питаен за Е46 330xd

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Re: питаен за Е46 330xd

Мнение от mili4uk » 26 Май 2010, 11:56

Добре де.... при мен проблема с моята не е че съм само със задно ! Проблема ми е че е много ниска и като видя съвсем обикновен коловоз зимата ... ми се ще да слезна от колата и пред нея с лопатата...
Незнам дали Х-са също е толкова нисък... но ако е толкова колкото обикновената 330-ка... съм абсолютно съгласен че там от където ще минете с хд-то... ще мина и с д-то само !!!
И никой не казва че БМВ е лесна за каране кола !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Мнение от ангелски » 26 Май 2010, 19:24

Здравейте, колеги първо да отговоря за подръжката, редовна смяна на маслата в преден, заден мост, трансверната кутия, да се следят маншоните на предните полуоски за спукване/разкъсване/, както и каретата на карданите. С една дума, като се качи на канал, да се преглежда внимателно и спокойно всичко по ходовата част.
Ще кажа лично мниние за ХД и Д, имах 330д и бях много доволен, но се наложи да я изоставя не по моя воля, и си взех 330хд автоматик. Живея в планински масив, карам ски, обичам да се разхождам зимата, ако може колата да говори.... на съд ще ме прати. Не съм състезател, но обичам да се забавлявам с колата, подържам я както трябва, но това й излиза леко казано през носа.
Нокога няма да се върна на 330д, разлика огромна. Престанете да серете в темата, колегата попита за подръжка, а не кое е дърво и кое не е. Да се надяваме, че не е породено от типичната българска завист.Не нападам и не защитавам нищо, просто желая да бъдем колеги и да си помагаме, ако не сте съгласни плюйте ме....
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 26 Май 2010, 21:59

На кое завист нещо не разбрах :dunno:
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N55

Мнение от bscsystem » 27 Май 2010, 14:00

Колите са изключително различни, никога не ми е пукало за проходимост и това, че на моменти се налага да давам повече усилия за да премина не ме притеснява. Колата съм я купил със задно, защото исках да има такова поведение на пътя и да си правя удоволствие, което с 330хд няма да изпитам.

330хд е различна кола, която аз не искам да карам. Точно поради тия причини двете коли не трябва да се сравняват.

Нормално е при наличието на още един диф, поддръжката да е по дебела

при удар +2
както и при поддръжка

Гуми се очаква да има хубави, нали за това все пак е купена !? Да си купиш хд и да нямаш гуми малко ми се обезмисля идеята... Аз със задното сменям гуми на два месеца и винаги са втора ръка от зад и са по 100лв двете
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold

E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold

N55 335i m-sport, S2+ 331whp

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 27 Май 2010, 15:08

даа 4х4 щом е трябва да има 4 абсолютно еднакви гуми това е задължителното
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E70 X5 30xdrive

Мнение от d3nis40 » 02 Юни 2010, 14:59

mili4uk написа:Добре де.... при мен проблема с моята не е че съм само със задно ! Проблема ми е че е много ниска и като видя съвсем обикновен коловоз зимата ... ми се ще да слезна от колата и пред нея с лопатата...
Незнам дали Х-са също е толкова нисък... но ако е толкова колкото обикновената 330-ка... съм абсолютно съгласен че там от където ще минете с хд-то... ще мина и с д-то само !!!

ХД-то е с 13мм по-високо, което практически е нищо и неможеш да му сложиш по-малки джанти от 17ки заради големите спирачни дискове, разпределението на мощността е 38/62 в полза на задното, но не казвай, че са еднакво проходими зимата... това е смешно... а ти като упреш картера у преспата и ти винсат колелата във въздуха и с нисан патрол да си пак ще заседнеш.

П.С.
радвайте се на колите си - спорът е глупав, който иска бмв 4х4 да си купува няма да съжалява
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от centrino » 28 Авг 2010, 14:44

Здравейте колеги, нов съм тука и имам едно питане относно това:
"Са не мога да твърдя, че се изключва при 160 предното ама е зверски стабилна сравнена със същата на задно единственото място където можеш да я накараш да поднася е около опашката на коня пред НС след дъжд или зимата:lol:"
Кой може да потвърди (или отрече), че системата Наистина след 160 км/ч се изключва ? xDrive не е ли перманентна като Quattro-то ?
Също така да ми кажете мнение за ето тази красавица :)
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Някой колега с опит в 4х4 ще може ли да помогне с допълнителна инфо. ? Например в какво се изразява "по-скъпата поддръжка на 4х4-то" ?
Сменя му се маслото по-често ли ? Има ел. система която дава фира ли ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N55

Мнение от bscsystem » 01 Сеп 2010, 12:13

Малеее тези данни от къде ги вадите нз :conf: На мойта след 230 и се включва парашута
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold

E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold

N55 335i m-sport, S2+ 331whp

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Мнение от mili4uk » 01 Сеп 2010, 15:14

