Почистване на MAF сензора (дебитомер)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Re: Почистване на MAF сензора (дебитомер)
slitter написа:Колега milennyc, понеже в темата става въпрос за дебитомери, мога ли да те попитам, след толкова време, поне сега няма ли да ми кажеш къде се бърка в GT1 DIS, за да се базика дебитомера? Ако искаш на ЛС! Толкова пъти те молих, разбери, че не съм майстор, не ми е това бизнеса. Отключвал съм на колеги борд компютрите, но на момчета от софия, и ако мога да се нарека конкуренция, то аз съм конкурент на ДАРУ, за да не ги бръснат там за тази елементарна процедура. Думата конкурент е много силна за мен, камо ли да ти бъда конкурент на тебе, защото си от пловдив! Работя съвсем друго, нямам сервиз, просто съм голям любител, обичам да се занимавам с различни видове техничарства, верно е че натрупах много знания от тоя форум, но искам просто да знам. Експериментирал съм върху своята кола какво ли не от ДИС, но това не го знам, помогни де, моля те!
Не сатва ли дума за синхронизиране на ДДЕ (при дизела примерно) с ??? модула в Кар-мемори?
slitter написа:Колега milennyc, понеже в темата става въпрос за дебитомери, мога ли да те попитам, след толкова време, поне сега няма ли да ми кажеш къде се бърка в GT1 DIS, за да се базика дебитомера? Ако искаш на ЛС! Толкова пъти те молих, разбери, че не съм майстор, не ми е това бизнеса. Отключвал съм на колеги борд компютрите, но на момчета от софия, и ако мога да се нарека конкуренция, то аз съм конкурент на ДАРУ, за да не ги бръснат там за тази елементарна процедура. Думата конкурент е много силна за мен, камо ли да ти бъда конкурент на тебе, защото си от пловдив! Работя съвсем друго, нямам сервиз, просто съм голям любител, обичам да се занимавам с различни видове техничарства, верно е че натрупах много знания от тоя форум, но искам просто да знам. Експериментирал съм върху своята кола какво ли не от ДИС, но това не го знам, помогни де, моля те!
и за това става въпрос! но не само при дизел... до колкото знам, ако си купи човек китайски дебитомер, дори на бензинова кола трябва синхринизация. Ако знаеш как стават нещата ще съм благодарен.
- bojky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '08 535d
- Мечтае да кара: F10 M550d
...
Последна промяна bojky на 13 Окт 2009, 18:10, променена общо 2 пъти
- bojky
- младши ентусиаст
-
Колеги аз отдавна съм намерил нещо такова,което е за синхронизация на дебитомера...но чаках да видя дали някой от останалите колеги (които от тук се светнаха за ГТ1,благодарение на колегата Jomby, и почнаха да правят пари с тази програма....) няма да ни сподели как става това така наречено адаптиране,синхронизиране и т.н.
Това което аз намерих преди време е...
Аз съм с виста и още не съм подкарал ГТ1 и никой с виста от тук не помага...затова ще слагам ХП сега...
Нека накой които има ГТ1 да каже дали е това пътя
Това което аз намерих преди време е...
Аз съм с виста и още не съм подкарал ГТ1 и никой с виста от тук не помага...затова ще слагам ХП сега...
Нека накой които има ГТ1 да каже дали е това пътя

Не виждам причина да слагаш ХР при положение, че ДИС работи с друга операционна система. Трябва само да сложиш VM Ware, който ще симулира операционната система. Значи, съвет от мен: качи си INPA, качи си VM Ware и после ми пиши на ЛС, за да ти прата един фаил, с който автоматично ще си подкараш ДИС, а настройките ще ти дойдат автоматично.... ок?

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Да си направиме една среща да обмениме малко опит с ДИС-а ?
За софия става въпрос
За софия става въпрос

vld написа:Да си направиме една среща да обмениме малко опит с ДИС-а ?
За софия става въпрос
Идеята не е хич лоша, между другото, може да стане като мероприятие, а който иска може да дойде за безплатна диагностика или активация на нещо неактивно по неговата кола! Аз съм за, ако искате, да се организираме!
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Ето нещо мн по добро
http://www.carlogic.org/bg/data/BMWRese ... r-Mass.pdf
http://www.carlogic.org/bg/data/BMWRese ... r-Mass.pdf
- bojky
- младши ентусиаст
-
Колега ти се сети да се обадиш за това адаптиране,браво
и този файл го имам,който си постнал,но мисля,че е за друга програма... 

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
bojky написа:Колега ти се сети да се обадиш за това адаптиране,бравои този файл го имам,който си постнал,но мисля,че е за друга програма...
То това което си постнал го няма в ДИС а е само за ДДЕ5. А повярвай ми ДДЕ3,ДДЕ4 са различни адаптиранията. ДДЕ 3 е с роторна помпа, ДДЕ 5 е комън рейл

- bojky
- младши ентусиаст
-
Ами принципно пише по горе,на това което съм постнал,че става за е46 както виждаш...Не ми се спори!Нямам кабел и не съм пробвал нищо все още!...ако имах може би вече щях да знам и да съм споделил с колегите как става!Ти щом си толкова компетенте и знаеш как става защо не си ни споделил тогава до сега

Евала и на колегата milennyc! Най-накрая реши да си отвори устата!
Сега по темата (тя е друга вече, но мисля, че ще е полезно за всички):
Понеже съм малко гол в процедурата с дебитомера, ако задам тъп въпрос, не се сърдете
1. Бихте ли обяснили в ДИС къде да се търсят тези работи от схемите? (предполагам в Programming? и после в синхрознизиране на DDE!!! предполагам има прилика в това, което е дадено и това, което е в дис. Питам просто за потвърждение.
2. Чел съм някъде, че неоригиналните дебитомери също трябва да се адаптират. А тук става въпрос за дизеляци само. Т.е. на бензинките не им се прави адаптация или....???? На един познат му даваше грешка дебитомера и колата не върви както трябва, а дебитомера е нов, но от китайсите. Та може ли да се направи нещо или не...
Благодаря предварително!
Сега по темата (тя е друга вече, но мисля, че ще е полезно за всички):
Понеже съм малко гол в процедурата с дебитомера, ако задам тъп въпрос, не се сърдете
1. Бихте ли обяснили в ДИС къде да се търсят тези работи от схемите? (предполагам в Programming? и после в синхрознизиране на DDE!!! предполагам има прилика в това, което е дадено и това, което е в дис. Питам просто за потвърждение.
2. Чел съм някъде, че неоригиналните дебитомери също трябва да се адаптират. А тук става въпрос за дизеляци само. Т.е. на бензинките не им се прави адаптация или....???? На един познат му даваше грешка дебитомера и колата не върви както трябва, а дебитомера е нов, но от китайсите. Та може ли да се направи нещо или не...
Благодаря предварително!
най-вероятно са при диагностиката отдолу ... няма да мога да ти го обясня така наизуст, но сигурно е там където се корегират показанията на борд компютъра. Има доста интересни неща, повечето от които не съм ги разгледал. Доста тестове и настройки