смених масло и след 1500км ми светна лампата жълто???
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- denzo
- Потребител
-
- Кара: Е46 325
Re: смених масло и след 1500км ми светна лампата жълто???
Колега Кarnak....това звучи логично....
мерси и жив и здрав 

- denzo
- Потребител
-
Колеги,ситуацията се влошава....долях си масло и т.н....карах още 2000км и установих,че баварката си бута масълце и то яката...за 3000км съм долял 1.4л....като се поразрових из форума се убедих,че маслото което ми бяха сложили при обслужването(Маxxus10w40) не е оптимално за този автомобил и си го смених с БМВ масло.Значителна промяна уви нема,за 1000км пак долях близо 0.4л...някой казват да сменя гумичките на клапаните,било нормално стари коли и т.н.....това ще го направя(предполагам не е скъпо),но ако няма ефект за какво да се готвя...
....сигменти?......Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем....заслужава ли си да правя ремонт или да продавам?....хич не ми се дава бумера 

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Ами виж на канал дали нямаш течове от семерингите. Да ти видат и гарнитурата на главата да не е поизбила вече. Стара кола и е нормално да стане това. Явно имаш сериозен теч 

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Като я запалиш изпушва ли синьо?Иначе колата върви ли има ли тяга? Ако си върви както трябва най вероятно са гумички на клапаните.Сменяваш ги и повече грам няма да ти похарчи.Виж и гарнитурите по двигателя, но ако беше от там щеще да е доста очевидно-всичко щеше да е в масло по двигателя.
- denzo
- Потребител
-
За теч проверих още преди месец,когато пуснах темата,няма такъв.Колкото до пушенето,като запаля не пуши,но аспуха си почернява като покарам.Дали върви колата,предих карах Пежо 405 МИ16,а преди него Астра Ф и двете по 150 коня и ми се струва че бавареца си върви доста добре за 118-те си кончета....а дано да са тия гумички....има ли значение ква марка са или квито намеря...колко пари ще излезе всичко,за да си направя сметката,че мисля и втората ламбда да сменям и там 180лв за БОШ.... 

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Смятай и уплътненията!
- devil_vas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp
за какво пък ще сменяш ламбдата, нали не дава грешки и колата си върви нормлано.
аз искам да попитам в темата, ако колата не пуши грам като запалиш и като е студена или като караш на студено, а пуши само като е караш на ръчка или навън на над 23 градуса жега. дали е от кофти масло, гумички или нещо по сериозно? малко на научкване са нещата, но някое друго мнение може да е от полза.
аз искам да попитам в темата, ако колата не пуши грам като запалиш и като е студена или като караш на студено, а пуши само като е караш на ръчка или навън на над 23 градуса жега. дали е от кофти масло, гумички или нещо по сериозно? малко на научкване са нещата, но някое друго мнение може да е от полза.
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
МЗ написа:Каква точно лампа е светнала? Как изглежда защото 100% Е46 няма жълта лампа за масло!!!![]()
Лампата за маслото е между двата часовника и е само в червен цвят.
Може да ти е светнала индикация за течност на чистачките. (жълта)![]()
Дай снимка или описание на лампата.
Лампата си е жълта от всякъде. Със сигурност не е червена.
На мен също ми светва от време на време - обикновено след като запаля колата - няколко секунди след това лампата светва и след това изгасва.
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
има и жълта, и червена лампа за маслото!!!
жълта за нивото, червена за налягането .. поне до колкото помня. А Жорка, щом така ти светва .. май датчика е предал богу дух.
жълта за нивото, червена за налягането .. поне до колкото помня. А Жорка, щом така ти светва .. май датчика е предал богу дух.
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Здравейте колеги,
И при мен започна 10-на секунди след запалване светва жълта индикация за масло и след около 10 секунди гасне. Подведох се по него и долях и сега съм на макс, но пак при 4 от 5 запалвания светва. Направи ми впечатление че това нещо се певи след като я бях изрезал на един старт срещу един приятел, но нищо особено. Нито влезах в червените, колата беше загряла. Колегата горе дето и той има такъв проблем каза че се е поевил след като се е гонил с някакъв. Възможно ли е някаква такава причина да преебава датчика или се записва някаква грешка? Бихте ли ми показали каде е точно този датчик че се пуля в real oem ама не го намирам.
Много мерси
И при мен започна 10-на секунди след запалване светва жълта индикация за масло и след около 10 секунди гасне. Подведох се по него и долях и сега съм на макс, но пак при 4 от 5 запалвания светва. Направи ми впечатление че това нещо се певи след като я бях изрезал на един старт срещу един приятел, но нищо особено. Нито влезах в червените, колата беше загряла. Колегата горе дето и той има такъв проблем каза че се е поевил след като се е гонил с някакъв. Възможно ли е някаква такава причина да преебава датчика или се записва някаква грешка? Бихте ли ми показали каде е точно този датчик че се пуля в real oem ама не го намирам.
Много мерси
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2