електро схема на WEBASTO
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Re: електро схема на WEBASTO
Мачкатор,
предвид и това че вече има адски много донори с печки и без.... сподели с нас как можем да разберем дали една печка работи или не ?! Дали това прословуто управление е читаво ?!
Отделно от това, би ли споделил с нас софтуера на Вебасто за диагностика ? Мисля че няма да е проблем да го подкараме било то с цената на това да изгорим някой друг модул.
предвид и това че вече има адски много донори с печки и без.... сподели с нас как можем да разберем дали една печка работи или не ?! Дали това прословуто управление е читаво ?!
Отделно от това, би ли споделил с нас софтуера на Вебасто за диагностика ? Мисля че няма да е проблем да го подкараме било то с цената на това да изгорим някой друг модул.
Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
mili4uk написа:Мачкатор,

И въобще като на всички са им ясни нещата и са толкова сигурни в действията си, що до сега не видях в тая подсекция един да си е отремонтирал печката, изключвам случаите, ако някой се е "излъгал" при нас, или да си купи нова. Нали карате БМВ-та, какъв ви е проблема да извадите пари за нова, или ремонт? Какви са тия донори, модули и тн.............. Ц.Ц.цццц..цццццц, ужас

Не....................честно, не мога да повярвам, че има хора, които не ги е срам да поискат такова нещо, звънни ми в понеделник да ти прехвърля и сервиза

Е т'ва трябва да ти е много полезно

http://ftp.psyborg.rpg.pl/webasto/webas ... lation.pdf
това е за горивото
http://www.butlertechnik.co.uk/technica ... 1%2004.pdf

http://ftp.psyborg.rpg.pl/webasto/webas ... lation.pdf
това е за горивото
http://www.butlertechnik.co.uk/technica ... 1%2004.pdf
Ето в този документ има също ел.схема и всички нужни части за монтажа
http://www.techwebasto.com/heater_main/5000838A.pdf
http://www.techwebasto.com/heater_main/5000838A.pdf

- mili4uk
- младши ентусиаст
-
МАЧКАТОР написа:mili4uk написа:Мачкатор,
![]()
Хххххххххххахаахахаха, ама ти сериозно лиииии????? Да споделя кое? Като мислиш, че няма да е проблем си купи диагностичната апаратура от Вебасто, после си купи и софтуера, после и накрайниците и буксите, можеш и да се поразходиш около 30 пъти до Мюнхен и започваш да "подкарваш" всичко наред
Там е централата и на Вебасто.........
И въобще като на всички са им ясни нещата и са толкова сигурни в действията си, що до сега не видях в тая подсекция един да си е отремонтирал печката, изключвам случаите, ако някой се е "излъгал" при нас, или да си купи нова. Нали карате БМВ-та, какъв ви е проблема да извадите пари за нова, или ремонт? Какви са тия донори, модули и тн.............. Ц.Ц.цццц..цццццц, ужасА по светофарите ще ме убиете само с поглед
![]()
Не....................честно, не мога да повярвам, че има хора, които не ги е срам да поискат такова нещо, звънни ми в понеделник да ти прехвърля и сервизаЛееееш............................
Честно или не... Хората подкараха всичко възможно тук което е за БМВ - ИНПА, ГТ1, Прогман, и т.н. което преди години беше само мечта да откриеш човек който е закупил жълтата глава.... но явно това управление на тази печка е толкова по-сложно че може и ракета да изстреля в космоса.
Както и да е... просто думата "ремонт" не е позната при вас. Още щом по телефона ми направихте диагностика "НОВА" без дори да сте видели или чули за какво става въпрос.... какво да говорим. ?!
Можем да продължим безсмислените обвинения и обяснения... факт е че няма, не можете или просто не знаете как да помогнете.
Надявам се с това мнение да не разводня темата и да продължим в този дух.
ПС. Дано и да не сте същия човек (състезателя Любомир Мечков) защото ще ми е много жал да сте такъв добър състезател и да не уважавате опитите на колегите да постигнат нещо, което във вашите очи е невъзможно.
Beat the Devil
mili4uk написа:МАЧКАТОР написа:mili4uk написа:Мачкатор,
![]()
Хххххххххххахаахахаха, ама ти сериозно лиииии????? Да споделя кое? Като мислиш, че няма да е проблем си купи диагностичната апаратура от Вебасто, после си купи и софтуера, после и накрайниците и буксите, можеш и да се поразходиш около 30 пъти до Мюнхен и започваш да "подкарваш" всичко наред
Там е централата и на Вебасто.........
И въобще като на всички са им ясни нещата и са толкова сигурни в действията си, що до сега не видях в тая подсекция един да си е отремонтирал печката, изключвам случаите, ако някой се е "излъгал" при нас, или да си купи нова. Нали карате БМВ-та, какъв ви е проблема да извадите пари за нова, или ремонт? Какви са тия донори, модули и тн.............. Ц.Ц.цццц..цццццц, ужасА по светофарите ще ме убиете само с поглед
![]()
Не....................честно, не мога да повярвам, че има хора, които не ги е срам да поискат такова нещо, звънни ми в понеделник да ти прехвърля и сервизаЛееееш............................
Честно или не... Хората подкараха всичко възможно тук което е за БМВ - ИНПА, ГТ1, Прогман, и т.н. което преди години беше само мечта да откриеш човек който е закупил жълтата глава.... но явно това управление на тази печка е толкова по-сложно че може и ракета да изстреля в космоса.
Както и да е... просто думата "ремонт" не е позната при вас. Още щом по телефона ми направихте диагностика "НОВА" без дори да сте видели или чули за какво става въпрос.... какво да говорим. ?!
Можем да продължим безсмислените обвинения и обяснения... факт е че няма, не можете или просто не знаете как да помогнете.
Надявам се с това мнение да не разводня темата и да продължим в този дух.
ПС. Дано и да не сте същия човек (състезателя Любомир Мечков) защото ще ми е много жал да сте такъв добър състезател и да не уважавате опитите на колегите да постигнат нещо, което във вашите очи е невъзможно.

