питаен за Е46 330xd
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Re: питаен за Е46 330xd
Добре де.... при мен проблема с моята не е че съм само със задно ! Проблема ми е че е много ниска и като видя съвсем обикновен коловоз зимата ... ми се ще да слезна от колата и пред нея с лопатата...
Незнам дали Х-са също е толкова нисък... но ако е толкова колкото обикновената 330-ка... съм абсолютно съгласен че там от където ще минете с хд-то... ще мина и с д-то само !!!
И никой не казва че БМВ е лесна за каране кола !!!
Незнам дали Х-са също е толкова нисък... но ако е толкова колкото обикновената 330-ка... съм абсолютно съгласен че там от където ще минете с хд-то... ще мина и с д-то само !!!
Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
Здравейте, колеги първо да отговоря за подръжката, редовна смяна на маслата в преден, заден мост, трансверната кутия, да се следят маншоните на предните полуоски за спукване/разкъсване/, както и каретата на карданите. С една дума, като се качи на канал, да се преглежда внимателно и спокойно всичко по ходовата част.
Ще кажа лично мниние за ХД и Д, имах 330д и бях много доволен, но се наложи да я изоставя не по моя воля, и си взех 330хд автоматик. Живея в планински масив, карам ски, обичам да се разхождам зимата, ако може колата да говори.... на съд ще ме прати. Не съм състезател, но обичам да се забавлявам с колата, подържам я както трябва, но това й излиза леко казано през носа.
Нокога няма да се върна на 330д, разлика огромна. Престанете да серете в темата, колегата попита за подръжка, а не кое е дърво и кое не е. Да се надяваме, че не е породено от типичната българска завист.Не нападам и не защитавам нищо, просто желая да бъдем колеги и да си помагаме, ако не сте съгласни плюйте ме....
Ще кажа лично мниние за ХД и Д, имах 330д и бях много доволен, но се наложи да я изоставя не по моя воля, и си взех 330хд автоматик. Живея в планински масив, карам ски, обичам да се разхождам зимата, ако може колата да говори.... на съд ще ме прати. Не съм състезател, но обичам да се забавлявам с колата, подържам я както трябва, но това й излиза леко казано през носа.
Нокога няма да се върна на 330д, разлика огромна. Престанете да серете в темата, колегата попита за подръжка, а не кое е дърво и кое не е. Да се надяваме, че не е породено от типичната българска завист.Не нападам и не защитавам нищо, просто желая да бъдем колеги и да си помагаме, ако не сте съгласни плюйте ме....
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
Колите са изключително различни, никога не ми е пукало за проходимост и това, че на моменти се налага да давам повече усилия за да премина не ме притеснява. Колата съм я купил със задно, защото исках да има такова поведение на пътя и да си правя удоволствие, което с 330хд няма да изпитам.
330хд е различна кола, която аз не искам да карам. Точно поради тия причини двете коли не трябва да се сравняват.
Нормално е при наличието на още един диф, поддръжката да е по дебела
при удар +2
както и при поддръжка
Гуми се очаква да има хубави, нали за това все пак е купена !? Да си купиш хд и да нямаш гуми малко ми се обезмисля идеята... Аз със задното сменям гуми на два месеца и винаги са втора ръка от зад и са по 100лв двете
330хд е различна кола, която аз не искам да карам. Точно поради тия причини двете коли не трябва да се сравняват.
Нормално е при наличието на още един диф, поддръжката да е по дебела
при удар +2
както и при поддръжка
Гуми се очаква да има хубави, нали за това все пак е купена !? Да си купиш хд и да нямаш гуми малко ми се обезмисля идеята... Аз със задното сменям гуми на два месеца и винаги са втора ръка от зад и са по 100лв двете
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
- d3nis40
- Потребител
-
- Кара: BMW E70 X5 30xdrive
mili4uk написа:Добре де.... при мен проблема с моята не е че съм само със задно ! Проблема ми е че е много ниска и като видя съвсем обикновен коловоз зимата ... ми се ще да слезна от колата и пред нея с лопатата...
ХД-то е с 13мм по-високо, което практически е нищо и неможеш да му сложиш по-малки джанти от 17ки заради големите спирачни дискове, разпределението на мощността е 38/62 в полза на задното, но не казвай, че са еднакво проходими зимата... това е смешно... а ти като упреш картера у преспата и ти винсат колелата във въздуха и с нисан патрол да си пак ще заседнеш.
П.С.
радвайте се на колите си - спорът е глупав, който иска бмв 4х4 да си купува няма да съжалява
Здравейте колеги, нов съм тука и имам едно питане относно това:
"Са не мога да твърдя, че се изключва при 160 предното ама е зверски стабилна сравнена със същата на задно единственото място където можеш да я накараш да поднася е около опашката на коня пред НС след дъжд или зимата:lol:"
Кой може да потвърди (или отрече), че системата Наистина след 160 км/ч се изключва ? xDrive не е ли перманентна като Quattro-то ?
Също така да ми кажете мнение за ето тази красавица
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Някой колега с опит в 4х4 ще може ли да помогне с допълнителна инфо. ? Например в какво се изразява "по-скъпата поддръжка на 4х4-то" ?
Сменя му се маслото по-често ли ? Има ел. система която дава фира ли ?
"Са не мога да твърдя, че се изключва при 160 предното ама е зверски стабилна сравнена със същата на задно единственото място където можеш да я накараш да поднася е около опашката на коня пред НС след дъжд или зимата:lol:"
Кой може да потвърди (или отрече), че системата Наистина след 160 км/ч се изключва ? xDrive не е ли перманентна като Quattro-то ?
Също така да ми кажете мнение за ето тази красавица

