Мистериозно тресене
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Мистериозно тресене-РЕШЕНО,поне за сега
Дясна предна гума беше проблема,имаше нужда от баланс.
Паднала и беше тежеста
п.п.Дано това да е било само проблема
Паднала и беше тежеста

п.п.Дано това да е било само проблема

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
- dido_mi
- Потребител
-
- Кара: e39 530d
- Мечтае да кара: m5
Re: Мистериозно тресене
здравейте колеги.от скоро съм интусиаст с е39.за сега нямам особени проблеми-малса,ремъци и т.н., но тия дни започна да тресе като спирам между 140 -100 км/ч и после спира.престъргах дисковете ( имаха 6 десети разлика ) и нови накладки сложих но....проблема си остана.скоро ходих на баланс на предница и гуми и всичко е наред.
ако някой може да помогне... моля.
ако някой може да помогне... моля.
- dido_mi
- Потребител
-
- Кара: e39 530d
- Мечтае да кара: m5
имах проблем с тресенето като намалях от 150 до 100 км/ч.престъргах дискове-същата работа и после смених тампоните на големите криви носачи и заспа.
ако на някой инфото е полезно.....
ако на някой инфото е полезно.....
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
Колеги вдигам тази тема,
понеже при мен пак се появи мистериозното тресене. Днес тръгвам по магистрала Тракия към София започвам да ускорявам и какво става вдигам 80-90km/h и предницата се тресе все едно се разпада, волана ми играе на ляво надясно и си викам сигурно спуках гума. Отбих веднага, слизам от колата и оглеждам гумите една по една - всичко е наред няма спукана. Качвам се обратно в колата, газ 80-90 пак същото все ендно колата се разпада и не мога да удържа волана все едно карам по път където няма равно място. Леко се притесних но реших да ускоря 100-120 тресенето леко намаля 140-160 още се усеща, но по-слабо, отпускане до 120 усеща се по-слабо, но все още прекалено усезаемо. Карам така 2-3 минути, говорейки по телефона и чудейки се какво да правя и както си карам тресенето изчезна.
Според мен имам проблем със спирачните апарати, които задържат и не отпускат добре, отделно сигурно дисковете ми са криви понеже преди като намалях от висока скорост ми претрисаше, което се оправи след смяна на накладките, но днес пак го имаше, като при натискане на спирчката и след това ускорение пак леко тресеше до достигане на по-висока скорост когато апаратите отпускат(поне според мен).
Интересното е, че като се прибрах в София, нямах проблеми.
Ако някой е имал подобен проблем, или има идея какво е, да казва.
P.S. Януари месец съм сменил носачи, тампони, тампони стабилизираща щанга, накрайник рейка, накладките Textar - Март месец
понеже при мен пак се появи мистериозното тресене. Днес тръгвам по магистрала Тракия към София започвам да ускорявам и какво става вдигам 80-90km/h и предницата се тресе все едно се разпада, волана ми играе на ляво надясно и си викам сигурно спуках гума. Отбих веднага, слизам от колата и оглеждам гумите една по една - всичко е наред няма спукана. Качвам се обратно в колата, газ 80-90 пак същото все ендно колата се разпада и не мога да удържа волана все едно карам по път където няма равно място. Леко се притесних но реших да ускоря 100-120 тресенето леко намаля 140-160 още се усеща, но по-слабо, отпускане до 120 усеща се по-слабо, но все още прекалено усезаемо. Карам така 2-3 минути, говорейки по телефона и чудейки се какво да правя и както си карам тресенето изчезна.

Според мен имам проблем със спирачните апарати, които задържат и не отпускат добре, отделно сигурно дисковете ми са криви понеже преди като намалях от висока скорост ми претрисаше, което се оправи след смяна на накладките, но днес пак го имаше, като при натискане на спирчката и след това ускорение пак леко тресеше до достигане на по-висока скорост когато апаратите отпускат(поне според мен).
Интересното е, че като се прибрах в София, нямах проблеми.