Колега,
пак казвам че това 4х4 със сигурност е по-лесно и по-проходимо.... на теория !
Идеята ми че щом е толкова ниска... ако ще и 8х8 да си... се губи смисъла !
Лично мое мнение е, че това което ми дава задното като предимста, пари и удоволстиве та дори и проходимост, в сравнение с ХД-то което малко или много има по-висок разход на гориво, по-скъпа поддръжка, повече изисквания към гуми и подобни, малко по-добър старт и в много малко случай по-проходимо (най-вече заради височината си).... е безсмислено.
Пак казвам... лично мое мнение е това !

d3nis40 написа:
mili4uk написа:Добре де.... при мен проблема с моята не е че съм само със задно ! Проблема ми е че е много ниска и като видя съвсем обикновен коловоз зимата ... ми се ще да слезна от колата и пред нея с лопатата...

ХД-то е с 13мм по-високо, което практически е нищо и неможеш да му сложиш по-малки джанти от 17ки заради големите спирачни дискове, разпределението на мощността е 38/62 в полза на задното, но не казвай, че са еднакво проходими зимата... това е смешно... а ти като упреш картера у преспата и ти винсат колелата във въздуха и с нисан патрол да си пак ще заседнеш.

П.С.
радвайте се на колите си - спорът е глупав, който иска бмв 4х4 да си купува няма да съжалява

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 330 xd

Мнение от Transporter 1 » 27 Апр 2012, 19:05

ангелски написа:Здравейте, колеги първо да отговоря за подръжката, редовна смяна на маслата в преден, заден мост, трансверната кутия, да се следят маншоните на предните полуоски за спукване/разкъсване/, както и каретата на карданите. С една дума, като се качи на канал, да се преглежда внимателно и спокойно всичко по ходовата част.
Ще кажа лично мниние за ХД и Д, имах 330д и бях много доволен, но се наложи да я изоставя не по моя воля, и си взех 330хд автоматик. Живея в планински масив, карам ски, обичам да се разхождам зимата, ако може колата да говори.... на съд ще ме прати. Не съм състезател, но обичам да се забавлявам с колата, подържам я както трябва, но това й излиза леко казано през носа.
Нокога няма да се върна на 330д, разлика огромна. Престанете да серете в темата, колегата попита за подръжка, а не кое е дърво и кое не е. Да се надяваме, че не е породено от типичната българска завист.Не нападам и не защитавам нищо, просто желая да бъдем колеги и да си помагаме, ако не сте съгласни плюйте ме....

:bchug:
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2004/330xd автомат
Мечтае да кара: bumer ...
Детайли за колата: ноо яка

Мнение от basko » 27 Апр 2012, 20:10

Аз пък исках точно xd. Скоро го взех и съм доволен. :lalala:
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 29 Апр 2012, 20:00

bad_bad_boy написа:колеги, ако има някой по - запознат да обясни принципа на действие на Х-драйв системата, става въпрос за Е46 330хд-184кс фейслифт. В какво се изразява подръжката на тази система, евентуални проблеми, постоянно ли се задвижват и 4-те колела или само при нужда предава усилието към предните, може ли да се изолира предния мост и да остане само на задно и изобщо на какво трябва да се обърне внимание?

Аз ли бъркам, но 184 кс. не е ли преди фейслифта ?!?!?
Последна промяна ka4i на 30 Апр 2012, 10:42, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 30 Апр 2012, 10:31

ka4i написа:
bad_bad_boy написа:колеги, ако има някой по - запознат да обясни принципа на действие на Х-драйв системата, става въпрос за Е46 330хд-184кс фейслифт. В какво се изразява подръжката на тази система, евентуални проблеми, постоянно ли се задвижват и 4-те колела или само при нужда предава усилието към предните, може ли да се изолира предния мост и да остане само на задно и изобщо на какво трябва да се обърне внимание?

Аз ли бъркам, но 184 кс. не е преди фейслифта ?!?!?

Ти бъркаш.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Transporter 1 » 02 Май 2012, 19:15

http://www.youtube.com/watch?feature=en ... aqLLtUaxks

моля колегите да обеснят за този бушон
след като го махнаха и колата остана на задно и закъса
може ли лятото да се маха и да се кара само на задно
благодаря

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Transporter 1 » 02 Май 2012, 19:20

mili4uk написа:Колега,
пак казвам че това 4х4 със сигурност е по-лесно и по-проходимо.... на теория !
Идеята ми че щом е толкова ниска... ако ще и 8х8 да си... се губи смисъла !
Лично мое мнение е, че това което ми дава задното като предимста, пари и удоволстиве та дори и проходимост, в сравнение с ХД-то което малко или много има по-висок разход на гориво, по-скъпа поддръжка, повече изисквания към гуми и подобни, малко по-добър старт и в много малко случай по-проходимо (най-вече заради височината си).... е безсмислено.
Пак казвам... лично мое мнение е това !

d3nis40 написа:

П.С.

колега без да се заяждаме мога да пусна клипче от мен ,на практика как се справя хд-то

ПредишнаСледваща

Назад към E46