Какво ви дразни в любимите е46-ци?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
ukelichko написа:
Като че ли страничните джобове на вратите са малко тесни.
+1
За мен това е единственото, за което се сещам.......другото се прави - поставки за чаши, музики и т.н.
F**k them all!
- Monteki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 318D New Face
- Мечтае да кара: Някое "М" калпазанче
Мдаааа...пепелника много дразни...ако съм на 3-та или 5-та изключвам от скорост за да си тръсна
Иначе ми е странно защо масово само предните стъкла са ел.

Иначе ми е странно защо масово само предните стъкла са ел.

- titimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: през ями и окопи...
- Мечтае да кара: LEXUS
мен ме дразни че са загубили спортния дух който го имаха е36 и е30 ако не е м-ка не става за поднасяне този модел 

- titimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: през ями и окопи...
- Мечтае да кара: LEXUS
мен ме дразни че са загубили спортния дух който го имаха е36 и е30 ако не е м-ка не става за поднасяне този модел 

- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
Monteki написа:....Иначе ми е странно защо масово само предните стъкла са ел.
+1 Това е супер тъпо. Много коли същата година излизат базово с повече екстри ...не е истина. Да не говорим за ел. пакета на прозорци и огледала....
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
- somuchbetter
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 e46
- Мечтае да кара: M3 e46
© написа:имаше такава тема, но не мога да я открия
имаше доста неща освен пепелника
например като пръскаш предното стъкло при отворен прозорец капе вътре в купето
между другото пепелника съвсем не ме дразни, защото не пуша, че дори и запалка нямам там

това за пушенето много помага да си направиш изводите за новата си кола - ако продавача е пушач, но не си позволява да пуши вътре (евала за което и познавам доста такива) значи наистина си пази колата

ITK написа:....другото се прави - поставки за чаши, музики и т.н.
ами да, но са малко хората които биха си загрозили таблото с друг player осевен оригиналния заради един усилвател
impossible is nothing