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Kолегата Мачкатор е помогнал с каквото може на много хора!
Аз лично след като видях, че е отново във форума, за което го приветствам, го попитах за нещо което ме интересува за моята печка и ми отговори това което ме интересува....
Колеги печката е Вебасто, ама ел и блок за управление е на БМВ. Тия шибаняци от БМВ са направили така, че ако имаш проблем с ел модул на печката да си купите изцяло нова и да не се правите на майстори... както и повечето им недвусмислици сътворени за нищо и никакъв смисъл. БМВ е голям бирник не сте ли го осъзнали! Тука човека ви каза много правилно, че това е много опасна екстра- знам един човек на който му изгоря колата заради тази екстра, преди 4 години 540и- със бензинова печка. Не беше я и застраховал още ...
В крайна сметка щом някой се мисли за майстор да се оправя сам, а не да хленчи, че не искат да му помогнат.

Колеги печката е Вебасто, ама ел и блок за управление е на БМВ. Тия шибаняци от БМВ са направили така, че ако имаш проблем с ел модул на печката да си купите изцяло нова и да не се правите на майстори... както и повечето им недвусмислици сътворени за нищо и никакъв смисъл. БМВ е голям бирник не сте ли го осъзнали! Тука човека ви каза много правилно, че това е много опасна екстра- знам един човек на който му изгоря колата заради тази екстра, преди 4 години 540и- със бензинова печка. Не беше я и застраховал още ...
В крайна сметка щом някой се мисли за майстор да се оправя сам, а не да хленчи, че не искат да му помогнат.

