електро схема на WEBASTO

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Re: електро схема на WEBASTO

Мнение от mili4uk » 06 Май 2010, 9:38

Мачкатор,
предвид и това че вече има адски много донори с печки и без.... сподели с нас как можем да разберем дали една печка работи или не ?! Дали това прословуто управление е читаво ?!
Отделно от това, би ли споделил с нас софтуера на Вебасто за диагностика ? Мисля че няма да е проблем да го подкараме било то с цената на това да изгорим някой друг модул.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от МАЧКАТОР » 06 Май 2010, 17:48

mili4uk написа:Мачкатор,
предвид и това че вече има адски много донори с печки и без.... сподели с нас как можем да разберем дали една печка работи или не ?! Дали това прословуто управление е читаво ?!
Отделно от това, би ли споделил с нас софтуера на Вебасто за диагностика ? Мисля че няма да е проблем да го подкараме било то с цената на това да изгорим някой друг модул.

:shock: :conf: Хххххххххххахаахахаха, ама ти сериозно лиииии????? Да споделя кое? Като мислиш, че няма да е проблем си купи диагностичната апаратура от Вебасто, после си купи и софтуера, после и накрайниците и буксите, можеш и да се поразходиш около 30 пъти до Мюнхен и започваш да "подкарваш" всичко наред :mhihi: Там е централата и на Вебасто.........
И въобще като на всички са им ясни нещата и са толкова сигурни в действията си, що до сега не видях в тая подсекция един да си е отремонтирал печката, изключвам случаите, ако някой се е "излъгал" при нас, или да си купи нова. Нали карате БМВ-та, какъв ви е проблема да извадите пари за нова, или ремонт? Какви са тия донори, модули и тн.............. Ц.Ц.цццц..цццццц, ужас :winky: А по светофарите ще ме убиете само с поглед :mhihi:

Не....................честно, не мога да повярвам, че има хора, които не ги е срам да поискат такова нещо, звънни ми в понеделник да ти прехвърля и сервиза :mhihi: Лееееш............................

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 06 Май 2010, 20:48

Е т'ва трябва да ти е много полезно :D
Изображение
Изображение
Изображение

http://ftp.psyborg.rpg.pl/webasto/webas ... lation.pdf

това е за горивото
http://www.butlertechnik.co.uk/technica ... 1%2004.pdf
Изображение

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 06 Май 2010, 21:13

Ето в този документ има също ел.схема и всички нужни части за монтажа

http://www.techwebasto.com/heater_main/5000838A.pdf
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от МАЧКАТОР » 06 Май 2010, 22:01

:D Драго, с тая схема можеш да вържеш афтърмаркет печка в мотокар, жигули, или москвич :mhihi: Най-голямата тънкост е да подкараш климатроника по КАН, както и да запознаеш модерните автомобили с отоплителя, а това не става с вълшебна пръчка. За почти всички съвременни модели си има специални китове за монтаж, софтуер, разни USB-програматори (донгъл) и още куп неща :D Човекът иска голямата навигация да управлява по КАН печка, свалена от нещо и монтирана на неподготвено за тая цел БМВ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mili4uk » 07 Май 2010, 11:12

МАЧКАТОР написа:

:shock: :conf: Хххххххххххахаахахаха, ама ти сериозно лиииии????? Да споделя кое? Като мислиш, че няма да е проблем си купи диагностичната апаратура от Вебасто, после си купи и софтуера, после и накрайниците и буксите, можеш и да се поразходиш около 30 пъти до Мюнхен и започваш да "подкарваш" всичко наред :mhihi: Там е централата и на Вебасто.........
И въобще като на всички са им ясни нещата и са толкова сигурни в действията си, що до сега не видях в тая подсекция един да си е отремонтирал печката, изключвам случаите, ако някой се е "излъгал" при нас, или да си купи нова. Нали карате БМВ-та, какъв ви е проблема да извадите пари за нова, или ремонт? Какви са тия донори, модули и тн.............. Ц.Ц.цццц..цццццц, ужас :winky: А по светофарите ще ме убиете само с поглед :mhihi:

Не....................честно, не мога да повярвам, че има хора, които не ги е срам да поискат такова нещо, звънни ми в понеделник да ти прехвърля и сервиза :mhihi: Лееееш............................

