Проблем с автоматик

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Re: Проблем с автоматик

Мнение от The Edge » 10 Сеп 2010, 15:23

Убеден съм , че не е от автомата- ако беше от него щеше да усетиш какви ли не мизерии в тягата и не напоследно място кутията щеше да ти присветне с оранж. зъбчатка . (точно защото е адаптивна, проблемите си ги диагностицира своевременно ) Дано намериш свестен майстор, който да ти каже от къде ти издиша Вакума

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i автоматик

Мнение от smilen82 » 12 Сеп 2010, 12:40

по принцип може да е от много неща.Аз също карам автоматик и правех ремонт които ми струеаше 1700 лева смени масло,филтар,гарнитура,семерина,клапан за налягане,редуктор на 4-та скорост,компютар на кутията.ако имаш проблем с кутията мога да ти препоръчам едим майстор любен в село мартен русенско се намира в форума можеш да разбереш по вече за него.аз съм доволен от ремонта вече около 5000 км съм изминал и проблем нямам да чукам на дърво.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA+чип
Мечтае да кара: черно М6

Мнение от Kalinski » 28 Сеп 2010, 20:03

Малко от от прахта я вадя тази тема ама бях писал, че ще пиша за развитието на проблема.
Та... изв. време не карах колата и си викам тази седмица отивам на въпросната диагностика и да видим какво ще излезе. Е хубу ама съдбата ме изпревари. Преди 2 вечери както си карам най-спокойно с има няма 50км/ч изведнъж се чу някав трясък и турбото взе да реве оглушително ! Пречерня ми като знам цифрите на този Консуматив. На N по надолнища я закарах бавничко до паркинга на работа понеже е осветен и има камери поне да не я мисля.Пък и случката стана на крастовище... няма как да я оставя там някъде. Пушак здрав като форсирам... свири ужас направо. Занесох я днес у Варна в техническия университет. Има сервиз само за турбини там (имаше поне 200 броя по земята и щандовете). Свалиха кори за да погледнат за какво иде реч... и реакцията им беше... ''Емии дошло му е времето''. След още малко прегледи казаха , че според тях нещо е влязло или някаква частичка вътре се е разбила и от там е разказала играта на перки и там какви още работи и турбото Дроб сарма с 2 думи. Още преди да я вкарам у сервиза като и чуха звука и викат ''оо гаси гаси турбото е дало фира''. Споменах им , че съм с чип за всеки случаи (по съвет на Dimitroff ). После ги попитах за въпросното ''забиване'' при подаване на газ и казаха ,че почти е сиг. че проблема е бил в турбото. Дали е така ще разбера като си взема колата.

Предложиха ми 2 опции: Рециклиране 900лв , но не е крайна цена може по-малко,а може и малко отгоре според зависи всичко ли е натрошено. 900лв беше ако се сменят абсолютно всички части + демонтаж, монтаж.. диагностики и тнт.

Другия вариант ест. е ново турбо като ми спестиха цената тъй като им казах , че знам колко е.

Оставих я за рециклиране поради финансова гледна точка. Казаха , че ще стане като ново и ест. гаранция щяло да има. След 2 дена ще я взема и пак ще пиша ако има заинтересовани от ефекта и тнт.
Изображение

Предишна

Назад към E46