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
Мачкатор,
много съм далече от това да търся конфликта с теб, да те обиждам или засягам по какъвто и да е начин.
Веднага ти казвам от къде идва това недоразумение - печката е Вебасто... и има официално представителство ?!
В Дару ти казват - отиваш там... При теб (Рея) казват... отиваш в Дару или нова.
Сега се постави на мястото на един обикновен човек който си няма и идея много много от печки... и кажи ти какво ще направиш ? Ще смениш марката ли ? Ще дадеш 2 бона за нова такава при положение че вече можеш да купиш е46-ца за по-малко от 8-9К ? Не всички можем да си позволим да караме чисто нови БМВ-та.... но пък можем да четем и да се учим.
А аз къде отивам... и къде съм се запътил - няма нищо общо с автомобилите... така че браво за постиженията... професионални и не толкова профи.... Просто моята сфера е коренно различна от твоята в което няма нищо лошо.
Успех...
много съм далече от това да търся конфликта с теб, да те обиждам или засягам по какъвто и да е начин.
Веднага ти казвам от къде идва това недоразумение - печката е Вебасто... и има официално представителство ?!
В Дару ти казват - отиваш там... При теб (Рея) казват... отиваш в Дару или нова.
Сега се постави на мястото на един обикновен човек който си няма и идея много много от печки... и кажи ти какво ще направиш ? Ще смениш марката ли ? Ще дадеш 2 бона за нова такава при положение че вече можеш да купиш е46-ца за по-малко от 8-9К ? Не всички можем да си позволим да караме чисто нови БМВ-та.... но пък можем да четем и да се учим.
А аз къде отивам... и къде съм се запътил - няма нищо общо с автомобилите... така че браво за постиженията... професионални и не толкова профи.... Просто моята сфера е коренно различна от твоята в което няма нищо лошо.
Успех...
Beat the Devil
"Отиваш в Дару Кар, или нова" няма начин да ти е отговорено! Откъдето отиваш, аз се връщам имах впредвид за опитите да отремонтираш отоплителя, разбрал си ме неправилно, ако си го приел по друг начин. Да четеш няма смисъл в случая, аз съм го направил вместо теб преди много време. Достатъчно ентусиазиран бях, в момента правя услуга, като ви казвам да не се занимават. Като не ви се дават пари-карате без печка, аз бих направил точно така. От Дару Кар ни пращат клиенти, защото има един минимален процент на успяваемост с ремонт, той, обаче е много нисък. Ние ремонтираме отоплители с марката Вебасто, но неможем да отремонтираме, или предложим електроника с марката БМВ, дано си ме разбрал. 99% от случаите тя дефектира и после сядате тука и пишете, че сме неграмотниmili4uk написа:Мачкатор,
Успех...

Колеги аз доста съм се интересувал по темата това е което имам като информация как се слага печката.
Купе-http://www.4shared.com/document/S4D66dV6/4051EN.html
Имам документите и за седан без значение от типа двигател.
Купе-http://www.4shared.com/document/S4D66dV6/4051EN.html
Имам документите и за седан без значение от типа двигател.
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
Колега, дай моля те и останалите файлове - имам предвид за седан и аок може с дизелов двг.
мачкатор, проблем ли ще бъде тогава да се сложи такава печка, но с външно управление- в смисъл да не се управлява по кан от климатроника, а чрез някакъв таймер? как в този случай се случва така, че да се пуснат вентилаторите в купето?
Нека не се дразним, когато се питаме взаимно за разни неща. не всеки се е родил научен- нали така?! аз например не знам, но искам, да имам такава екстра в колата си. изглежда ми все едно може да стане. щом на едно бмв се командва от навигацията- защо да не може и на друго. отговор просто : " не може!" не ме задоволява. иска ми се да знам и защо? това без грам заяждане. просто съм любопитен / любознателен.
искрени благодарности на мачкатор за отговорите в темата. нека да сподели още малко опит с нас!
мачкатор, проблем ли ще бъде тогава да се сложи такава печка, но с външно управление- в смисъл да не се управлява по кан от климатроника, а чрез някакъв таймер? как в този случай се случва така, че да се пуснат вентилаторите в купето?
Нека не се дразним, когато се питаме взаимно за разни неща. не всеки се е родил научен- нали така?! аз например не знам, но искам, да имам такава екстра в колата си. изглежда ми все едно може да стане. щом на едно бмв се командва от навигацията- защо да не може и на друго. отговор просто : " не може!" не ме задоволява. иска ми се да знам и защо? това без грам заяждане. просто съм любопитен / любознателен.
искрени благодарности на мачкатор за отговорите в темата. нека да сподели още малко опит с нас!

my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
alexsch написа:.....щом на едно бмв се командва от навигацията- защо да не може и на друго. отговор просто : " не може!" не ме задоволява. иска ми се да знам и защо? това без грам заяждане. просто съм любопитен / любознателен.
Не четете... той ви каза човека, че при БМВ не става, защото електрониката й трябва да е на БМВ иначе не я разпознава. друг е въпроса, ако искате само за отопление на двигателя, но без купето- такава със таймер и електроника на Вебасто. Т.е. нагласяш само за подгряване на двигателя

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
....е добре де- като взема печката от друго, аналогично на моето бмв, - електрониката на печката не е ли на бмв?- на бмв е!
my mods:
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
alexsch написа:....е добре де- като взема печката от друго, аналогично на моето бмв, - електрониката на печката не е ли на бмв?- на бмв е!
Пробвай се.... може и да успееш

П.С. със ретрофита за твоята кола аз единствено мога да ти препоръчам колегата Иванов 530д http://www.bmwpower-bg.net/forums/membe ... le&u=28146. Той ще е най- запознат!
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3