ОБРАТНА НАФТА!!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Re: ОБРАТНА НАФТА!!!
Zagy написа:Винаги трябва да си имаш едно поне елементарно наборче от инструменти в колата
Така е колега,ама точно от тези нямам

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
зарежи тези ключове кажи оправи ли проблема?
- shark1986
- младши ентусиаст
-
Колега проблема не съм го оправил защото не ми остава никакво време от работа!И както казах проблема се появява при три дена престой без да се пали!Обадих се на майстора който ми постави клапата и той ми каза че при три или повече дена престой без да се пали преди да я паля трябва да включа контактния ключ на позиция 2 без да я паля и после да я върна на позиция 1 и после пак на позиция 2 и тогава да я паля-това само при три дена престой без да се пали колата.И наистина пробвах така и ми запали от първия път ама ако не го направя по тоя начин не ми пали от първия а от втория!?!?!Ако я паля всеки ден или през ден пали без никакви проблеми даже и да не правя тоя номер със ключа не знам със какво помагат тия вратки със ключа,явно така изкарва излишния въздух?!?!? 

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Така подкачващата помпа(в резервоара) пълни празната ГНП помпа
. Така се пали кола след ремонт на ГНП-то. А при коли без ГПП тази нафта се налива за първо палене( след ремонт) с помпичка принудително. Ти си направи сметка дали така трябва да пали

- S7
- старши ентусиаст
-
и аз бях така напреди голям зор беше докато се открие от какво е
и накрая излезе едната дюзичка дето са набучени маркучите за обратната нафта беше се сдухала нещо и гълташе някво нищожно количество въздух което ако не е палена 2 дена същата работа като при тебе,така че тарси от каде смуче въздух гадината 

- shark1986
- младши ентусиаст
-
S7 написа:и аз бях така напреди голям зор беше докато се открие от какво еи накрая излезе едната дюзичка дето са набучени маркучите за обратната нафта беше се сдухала нещо и гълташе някво нищожно количество въздух което ако не е палена 2 дена същата работа като при тебе,така че тарси от каде смуче въздух гадината
Обадих се на същия майстор и понеделник съм при него?Казах му че клапата не помага.Най накрая ще го отворим и ще видим къде има теч и да го оправим гадината

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Да оставете най трудното за мен, аз обичам да ми е гадно и да оправям на някой "майстор" бакийте
Скоро от такъв майстор ми побеля косата сложил клапан за обратна нафта по горивопровода а не до филтъра(където може да се види). Клапана не пуска достатачен дебит и ходи и оправай колата. А като не знаш къде са сложени тези клапани(направо КАПАНИ) за обратна нафта си е цирк.

Скоро от такъв майстор ми побеля косата сложил клапан за обратна нафта по горивопровода а не до филтъра(където може да се види). Клапана не пуска достатачен дебит и ходи и оправай колата. А като не знаш къде са сложени тези клапани(направо КАПАНИ) за обратна нафта си е цирк.
- S7
- старши ентусиаст
-
аз тогава не бих отишал при стария майстор,отивай при Милен направо да види лесно ли е 

- shark1986
- младши ентусиаст
-
S7 написа:аз тогава не бих отишал при стария майстор,отивай при Милен направо да види лесно ли е
То хубаво и аз искам направо при Милен да ходя обаче ми е далече!Вече като видя зора и няма на къде тогава ще му дадем зора на Милен

- shark1986
- младши ентусиаст
-
Днес ходих при същия майстор и човека ми провери дебита на помпата!Отначало ми каза че помпата няма достатъчен дебит и проблема е от помпата.Но после като погледна в компютъра си промени мнението!
Явно по каталог му дават такъв дебит какъвто измерихме!ПОМПАТА Е ЗДРАВА!!!И в крайна сметка човека ми каза ако я оставя така пак за 2-3 дена без да я паля да врътна ключа в положение 2 и така да изчакам докато помпата се самоизключи така два пъти и ако пак не запали щял да и сложи и една клапа на маркуча за излишната нафта!Клапите стават 2!И сега кажете ми как да не полудявам?!?Със тия клапи само замазваме проблема и накрая пак нищо.Милен му е лекаря и когато имам свободно време ще му се обадя и да му видим какъв му е проблема! 

- S7
- старши ентусиаст
-
така както си тръгнал с клапите,скоро може и байпас да й сложиш,така че или сменяй майстора или се прежали с ходене до милен 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
milennyc написа:Да оставете най трудното за мен, аз обичам да ми е гадно и да оправям на някой "майстор" бакийте![]()
Милене и мен ме ядосват тези обратни и прави нафти

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
@ shark1986 - така и не каза (май
) дали прегледахте маркучите за обратна нафта - може от тях да сълзи...

Si non confectus, non reficiat.
- S7
- старши ентусиаст
-
ами то с тези китайските ключове как да разбере дали има теч от маркучите за обратната нафта 

- shark1986
- младши ентусиаст
-
Zagy написа:@ shark1986 - така и не каза (май) дали прегледахте маркучите за обратна нафта - може от тях да сълзи...
Да колега нали това казах аз на майстора да погледнем маркучите а той вика че не може да е от тях,имал съм бил помпа и тя трябвало да подкачи!Добре де след като и помпата ми е здрава какво пречи на помпата да бутне върналата се нафта и да запълне празното ГНП!?!?!?!Все нещо се е случило че нафтата да се отдръпва.Пробвал съм да я оставя така преди да сложим клапата на наклон със задницата нагоре за 3 даже май беше 4 дена без да я паля и запали от раз!!!Не мога да разбера едно нещо-знае се проблема къкав е и в цял Сливен не открих майстор който да ми го разреши!Въпроса ми е защо не искат да погледнем всички горивопроводи и да открием проблема?!?

51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4