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Някой колега с опит в 4х4 ще може ли да помогне с допълнителна инфо. ? Например в какво се изразява "по-скъпата поддръжка на 4х4-то" ?
Сменя му се маслото по-често ли ? Има ел. система която дава фира ли ?
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
Малеее тези данни от къде ги вадите нз
На мойта след 230 и се включва парашута

E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Колега,
пак казвам че това 4х4 със сигурност е по-лесно и по-проходимо.... на теория !
Идеята ми че щом е толкова ниска... ако ще и 8х8 да си... се губи смисъла !
Лично мое мнение е, че това което ми дава задното като предимста, пари и удоволстиве та дори и проходимост, в сравнение с ХД-то което малко или много има по-висок разход на гориво, по-скъпа поддръжка, повече изисквания към гуми и подобни, малко по-добър старт и в много малко случай по-проходимо (най-вече заради височината си).... е безсмислено.
Пак казвам... лично мое мнение е това !
Лично мое мнение е, че това което ми дава задното като предимста, пари и удоволстиве та дори и проходимост, в сравнение с ХД-то което малко или много има по-висок разход на гориво, по-скъпа поддръжка, повече изисквания към гуми и подобни, малко по-добър старт и в много малко случай по-проходимо (най-вече заради височината си).... е безсмислено.
Пак казвам... лично мое мнение е това !
d3nis40 написа:mili4uk написа:Добре де.... при мен проблема с моята не е че съм само със задно ! Проблема ми е че е много ниска и като видя съвсем обикновен коловоз зимата ... ми се ще да слезна от колата и пред нея с лопатата...
ХД-то е с 13мм по-високо, което практически е нищо и неможеш да му сложиш по-малки джанти от 17ки заради големите спирачни дискове, разпределението на мощността е 38/62 в полза на задното, но не казвай, че са еднакво проходими зимата... това е смешно... а ти като упреш картера у преспата и ти винсат колелата във въздуха и с нисан патрол да си пак ще заседнеш.
П.С.
радвайте се на колите си - спорът е глупав, който иска бмв 4х4 да си купува няма да съжалява
Beat the Devil
- Transporter 1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 330 xd
ангелски написа:Здравейте, колеги първо да отговоря за подръжката, редовна смяна на маслата в преден, заден мост, трансверната кутия, да се следят маншоните на предните полуоски за спукване/разкъсване/, както и каретата на карданите. С една дума, като се качи на канал, да се преглежда внимателно и спокойно всичко по ходовата част.

В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- basko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2004/330xd автомат
- Мечтае да кара: bumer ...
- Детайли за колата: ноо яка
Аз пък исках точно xd. Скоро го взех и съм доволен. 

Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
bad_bad_boy написа:колеги, ако има някой по - запознат да обясни принципа на действие на Х-драйв системата, става въпрос за Е46 330хд-184кс фейслифт. В какво се изразява подръжката на тази система, евентуални проблеми, постоянно ли се задвижват и 4-те колела или само при нужда предава усилието към предните, може ли да се изолира предния мост и да остане само на задно и изобщо на какво трябва да се обърне внимание?
Аз ли бъркам, но 184 кс. не е ли преди фейслифта ?!?!?
Последна промяна ka4i на 30 Апр 2012, 10:42, променена общо 1 път
ka4i написа:bad_bad_boy написа:колеги, ако има някой по - запознат да обясни принципа на действие на Х-драйв системата, става въпрос за Е46 330хд-184кс фейслифт. В какво се изразява подръжката на тази система, евентуални проблеми, постоянно ли се задвижват и 4-те колела или само при нужда предава усилието към предните, може ли да се изолира предния мост и да остане само на задно и изобщо на какво трябва да се обърне внимание?
Аз ли бъркам, но 184 кс. не е преди фейслифта ?!?!?
Ти бъркаш.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- Transporter 1
- кандидат ентусиаст
-
http://www.youtube.com/watch?feature=en ... aqLLtUaxks
моля колегите да обеснят за този бушон
след като го махнаха и колата остана на задно и закъса
може ли лятото да се маха и да се кара само на задно
благодаря
моля колегите да обеснят за този бушон
след като го махнаха и колата остана на задно и закъса
може ли лятото да се маха и да се кара само на задно
благодаря
- Transporter 1
- кандидат ентусиаст
-
mili4uk написа:Колега,
Пак казвам... лично мое мнение е това !d3nis40 написа:mili4uk написа:Добре де.... при мен проблема с моята не е че съм само със задно ! Проблема ми е че е много ниска и като видя съвсем обикновен коловоз зимата ... ми се ще да слезна от колата и пред нея с лопатата...
П.С.
колега без да се заяждаме мога да пусна клипче от мен ,на практика как се справя хд-то
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3