Kатализатор
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
© написа:не знам какво очаквате от тези теми за катализатори - като сте решили махате го и слагате резонаторни гърнета или тръба и готово
доста хора карат така
нищо ново няма да ви кажат ... но нека стоят темите, да има
Тей де, ма има хора незнаещи много по тоя въпрос (като мен) и са длъжни да попитат за евентуални проблеми след премахването им (ламбда сонди и т.н.) ...
Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Re: катализатор
Zagy написа:xerial написа:Face написа:http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=148963&highlight=%EA%E0%F2%E0%EB%E8%E7%E0%F2%EE%F0
КЛЮЧ
Къв Ключ?!?! нищо конкретно не пише в тая тема ....
А и посочената тема е за бензинка, а а автора е дизел...
Айде добре,в бързината съм копирал грешен линк извинявам се!.Пък като ви харесва да дъвчите едни и същи теми ок
Аз на моя само му смених 1 скъсана тръба от гърнето до катализатора,и майстора го изми с нещо,не помня добре.И преди и след манипулацията автомобила е "самолет".Относно карането без катализатор за дизел,немаш ядове,само като се наведеш зад ауспуха ще си чуваш турбото.
Ето ви линк за останалите там 20-25 теми за катализатори...
http://www.bmwpower-bg.net/forums/searc ... de=results
Айде със здраве!
uCnaHeTcA написа:© написа:специално за 320 бензин имаше някаква теория че катализаторите не се подменяли и били вечни едва ли не
Мен не са ми проблемни катализаторите, целта ми е звукЧе така един даже почна да ми вика "комара"
звук - купи си хубаво крайно гърне и звука ще дойде
от премахването на катализатора по хубав звук няма да получиш, поне аз не съм чул до сега такова нещо
ако си решил да сменяш цялата генерация тогава става
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
drinoff написа:Хубо де .. и аз искам да знам.... кво ви пречат теа Катализатори?
По силно ли че върви като го махнете?
Каква е целта от махането на това нещо?
Може да съм смешен ама не знам..
Че върви повече - да
© написа:uCnaHeTcA написа:© написа:специално за 320 бензин имаше някаква теория че катализаторите не се подменяли и били вечни едва ли не
Мен не са ми проблемни катализаторите, целта ми е звукЧе така един даже почна да ми вика "комара"
звук - купи си хубаво крайно гърне и звука ще дойде
от премахването на катализатора по хубав звук няма да получиш, поне аз не съм чул до сега такова нещо
ако си решил да сменяш цялата генерация тогава става
Еми от преди катализаторите (като на тяхно място резонаторни гърнета) до края с алуминизирани тръби, като за накрая - крайно карбоново гЪрнИ
Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- xerial
- старши ентусиаст
-
Нека някой ако има наистина който да е заменил ориг. катализатор с афтермаркет такъв да сподели за ефекта ... тъй като когато си сменях меката връзка в КРАФТ имаха катализатори по 200-500лв но не дават гаранции поради горивата в БГ но на мен ми се струва че един такав катализатор е по добре от тръби или гърнета 
- xerial
- старши ентусиаст
-
рових се из целия форум и открих следното и ми е интересно дали някой е запознат :
"
--------------------------------------------------------------------------------
chezari написа:
колега мерси за изчерпателния отговор къде кога и колко горе долу ще струва въпросната процедура
Колега напишете на Google-"катализаторно гърне" и ще намерите информация.
п.п. За рециклиране и преработка на катализатор цените варират в зависимост от сложността и вида на катализатора и тип ДВГ по каталог - от 120 до 160 лв. на брой - 24 м. писмена гаранция ( гаранционна карта).
0888746507 или 845 17 49
"
"
--------------------------------------------------------------------------------
chezari написа:
колега мерси за изчерпателния отговор къде кога и колко горе долу ще струва въпросната процедура
Колега напишете на Google-"катализаторно гърне" и ще намерите информация.
п.п. За рециклиране и преработка на катализатор цените варират в зависимост от сложността и вида на катализатора и тип ДВГ по каталог - от 120 до 160 лв. на брой - 24 м. писмена гаранция ( гаранционна карта).
0888746507 или 845 17 49
"
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
В ЕМ комплект малкия катализатор за 320д е 340 лв. с монтажа. Мисля, че следващата година, ако въведат данъка по еко стандарти и завишат контрола по пунктовете, всички ще слагаме. Проблема е големия катализатор до турбото, за него всеки вдига рамене и казва, оригинален. А цената му е 1800 лв. без монтажа. V-Max гледам, че е пуснал някакви "фносни" катализатори да продава, трябва да го питам дали може да се намери такъв до турбината.
Към колегата "испанетс"
По принцип за М52/М54 по бг фирмите отказват да им заменят катализаторите, защото "не става добре", предполагам, защото са с някаква метална конструкция вътре. При теб предполагам, че си с М52ТУ или М54 (не си написал), но е твърде вероято да има сонди след катализатора и ще се шашкат. Така че ако нямаш конкретен проблем с катализатора, шибни комара в стената, забърши петното и си карай колата. А парите похарчи за нещо смислено, примерно за нови сонди, защото е почти сигурно, че не работят коректно, нищо че не дават грешка при диагностиика.
Към колегата "испанетс"
По принцип за М52/М54 по бг фирмите отказват да им заменят катализаторите, защото "не става добре", предполагам, защото са с някаква метална конструкция вътре. При теб предполагам, че си с М52ТУ или М54 (не си написал), но е твърде вероято да има сонди след катализатора и ще се шашкат. Така че ако нямаш конкретен проблем с катализатора, шибни комара в стената, забърши петното и си карай колата. А парите похарчи за нещо смислено, примерно за нови сонди, защото е почти сигурно, че не работят коректно, нищо че не дават грешка при диагностиика.Never mistake motion for action...
- xerial
- старши ентусиаст
-
Това за контрола малко ме съмнява че ще стане ... може наистина да въведат някакви норми , но кой и кка ще се спазват ....
Интересното е че ауспуси Лазаров - човека сам си правел гърнетата и дава 2-3 год гаранция прави катализаторне гърне уж , което било като катализатора само, че без питата вътре която да попива газовете , но има същите камери и звука на колата не се променял .. с 2 думи ставало доста добре
Интересното е че ауспуси Лазаров - човека сам си правел гърнетата и дава 2-3 год гаранция прави катализаторне гърне уж , което било като катализатора само, че без питата вътре която да попива газовете , но има същите камери и звука на колата не се променял .. с 2 думи ставало доста добре
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Здравейте,
значи моята е с катализатор(или филтър за твърди частици),не ми се налага май да го сменявам,но ако го сменя...дали ще започне да пуши,щото за сега (да чукна на дърво) грам не пуши
значи моята е с катализатор(или филтър за твърди частици),не ми се налага май да го сменявам,но ако го сменя...дали ще започне да пуши,щото за сега (да чукна на дърво) грам не пуши
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
01г и да има филтър за сажди 
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3