Честно или не... Хората подкараха всичко възможно тук което е за БМВ - ИНПА, ГТ1, Прогман, и т.н. което преди години беше само мечта да откриеш човек който е закупил жълтата глава.... но явно това управление на тази печка е толкова по-сложно че може и ракета да изстреля в космоса.
Както и да е... просто думата "ремонт" не е позната при вас. Още щом по телефона ми направихте диагностика "НОВА" без дори да сте видели или чули за какво става въпрос.... какво да говорим. ?!
Можем да продължим безсмислените обвинения и обяснения... факт е че няма, не можете или просто не знаете как да помогнете.
Надявам се с това мнение да не разводня темата и да продължим в този дух.

ПС. Дано и да не сте същия човек (състезателя Любомир Мечков) защото ще ми е много жал да сте такъв добър състезател и да не уважавате опитите на колегите да постигнат нещо, което във вашите очи е невъзможно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от МАЧКАТОР » 07 Май 2010, 19:03

mili4uk написа:
МАЧКАТОР написа:

Честно или не... Хората подкараха всичко възможно тук което е за БМВ - ИНПА, ГТ1, Прогман, и т.н. което преди години беше само мечта да откриеш човек който е закупил жълтата глава.... но явно това управление на тази печка е толкова по-сложно че може и ракета да изстреля в космоса.
Както и да е... просто думата "ремонт" не е позната при вас. Още щом по телефона ми направихте диагностика "НОВА" без дори да сте видели или чули за какво става въпрос.... какво да говорим. ?!
Можем да продължим безсмислените обвинения и обяснения... факт е че няма, не можете или просто не знаете как да помогнете.
Надявам се с това мнение да не разводня темата и да продължим в този дух.

ПС. Дано и да не сте същия човек (състезателя Любомир Мечков) защото ще ми е много жал да сте такъв добър състезател и да не уважавате опитите на колегите да постигнат нещо, което във вашите очи е невъзможно.
:D Хххаахахахах, Миличък, точно Любомир Мечков съм, нека не ти е жал :D Накъдето отиваш, аз от там идвам :D По телефона диагностика мога да дам само като отправя три въпроса и като гледам съм бил абсолютно точен, че си трябва нова печка. И немога да разбера едно- защо само ги дъвчете тия нови печки и ни обвинявате, при положение, че не ги продаваме ние :D И се бъркаш-много са прости печките, не съм казал, че са сложни. Виж колко е просто- НОВА! :D Омръзна ми да дъвча едно и също, как от 5 години не го разбрахте- решение има, но то струва пари! И не ги взима нашата фирма! И как въобще ти идва на ум да ме обвиняваш, че не искам да помогна. Достатъчно красноречив е фактът, че пиша тук. Отговарям на лични съобщения почти постоянно. Нормалните хора правят така и доста често стават нещата без въобще да съм взел една стотинка. Това е в случай, че някой си помисли дори и за малко, че пиша и отговарям с някаква комерсиална цел. БМВ-автомобилите са 2% от нашата диагностична дейност, подчертавам диагностична, защото за сервизна е смешно да се говори :D Това е доста пожароопасен уред и няма нищо общо с навигацийки и други екстрички по колите, нормално е контролът да е мааааалко по-космически. Хубаво е да влезнеш в профила ми и да прочетеш от-до какво съм писъл за тия отоплители, защото няма да се повтарям за N-ти път. Имам мой близък, който смея да твърдя, че е елитът на елита в София по софтуерни ремонти и диагностики. Доста сме обсъждали проблемите на любимите му БМВ-та, как можем да ги лъжем, запознаваме, променяме софтуерно и още куп неща, обаче НЕ СТАВА! Ауди-ДА, Мерцедес-ДА, обаче БМВ................. Може, но след 2006-та. В нашите инструкции и ремонтни документи тази марка почти липсва. За 100-тен път ще напиша да се обърнете директно към БМВ, не се сърдете на нас, ние правим каквото можем и това, което си пишете тук сега, съм го проверил, когато Е46 беше нов модел :winky: Благодаря ти за хубавите думи за спорта, в който участвам, радвам се, че ме подкрепяш :D Само в едно бъди сигурен- в професионален план се раздавам много повече, отколкото в хобито да се състезавам, но с тия БМВ-та удрям на камък. Както и други хора, които са на уважение в БМВ-средите, но няма да ги обобщавам, защото правилата за реклами във форума не ми дават това право, което е съвсем нормално :D Не, че не уважавам опитите ви за ремонт, просто ми е неприятно да ме разнасяте, а в същото време да си правите неориентирани експерименти с предизвестен край, после пак да чувам оттук-оттам, че, понеже не ги разбираме и затова не ги правим.А досега никой не се е оправил сам, въпреки, че пише, че е мноу просто.......... Това ме обижда искрено! Такива писания и твърдения има само и единствено в този форум, което някак си ме кара да мисля, че проблемът не е в моя телевизор. Има си Гугъл, можеш да провериш отзивите за нас и ще си отговориш на някои въпроси, които гледам те тревожат, като искреното ти съмнение във възможностите ни :D В частност лично моите, защото аз се занимавам точно с това :dummy:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 07 Май 2010, 20:03

