M52TUB20 -> Губи обороти и гасне
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
65 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Re: M52TUB20 -> Губи обороти и гасне
vassil_bk написа:Малко по-високите обороти докато е студена са неизбежни. Все пак не е загрял още мотора. За по-малко от минута си минава на нормални обороти.Runnaway написа:...А случайно да си забелязал да ти поддържа високи обороти като я запалиш сутрин ? Към 1000 и после бавно падат до нормалните стойности - 700-750 ?!
Чуваш ли странни звуци като подадеш леко газ докато е студена ? Сякаш не се чува звукът от exhaust-a, а някакъв странен "хрип" ..
Да, този странен звук се чува, и то доста отчетливо. И аз много съм се чудил що аджеба е това...
При мен не светят никакви лампи за каквито и да е грешки. Моята е закачана на диагностика 2 пъти мисля, ама нищо не откриха... Може би, за да покаже грешка, трябва да го направи тоя номер малко преди да я закача...
Май едиственото решение е колата да спи пред или в сервиз, за да се запали и докато е студена да се разбере от къде идва този звук..
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
Мммм а де... Може колегите с мотор като нашия, дето нямат такъв проблем с гасненето, да обадят дали чуват такъв звук на студено или не...Runnaway написа:...Май едиственото решение е колата да спи пред или в сервиз, за да се запали и докато е студена да се разбере от къде идва този звук..
доста странно
при мене подобен проблем има само на газ
т.е. на бензин никога не ми е гаснала въпреки, че оборотите на празен ход играя от 500-600 до 800-900
затова вече тръгвам с 1000+ оборота както и назад, ако чувате едно сиво бмв да ръмжи не е защото иска да дава газ а да не загасне.
Дълго време се чудя от какво е това, понеже няма явен признак, при който да се появява - студена,топла, с много/малко бензин/газ
от седмица не ми е правила този номер, иначе два-три пъти на седмица се е случвало, като не съм сигурен дали пък аз не съм я изпуснал
та от инпа-та имаше някаква опция да нулира оборотите на празен ход /нещо подобно беше, не е пред мен/ не знам дали има ефект, но от тогава не се е случвало.
Края на месеца ще направя една профилактика и може да излезе нещо :-)
при мене подобен проблем има само на газ
т.е. на бензин никога не ми е гаснала въпреки, че оборотите на празен ход играя от 500-600 до 800-900
затова вече тръгвам с 1000+ оборота както и назад, ако чувате едно сиво бмв да ръмжи не е защото иска да дава газ а да не загасне.
Дълго време се чудя от какво е това, понеже няма явен признак, при който да се появява - студена,топла, с много/малко бензин/газ
от седмица не ми е правила този номер, иначе два-три пъти на седмица се е случвало, като не съм сигурен дали пък аз не съм я изпуснал
та от инпа-та имаше някаква опция да нулира оборотите на празен ход /нещо подобно беше, не е пред мен/ не знам дали има ефект, но от тогава не се е случвало.
Края на месеца ще направя една профилактика и може да излезе нещо :-)
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
Еми то май не е само да тръгваш с 1000+ об. Проблемът става като тръгнеш и 1-2 секунди след това изключиш от скорост. Много е странна цялата работа, самото заради играенето на стрелката по собствена воля. Ефектът е все едно натискаш леко газта и веднага си дърпаш крака. И при едно от тия играения просто оборотите падат под някакъв минимум и гасне. Все едно трябва да има нещо, което да ги ограничи, да не падат толкова ниско, а то не хваща...nikolae написа:...затова вече тръгвам с 1000+ оборота както и назад, ако чувате едно сиво бмв да ръмжи не е защото иска да дава газ а да не загасне...
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
Всичко, което прочетох в тази тема ме навежда на мисълта, че е нещо, което влияе на оборотите. Т.е. причината оборотите автоматично да се вдигат като натиснеш съединителя трябва да е свързана с причината за губене на обороти и съответно - изгасването на двигателя.
@Runnaway
Виж дали има разлика, когато
примерно колата ти е на равно, като палиш на колкото оборота държи
провери и по наклон надолу/нагоре каква е разликата
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Аз го пробвах това и на равно, и на баир все си е едно и също.
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
nikolae написа:@Runnaway
Ok.
При първа възможност.
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Моята го прави същото-при маневра назад на полусъединител се мъчи да загасне, или направо загасва!?На диагностика показва, че мотора е перфе!Другото е, че ми се чува нещо като вакуум, или дърпане на въздух от някъде при маневри напред-назад на полусъединител!??
Как се чистеше това стъпково моторче и къде се намираше(M52B20TU)?
Може ли да е от него и да не се вижда проблем на диагностиката?
Извинявай брат, че в твоята тема!
Как се чистеше това стъпково моторче и къде се намираше(M52B20TU)?

Извинявай брат, че в твоята тема!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
миналото лято имах подобен проблем. гаснеше когато исках да направя маневра, напред и назад с подаването на газта и гаснеше, после трудно палеше. М52Б20 автомат.
на диагностиката излезе camschaft - датчик разпределителен вал.смених го, изтрихме грешки и всичко изчезна.
надявам съм че съм бил полезен.
на диагностиката излезе camschaft - датчик разпределителен вал.смених го, изтрихме грешки и всичко изчезна.
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
zlati79 написа:миналото лято имах подобен проблем. гаснеше когато исках да направя маневра, напред и назад с подаването на газта и гаснеше, после трудно палеше. М52Б20 автомат.
на кой вал ?
- zlati79
- младши ентусиаст
-
........разпределитен - номер 18 на схемата - http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15
на диагностика излиза camshaft грешка!
на диагностика излиза camshaft грешка!
- S.D.W
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Старата Дрифтачка
- Детайли за колата: При изключено ASC колата се превръща във кола от старата школа (старата Дрифтачка)
И аз имах проблем със оборотите. Това беше
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- zlati79
- младши ентусиаст
-
клапан картерни газове, и него съм сменял, но при мен бе от датчика-той си излиза на диагностика, докато клапана започва да свирука......
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
Та последно - датчик на вала или филтър на картерните газове.
Като написа "свирука" - нещо ми "свирука" ама не мога да разбера дали е ремък или нещо друго.
Като написа "свирука" - нещо ми "свирука" ама не мога да разбера дали е ремък или нещо друго.
65 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5