Ако някой е имал подобен проблем, или има идея какво е, да казва.
P.S. Януари месец съм сменил носачи, тампони, тампони стабилизираща щанга, накрайник рейка, накладките Textar - Март месец
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Аз мога да те посъветвам да идеш първо на гумаджия за баланс и да види дали имаш позакривена джанта. Щом само при дадена скорост ти тресе е гаранция нещо криво по джанти или гуми. Имал съм точно същия проблем и аз. Спирачни апарати невярвам да са понеже ако не ги натискаш немисля че ще ти пречат дори и да не са се върнали точно в изходна позиция.
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
mistyrain написа:Аз мога да те посъветвам да идеш първо на гумаджия за баланс и да види дали имаш позакривена джанта. Щом само при дадена скорост ти тресе е гаранция нещо криво по джанти или гуми. Имал съм точно същия проблем и аз. Спирачни апарати невярвам да са понеже ако не ги натискаш немисля че ще ти пречат дори и да не са се върнали точно в изходна позиция.
Това е първото, което ще направя, но си мисля че ако беше от джантите щеше да тресе постоянно, а то изведнъж спира и не тресе на каквато и да е скрост, а когато се появи намаля с увеличаване на скоростта, примерно на 160 се усеща по-малко, но се усеща.
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Ами при мен беше следното, до 90 няма нищо като карам. ако спирам плавно пак нишо в рамките до 90, но ако е по силно се усещаше леко и не му обърнах внимание. Тръгнах извънградско и над 100 започна да тресе яко. На 110 намали и на 120+ изчезваше. За това реших че има сходство в двата случая. Провери и пиши кво става.
Живко, аз също мисля, че е от баланса на гумите. Аз имах подобен проблем като сложих летните гуми. Балансираха ги както му е реда, обаче после като карах с около 120 км/ч, волана се стресеше много яко. Нагоре изчезваше тресенето, даже при 170 волана не мърдаше. Отидох пак в същата гумаджийница и се оказа, че едната предна гума се е разбалансирала, даде някаква разлика от около 15 грама мисля. Балансираха наново и сега всичко е ток. 

- jivko2828
- младши ентусиаст
-
dimodi написа:Живко, аз също мисля, че е от баланса на гумите. Аз имах подобен проблем като сложих летните гуми. Балансираха ги както му е реда, обаче после като карах с около 120 км/ч, волана се стресеше много яко. Нагоре изчезваше тресенето, даже при 170 волана не мърдаше. Отидох пак в същата гумаджийница и се оказа, че едната предна гума се е разбалансирала, даде някаква разлика от около 15 грама мисля. Балансираха наново и сега всичко е ток.
Даам същата работа, на по-ниска скорост тресе супер много, а на висока почти не се усеща. Дано мина с баланс само.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Живко, самата кола или волана тресе?
Можеш ли да конкретизираш ?
П.с. Сори, за петък още веднъж...

- jivko2828
- младши ентусиаст
-
Dimitroff написа:Живко, самата кола или волана тресе?
Цялата предница тресе, Ванка, имах чувството че ще изхвръкнат колелетата и че волана ще ми остане в ръцете. Все едно карам по много неравен път с бабуни навсякаъде.
Както писах по-горе мислех, че съм спукал гума и спрях, но всичко си беше наред, като тръгнах пак тресеше, но като ускорявах към по-висока скорост постепенно намаляше терсенето. Изведнъж както карах със 120km/h тресенето спря, колата не мърдаше, волана също. Наистина подозирам, че нещо ми задържат спирачките, понеже като сменях накладки лявата ми беше като нова, а дясната беше заминала на 60%.
А най-интересното е, че в града нямам проблеми, въпреки че на места вдигам висока скорост до 120-140km/h.

P.S. Няма проблем за Петък.

P.S2 Ще ти звънна малко по-късно да те тормозя

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Колега, някакво развитие? Какво се оказа?
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
mistyrain написа:Колега, някакво развитие? Какво се оказа?
Здравей колега, не съм ходил още в сервиз понеже имах доста работа през седмицата.
Интересното е, че в града нямам проблеми.
Ще пиша като мина през сервиза.

32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3