Kолегата Мачкатор е помогнал с каквото може на много хора! :bowdown: Аз лично след като видях, че е отново във форума, за което го приветствам, го попитах за нещо което ме интересува за моята печка и ми отговори това което ме интересува....
Колеги печката е Вебасто, ама ел и блок за управление е на БМВ. Тия шибаняци от БМВ са направили така, че ако имаш проблем с ел модул на печката да си купите изцяло нова и да не се правите на майстори... както и повечето им недвусмислици сътворени за нищо и никакъв смисъл. БМВ е голям бирник не сте ли го осъзнали! Тука човека ви каза много правилно, че това е много опасна екстра- знам един човек на който му изгоря колата заради тази екстра, преди 4 години 540и- със бензинова печка. Не беше я и застраховал още ...
В крайна сметка щом някой се мисли за майстор да се оправя сам, а не да хленчи, че не искат да му помогнат. :yes:
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mili4uk » 07 Май 2010, 21:27

Мачкатор,
много съм далече от това да търся конфликта с теб, да те обиждам или засягам по какъвто и да е начин.
Веднага ти казвам от къде идва това недоразумение - печката е Вебасто... и има официално представителство ?!
В Дару ти казват - отиваш там... При теб (Рея) казват... отиваш в Дару или нова.
Сега се постави на мястото на един обикновен човек който си няма и идея много много от печки... и кажи ти какво ще направиш ? Ще смениш марката ли ? Ще дадеш 2 бона за нова такава при положение че вече можеш да купиш е46-ца за по-малко от 8-9К ? Не всички можем да си позволим да караме чисто нови БМВ-та.... но пък можем да четем и да се учим.
А аз къде отивам... и къде съм се запътил - няма нищо общо с автомобилите... така че браво за постиженията... професионални и не толкова профи.... Просто моята сфера е коренно различна от твоята в което няма нищо лошо.
Успех...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от МАЧКАТОР » 08 Май 2010, 21:39

