Някои с дебитомер за проба?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Някои с дебитомер за проба?
tsb_bg написа:дебитомера не се програмира
Зависи от номера.
Si non confectus, non reficiat.
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Пак тази прословута тема, колегата е мн прав че дебитомера не се програмира, програмира се програмния модул
, който се отчита на ЕКУ-то на колата.

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Добре това разбрахме, че не се програмирал ама по важния въпрос нещо го пропуснахте, а именно дали поръчан дебитомер според ВИН-а на колата може да се сложи и да паля без допълнителни настройки и конфигурации на ЕКУ-та и темп подобни ......
- milennyc
-
-
xerial написа:Добре това разбрахме, че не се програмирал ама по важния въпрос нещо го пропуснахте, а именно дали поръчан дебитомер според ВИН-а на колата може да се сложи и да паля без допълнителни настройки и конфигурации на ЕКУ-та и темп подобни ......
Няма такава опция.... понеже на една кола може да има няколко вида дебитомер по номер. Те са взамно заменяеми. Така че....няма нищо по ВИН.
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
Незаиси от ВИН-а на колата,зависи от това какъв ти е дебитомера в момента!темата е много изтаркана,ако дебитомера ти е с номера накрая 314,трябва да сложиш точно със същия номер за да не се налага програмиране,но тей като той е спрян от производство на пазара има само 527 или китайски ментета на 314 които правят много проблеми...за да сложиш от 314 --> 527 се налага препрограмиране,във всички други случаи не се налага програмиране,а е plug and play 

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
VRPerformance написа:Незаиси от ВИН-а на колата,зависи от това какъв ти е дебитомера в момента!темата е много изтаркана,ако дебитомера ти е с номера накрая 314,трябва да сложиш точно със същия номер за да не се налага програмиране,но тей като той е спрян от производство на пазара има само 527 или китайски ментета на 314 които правят много проблеми...за да сложиш от 314 --> 527 се налага препрограмиране,във всички други случаи не се налага програмиране,а е plug and play

- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
- kok4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 m54b25,e30 m30b35 turbo
- Мечтае да кара: MMMMMMM
- nikolayned
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Сивата перла
- Мечтае да кара: Х6
kok4o написа:Забива от клапана на турбото,ВАКУМНИЯ
скъп ли е ремонта за отсраняване?
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
цитат от съобщение на колега :
[Казвам ти го по този начин защото така е при мен Е39 525д, но мисля че при теб е същото само където си с 2 цилиндъра по-малко, а до колкото знам дебитомерите са еднакви за всички бмв-та, аз например карам в момента с дебитомер от Х5 3.0д и нямам никакви ядове, нито се програмира нито нищо 150 кинта го взех от една морга от ударена англичанка, иначе оригинален е към 600 кинта. Ако не можеш да се справиш сам иди в някои горе-долу добър сервиз и им кажи да ти откачат дебитомера става за 5 минути и пари даже няма дати вземат
и
.....оригинален БМВ дебитомер било то и втора употреба около 100-150 лв, за предпочитане е пред китайските защото нещо се настройват май, аз вече година карам с втора употреба и нямам никакви проблеми Дано съм ти бил полезен УСПЕХ
]
[Казвам ти го по този начин защото така е при мен Е39 525д, но мисля че при теб е същото само където си с 2 цилиндъра по-малко, а до колкото знам дебитомерите са еднакви за всички бмв-та, аз например карам в момента с дебитомер от Х5 3.0д и нямам никакви ядове, нито се програмира нито нищо 150 кинта го взех от една морга от ударена англичанка, иначе оригинален е към 600 кинта. Ако не можеш да се справиш сам иди в някои горе-долу добър сервиз и им кажи да ти откачат дебитомера става за 5 минути и пари даже няма дати вземат
и
.....оригинален БМВ дебитомер било то и втора употреба около 100-150 лв, за предпочитане е пред китайските защото нещо се настройват май, аз вече година карам с втора употреба и нямам никакви проблеми Дано съм ти бил полезен УСПЕХ

- milennyc
-
-
Дебитомерите на БМВ СА РАЗЛИЧНИ спрямо всеки модел. Дебитомер 2-ра употреба може да е по зле от твоя. Няма нищо по хубаво от НОВО.
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
мисля ,че уточних ,че това е мнение на колега -- и по всичко личи ,че е изпитано (щом) 1 година няма проблеми

tsb_bg написа:дебитомера не се програмира
абсолютно правилно. Старите дебитомери се настройват тъй като се ползват за пропусквателна клапа, но нови дебитомери са само датчици, които няма как да бъдат програмирани

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
още един глас за клапана на турбото.
150 лева от камор е часта. смяната е елементарна и не е нужно да ти я прави профи.
симптомите са такива, каквито ги пишеш- забива към 2000 оборота
150 лева от камор е часта. смяната е елементарна и не е нужно да ти я прави профи.
симптомите са такива, каквито ги пишеш- забива към 2000 оборота
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4