Да нямам гпс в колата :-)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Да нямам гпс в колата :-)

Мнение от zmeyan » 25 Апр 2010, 15:21

И аз вече съм питал нееднократно за какво може да служи тази буска, но досега така и си остана загадка.
Колата е е46 10/2000г, Мюнхенска - произведена и карана само там, докато не я докарах...
Оригиналното радио е Бизнес ЦД и имаше такъв вход (освен антенния) и колата и имаше кабелчето.
Продадох ЦД-то и си взех Бизнес-касетка 2004г (плюсът е, че свири и когато не е на контакт колата) - новата касетка няма такъв вход и съответно кабелчето на колата сега виси неизползваемо отзад някъде...
Преди да сложа новата касетка и аз се чудих какво ще стане и пробвах старото ЦД дали работи без тази джажа - работеше си безпроблемно.
Имам някакво съмнение, че това подобрява леко антенния сигнал и лови повечко станции, но не съм сигурен - може и да си е самовнушение!

Така че накратко - не е за навигация, не е за телефон, не е задължително, за да работи радиото и... е все още неясно за какво е! :)

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 25 Апр 2010, 18:03

Aerial signal, intermediate frequency (Aerial amplifier AM/FM)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 25 Апр 2010, 22:50

Да, това е. Става дума за превклюването в антенния усилвател по сигнал от радиото между различните антени за по-добър радио-сигнал.
Имат го автомобилите с радио произведени до 03.2001г. След тази дата вече се слага и новата букса за антената.
При комбитата има aerial diversity, който отделно от антенния усилвател се грижи за избора на антена за сигнала към радиото.
Колите с борд монитори я имат до 09.2001, но тя си е от зад в багажника.
Изображение
ИзображениеИзображение

Предишна

Назад към E46