Въпрос за ксенон ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Сивата перла
Мечтае да кара: Х6

Re: Въпрос за ксенон ?

Мнение от nikolayned » 29 Апр 2010, 17:48

kasabov написа:Както и да го регулираш фара - винаги ще блести, да, една идея по-умерно, но пак. Рефлекторът не е сметнат нито за крушка с такава форма, нито за светлина с такъв интензитет, т.е тя излиза от предвидената и посока. Казваш нямаш нужда от дълги - защо? Мислиш ли тъй както светиш наппред надалеч, че не светиш и вторично нагоре? Знаците не ти ли вадят очите повече от необходимото, хем са на високо? Не ти ли премигват отсрещните коли никога? Хм - освен рефлекторите да са ти поизгорели малко и затова да не блестиш много. А за вземането на погледа - съгласи се, че петното пред теб е много силно, тъй като светлината не се разпределя на голяма площ както с прожектора. От там се получава твърде голяма разлика светло-тъмно и очите към кое да се настроят? Тва не е научно изказване. Имах и го махнах. Сега ако караш само в града - има светлини навсякъде и не е толкова изморително. Освено това този интензитет се отразява на мокър асфалт в отсрещния. Всеки сам си решава, но ми е малко тъпо, че се напълни с такива ксенони с рефлектори в наща държава. В Европа е забранено това. Който излиза може да го спрат и да плаща яко. .. едва ли е щото като регулираш свети както трябва.

незнам ти си първият които чувам, да маха ксенона да си сложа обикновенна крушка колега.
BMW Power
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_GonzaLes » 29 Апр 2010, 18:16

Сложи си ксенон но с лупа, има тема в масови покупки ! Ксенона на рефлекторен фар няма нищо общо с ксенона през лупа, нито като сила ,нито като цвят, нито като осветеност на пътя... Марката не е толкова интересна, крушката е по интересна, баласта може и да е китаец но ако крушката е истинска всичко е топ...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 29 Апр 2010, 19:34

nikolayned написа:
kasabov написа:Както и да го регулираш фара - винаги ще блести, да, една идея по-умерно, но пак. Рефлекторът не е сметнат нито за крушка с такава форма, нито за светлина с такъв интензитет, т.е тя излиза от предвидената и посока. Казваш нямаш нужда от дълги - защо? Мислиш ли тъй както светиш наппред надалеч, че не светиш и вторично нагоре? Знаците не ти ли вадят очите повече от необходимото, хем са на високо? Не ти ли премигват отсрещните коли никога? Хм - освен рефлекторите да са ти поизгорели малко и затова да не блестиш много. А за вземането на погледа - съгласи се, че петното пред теб е много силно, тъй като светлината не се разпределя на голяма площ както с прожектора. От там се получава твърде голяма разлика светло-тъмно и очите към кое да се настроят? Тва не е научно изказване. Имах и го махнах. Сега ако караш само в града - има светлини навсякъде и не е толкова изморително. Освено това този интензитет се отразява на мокър асфалт в отсрещния. Всеки сам си решава, но ми е малко тъпо, че се напълни с такива ксенони с рефлектори в наща държава. В Европа е забранено това. Който излиза може да го спрат и да плаща яко. .. едва ли е щото като регулираш свети както трябва.

незнам ти си първият които чувам, да маха ксенона да си сложа обикновенна крушка колега.

Просто видях, че не е добре и си намерих с лупи, колега. Ако не бях - щях да се върна към нормална крушка. Ако рефлекторите са в добро състояние - оригиналният нормален фар си е добър.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 29 Апр 2010, 20:48

Вече обясних, че е субективно, но явно има нужда от още. Фара блести една идея повече от халогенен, не е неприятно. Всичките циклопи дето гонят пилета с нерегулираните си фарове са светци иначе... Не ползвам дълги не защото ми светят далеч фаровете, а защото пред мен е светло. Петното пред мен си е идеално, че да изкарам София-Атина нощем без да ме претовари, а очите ми не са от най-перфектните. За карането на дъжд - ами предпочитам да виждам, отколкото да карам по спомени в колона, която пъпли през Петрохан с 20 км/ч. Не обичам да преча на хората на пътя, не обичам и те да ми пречат и в моя случай с ксенона, мисля, че спазвам този си принцип. Затова и написах, че е субективно - 2 еднакви коли на по 10-15 г няма. А за Германия, докарай един тамошен законодател, повози го из България и ще ни изхвърлят от евросъюза... Та няма какво да сравняваме, че ще те питам как си минаваш техническите прегледи и дали всичко по колата ти има сертификат за хомологация. И дали волана, гумите и крушките са ти точните, имаш ли пълна окомплектация и т.н.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 30 Апр 2010, 1:06

колега леон, ти на Е46 седан ли си слагал ксенон? Щото ако е на Е36 или друга - от там може би имаме такива разлики в мненията. Или пък ксенона който съм сложил да е бил много силен - но едва ли... Най-малкото колегата да види, че има хора с различни впечатления и сам да си реши. И като вземе и покара 1 месец да сподели мнение :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolayned » 30 Апр 2010, 1:11

еми колеги аз го взимам утре , и го слагаме ако всичко е наред, и ще пиша да видя дали ще сам доволен ..
BMW Power
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 30 Апр 2010, 2:37

kasabov написа:колега леон, ти на Е46 седан ли си слагал ксенон? Щото ако е на Е36 или друга - от там може би имаме такива разлики в мненията. Или пък ксенона който съм сложил да е бил много силен - но едва ли... Най-малкото колегата да види, че има хора с различни впечатления и сам да си реши. И като вземе и покара 1 месец да сподели мнение :)

Едва ли в Е46 подфорум ще споделя мнение за Е36 и ще кара Е46 :mhihi:
Към автора - Чакаме снимков материал, колега , както и отзиви :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolayned » 02 Май 2010, 20:28

Колеги, кажете каде от София мога да си зема фасунките които крепят ксеноновата крушка към фара? за да не режа моите ..
BMW Power
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 02 Май 2010, 22:12

Имам ги :yes:

Предишна

Назад към E46