е изхвърлило.Ти не си барал там така предполага, така че не съм убеден,че там ти е проблема, но можеш да провериш нищо не ти коства. Отзад на всмукателния колектор се намира.
bojky мерси много.
Ще го проверя това след малко, само да кажеш дали става въпрос за номер 17 от тази схема.
10х!

- bojky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '08 535d
- Мечтае да кара: F10 M550d
Точно за него става върос...дупчицата му е една маничка и моя като беше паднал се чуваше вътре доста стабилно съскане...явно защото от там смуче въздух парното и е точно пред волана и така...
- jojko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 сажда
- Мечтае да кара: CB1000R
маи всички с чип пукат този маркуч,моя се спука отдолу и не се виждаше,колега сложи си силиконов и няма да имаш ядове,на илиянци за 40лв
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5

новият ми номер: 0877787835
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
Dimitroff написа:Живко, резултат?
Точно се връщам от сервиза и резултата е маркуч номер 1 от схемата:
Мерси на всички колеги за помощта.

P.S. Ванка, пиши ми едно ЛС с ноемра ти да ти звънна да те питам нещо, че днес съм си забравил личния телефон.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Стига бе - тоя 2 пъти го гледаха и казаха, че е бил наред
Къде точно е бил сцепен?

Къде точно е бил сцепен?
Si non confectus, non reficiat.
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
jivko2828 написа:Dimitroff написа:Живко, резултат?
Точно се връщам от сервиза и резултата е маркуч номер 1 от схемата:
Мерси на всички колеги за помощта.![]()
P.S. Ванка, пиши ми едно ЛС с ноемра ти да ти звънна да те питам нещо, че днес съм си забравил личния телефон.
Смениха ли го? И оправи ли се?
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
milennyc написа:
Смениха ли го? И оправи ли се?
Не са още колега, но се надявам да се оправи след смяната.
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3