Дали може да се запознае ключ с колата.....

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Re: Дали може да се запознае ключ с колата.....

Мнение от slitter » 13 Дек 2009, 18:05

По-интересното е защо БМВ те карат да даваш пари, щом тези ключове са собственост на колата и са конкретно за твоята кола? Редно е да ти ги дадат безплатно, да е нещо като гаранция за сигурност, че се съхраняват в БМВ и че винаги може да разчиташ на тях. Например трябваше да си заплаща човек само доставката + няква такса за управление. Ей тва наричам аз фирмена политика. Само заради ей такива екстри може да накарат човек никога да не погледне друга марка. А не да те е страх да идеш в представителството, щото не знаеш как ще те обръснат. Без значение колко пари има човек. Прийом на най-богатите е да си правят най-много сметка на парите, именно щото ги ценят!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jujinio » 13 Дек 2009, 18:47

сега вече нзн на кой да вярвам ... може или неможе със сигурност защото по нагоре някой каза че може а сега казвате че не става ?
Изображение

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 13 Дек 2009, 19:53

;) Може с ДИС

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jujinio » 13 Дек 2009, 20:12

Супер
Ако дадеш и насоки как става ... цена нямаш
Или викате много въпроси задавам ... :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 14 Дек 2009, 14:22

Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар

Мнение от T u n d e r » 14 Дек 2009, 14:37

Значи темата която си линкнал е за това как да се синхронизира дистанционното на ключа ако е загубило скачащия код!А тук се интересуват как да впишеш нов ключ(нов чип) към колата.
Към колегата който е пуснал темата:точно този ключ които искаш да вземеш няма как да се обучи да запали колата по ниаккъв начин в този му вид.Единствено можеш да обучиш дистанционното му към твоята кола и то ако са на една и съща честота.
Към колегата който твърди че може да обучава ключ(не дистанционно) към колата с ДИС-готов съм да дойда до Пловдив да го видя с очите си как с ДИС ще обучиш ключ-ще си платя разбира се ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmeyan » 14 Дек 2009, 16:36

Амм, малко подробности да внеса.
Ключа има 3 особености:
1) Резба - да влиза
2) да отключва - аларма и централно (електроника - палтка)
3) да пали - имобилайзера (транспондер)

Относно резбарата - всеки ключар може да ви я направи с необходимия струг - 15-25лв
Относно отключването - и това е лесно при повечето ключари и алармаджии е възможно да се направи, дори знам къде ще го направят за 20-25лв в София. Вероятно може и през ДИС и друг софтуер, не би трябвало да е сложно
Относно имобилайзера - това вече е проблемът, за който искат много пари.
Решението му е -
1) БМВ 300лв и получавате оригинален ключ със самозареждаща се батерия
2) Колегата f1c или fc1 (не помня как беше) от обявата - На мен ми взе близо 200лв.
Получавате заготовка, обучена да отключва и пали (без резба) и си търсите резбар.
Ключа е с незареждаща се батерия с трайност около 5 години.
За да се направи се изважда джаджата от колата презапояват се жички и още куп глупости и ако не сте го правили, по-добре е да не рискувате. Има известна опасност при процедурата да си прецакате изцяло запалването и да се охарчите доста повече после. Колегата f1c, не че му правя реклама, го е правил доста пъти и с рутина отнема около 40мин.
Възможно е, да се вземе нарязан ключ от друго БМВ и да се прехвърлят чипове и транспондери и обучение, но ще ви струва приблизително пак толкова, а процедурата е по-сложна и f1c предпочита да не го прави като така или иначе ще си вземе пак сумата :)
3) друг начин, който аз не успях да намеря.
Имаше и други теми във форума по този въпрос, но сега не мога да ги открия.

Иначе ако не се лъжа, "обучението" на ключ, който си е "забравил" настройките, с даването на контакт и комбинацията с натискане на копчетата е възможно, но само на оригинален ключ, който си е "забравил" настройките, а не на изцяло нов, който няма нищо общо с конкретния автомобил. Може и да се лъжа, но ако е така, значи съм дал 200лв излишно, а аз доста време се рових за инфо и доста се скръндзах за тях.

Надявам се да съм помогнал на някого и никого да не съм заблудил.
Успех на всички колеги с проблеми по ключовете!

Между другото - употребяван ключ за БМВ Е46(х5, е39) в Ebay.de върви около 25 евро - на кого и за какво му трябва, не мога да кажа, но явно ги купуват :)

Потребител
Аватар

Мнение от T u n d e r » 14 Дек 2009, 19:06

zmeyan написа:...Между другото - употребяван ключ за БМВ Е46(х5, е39) в Ebay.de върви около 25 евро - на кого и за какво му трябва, не мога да кажа, но явно ги купуват :)

Правят се да работят,но има особености-ако имаш такъв ключ мога да го направя да работи.
Значи и аз правя ключове за БМВ и колегата f1c(той е супер профи) и още хиляди хора по цял свят,но никой не го прави с ДИС ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jujinio » 15 Дек 2009, 0:53

Мерси за инфото на всички...Май ще трябва да се бръкна за втори ключ.Ама като мине кризата :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: B6
Мечтае да кара: X6

Мнение от f1c » 16 Дек 2009, 1:49

Колеги срещу 70 лв. мога да направя всеки ключ втора употреба от друга кола да работи на вашата,а относно диагностиките за БМВ те не позволяват да се впише ключ на колата ,защото швабите са го мислили да се купува само от тях. Да ама не.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmeyan » 16 Дек 2009, 10:47

В този случай май е редно да се извиня на колегата f1c :) Мислих, че не му се занимава с преправяне на стари чужди ключове, но явно не е така.
Като доволен ползвател на негов ключ мога само да го препоръчам - действа бързо, точно и коректно, но най-важното е, че знае какво прави и къде да пипа.
Ако модераторите решат, че не е мястото на този пост тук, може да го преместят или изтрият - просто исках да съм докрай коректен в твърденията си.

Предишна

Назад към E46