много съм далече от това да търся конфликта с теб, да те обиждам или засягам по какъвто и да е начин.
Веднага ти казвам от къде идва това недоразумение - печката е Вебасто... и има официално представителство ?!
В Дару ти казват - отиваш там... При теб (Рея) казват... отиваш в Дару или нова.
Сега се постави на мястото на един обикновен човек който си няма и идея много много от печки... и кажи ти какво ще направиш ? Ще смениш марката ли ? Ще дадеш 2 бона за нова такава при положение че вече можеш да купиш е46-ца за по-малко от 8-9К ? Не всички можем да си позволим да караме чисто нови БМВ-та.... но пък можем да четем и да се учим.
А аз къде отивам... и къде съм се запътил - няма нищо общо с автомобилите... така че браво за постиженията... професионални и не толкова профи.... Просто моята сфера е коренно различна от твоята в което няма нищо лошо.
Успех...
"Отиваш в Дару Кар, или нова" няма начин да ти е отговорено! Откъдето отиваш, аз се връщам имах впредвид за опитите да отремонтираш отоплителя, разбрал си ме неправилно, ако си го приел по друг начин. Да четеш няма смисъл в случая, аз съм го направил вместо теб преди много време. Достатъчно ентусиазиран бях, в момента правя услуга, като ви казвам да не се занимават. Като не ви се дават пари-карате без печка, аз бих направил точно така. От Дару Кар ни пращат клиенти, защото има един минимален процент на успяваемост с ремонт, той, обаче е много нисък. Ние ремонтираме отоплители с марката Вебасто, но неможем да отремонтираме, или предложим електроника с марката БМВ, дано си ме разбрал. 99% от случаите тя дефектира и после сядате тука и пишете, че сме неграмотни :D Така е - БМВ само съм притежавал, не ги ремонтирам :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320ci 00"

Мнение от gogo911 » 09 Май 2010, 23:45

Колеги аз доста съм се интересувал по темата това е което имам като информация как се слага печката.

Купе-http://www.4shared.com/document/S4D66dV6/4051EN.html
Имам документите и за седан без значение от типа двигател.

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 10 Май 2010, 8:15

Колега, дай моля те и останалите файлове - имам предвид за седан и аок може с дизелов двг.

мачкатор, проблем ли ще бъде тогава да се сложи такава печка, но с външно управление- в смисъл да не се управлява по кан от климатроника, а чрез някакъв таймер? как в този случай се случва така, че да се пуснат вентилаторите в купето?

Нека не се дразним, когато се питаме взаимно за разни неща. не всеки се е родил научен- нали така?! аз например не знам, но искам, да имам такава екстра в колата си. изглежда ми все едно може да стане. щом на едно бмв се командва от навигацията- защо да не може и на друго. отговор просто : " не може!" не ме задоволява. иска ми се да знам и защо? това без грам заяждане. просто съм любопитен / любознателен.
искрени благодарности на мачкатор за отговорите в темата. нека да сподели още малко опит с нас! :help:
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 10 Май 2010, 11:43

alexsch написа:.....щом на едно бмв се командва от навигацията- защо да не може и на друго. отговор просто : " не може!" не ме задоволява. иска ми се да знам и защо? това без грам заяждане. просто съм любопитен / любознателен.
искрени благодарности на мачкатор за отговорите в темата. нека да сподели още малко опит с нас! :help:

Не четете... той ви каза човека, че при БМВ не става, защото електрониката й трябва да е на БМВ иначе не я разпознава. друг е въпроса, ако искате само за отопление на двигателя, но без купето- такава със таймер и електроника на Вебасто. Т.е. нагласяш само за подгряване на двигателя ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 10 Май 2010, 12:18

....е добре де- като взема печката от друго, аналогично на моето бмв, - електрониката на печката не е ли на бмв?- на бмв е!
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 10 Май 2010, 12:45

alexsch написа:....е добре де- като взема печката от друго, аналогично на моето бмв, - електрониката на печката не е ли на бмв?- на бмв е!

Пробвай се.... може и да успееш :smoke:
П.С. със ретрофита за твоята кола аз единствено мога да ти препоръчам колегата Иванов 530д http://www.bmwpower-bg.net/forums/membe ... le&u=28146. Той ще е най- запознат!

ПредишнаСледваща

Назад към E46