BMW TEAM PLOVDIV

BMW TEAM PLOVDIV
- dhany
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46
Хм, и това го има...
1во - пепелника! По-удобно ми е да истръсквам в задния от колкото в предния. Точно поради тази причина ползвам прозореца за пепелник а пепелника от пред го пълня със стотинки.
2ро - джобовете може би са малко тесни, но пак си е добре сравнение с това, че от зад направо липсват.
3то - пространството в купето е малко, но това като цяло ми харесва. Гадното е, че 5 човека са и много на тая колица. Налага се някой да се лиши от комфорта си и в повечето случей това съм аз, понеже не желая да ми драскат с крака седалката.
4то - липса на мп3! Това вече е прекалено, имайки предвид бившия ми музикален голф 3 екоматик. Обичам музиката почти колкото бмвто си и обожавам волумето да е на мах! Обмислям варианта - дали да не си сложа пайнерките от голфа, но ще се наложи да режа кората...
5то - от зад е прекалено скромна, няма ел прозорци, няма подлакътник и т.н. но все пак от зад е по-долна класа и + това не обичам да има хора там, понеже хфърлям разни неща като дрехи и т.н.
Мисля, че всичко останало е +
1во - пепелника! По-удобно ми е да истръсквам в задния от колкото в предния. Точно поради тази причина ползвам прозореца за пепелник а пепелника от пред го пълня със стотинки.
2ро - джобовете може би са малко тесни, но пак си е добре сравнение с това, че от зад направо липсват.
3то - пространството в купето е малко, но това като цяло ми харесва. Гадното е, че 5 човека са и много на тая колица. Налага се някой да се лиши от комфорта си и в повечето случей това съм аз, понеже не желая да ми драскат с крака седалката.
4то - липса на мп3! Това вече е прекалено, имайки предвид бившия ми музикален голф 3 екоматик. Обичам музиката почти колкото бмвто си и обожавам волумето да е на мах! Обмислям варианта - дали да не си сложа пайнерките от голфа, но ще се наложи да режа кората...
5то - от зад е прекалено скромна, няма ел прозорци, няма подлакътник и т.н. но все пак от зад е по-долна класа и + това не обичам да има хора там, понеже хфърлям разни неща като дрехи и т.н.
Мисля, че всичко останало е +
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Всички работи, които изброявате са преодолими и не са нещо, което е специфично за модела като цяло. Освен може би проблемите ви с пепелниците(което за нас непушачите не е проблем).
Пръскалките - вярно че по заводската настройка пръскат вътре в купето, но пък на колко коли същата година им правят разпръсната вода на пяна, а не струйка?
Тясна е - ами тройка е, най-тесния модел(единицата не я обсъждаме). Ако ви е тясно - никой не ви е бил през ръцете да вземете Е46, вместо Е39 примерно.
Не се събират повече от 4 човека - те се събират, но не знам какъв човек трябва да си, за да наблъскаш БМВ с хора като сардини. Това че по талон я изкарват 4+1 не значи че толкова трябва да се събират.
Аз лично гледам максимум 4 човека да качвам и то без много багаж...че задните гуми са 255
Спортният дух - какво да коментираме - колата е може би последната истинска тройка, както я определят някои. Съчетава комфорта на последвалите модели от серията със спортното държане на по-старите.
Колегата, който казва, че ако не била М-ка не можела да пързаля...не мисля, че кола на 7 години може да се ползва за пързаляне. Или поне ако имаш достатъчно акъл.
А гуми върти всичко над 130 коня.
Подлакътник отзад - ми да си търсил нещо, което има - моята си има подлакътници и отпред, и отзад. Дори не се води екстра за модела задния - трябва да го има.
Мп3 - бизнес CDтата си четат мп3 без проблем, това че не си гледал какъв е плейъра не означава, че е недостатък на модела.
А ако мислиш, че мейнстриим продукт от Технополис свири по-добре от оригиналната система в колата...по-добре не я разваляй.
Но да не говорим за музиката...разбирам да беше аудиофил - JBL, Focal, дори някой по-скъпи неща на Алпайн - ок, по-лошо свири оригинала от тях...ама да ми говориш, че Пайнера бил по-хубав...ц ц ц.
Търсенето на кусури е лесно, но както казах - на пръстите на едната ми ръка ако успеете да изброите проблеми за модела като цяло - ще ви похваля.
Пръскалките - вярно че по заводската настройка пръскат вътре в купето, но пък на колко коли същата година им правят разпръсната вода на пяна, а не струйка?
Тясна е - ами тройка е, най-тесния модел(единицата не я обсъждаме). Ако ви е тясно - никой не ви е бил през ръцете да вземете Е46, вместо Е39 примерно.
Не се събират повече от 4 човека - те се събират, но не знам какъв човек трябва да си, за да наблъскаш БМВ с хора като сардини. Това че по талон я изкарват 4+1 не значи че толкова трябва да се събират.
Аз лично гледам максимум 4 човека да качвам и то без много багаж...че задните гуми са 255

Спортният дух - какво да коментираме - колата е може би последната истинска тройка, както я определят някои. Съчетава комфорта на последвалите модели от серията със спортното държане на по-старите.
Колегата, който казва, че ако не била М-ка не можела да пързаля...не мисля, че кола на 7 години може да се ползва за пързаляне. Или поне ако имаш достатъчно акъл.
А гуми върти всичко над 130 коня.
Подлакътник отзад - ми да си търсил нещо, което има - моята си има подлакътници и отпред, и отзад. Дори не се води екстра за модела задния - трябва да го има.
Мп3 - бизнес CDтата си четат мп3 без проблем, това че не си гледал какъв е плейъра не означава, че е недостатък на модела.
А ако мислиш, че мейнстриим продукт от Технополис свири по-добре от оригиналната система в колата...по-добре не я разваляй.
Но да не говорим за музиката...разбирам да беше аудиофил - JBL, Focal, дори някой по-скъпи неща на Алпайн - ок, по-лошо свири оригинала от тях...ама да ми говориш, че Пайнера бил по-хубав...ц ц ц.
Търсенето на кусури е лесно, но както казах - на пръстите на едната ми ръка ако успеете да изброите проблеми за модела като цяло - ще ви похваля.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
мисля че темата е интересна ако я разглеждаме - "какво ни дразни в смисъла на това кое е поправимо, отстранимо или заменимо, на каква цена и с какъв компромис и кое не подлежи на каквото и да е!
иначе всичко останало което са казали колегите преди мен си е и доста индивидуално! музиката се сменя, поставки за чаши се слагат....на мен не са ми проблем дългите врати на купето и колана, задните ми стъкла са ел., не пуша, клана ми закача но не ме бърка, дори така закачен е по удобен за взимане при среща с полиция! ............... абе много е индивидуално!
иначе всичко останало което са казали колегите преди мен си е и доста индивидуално! музиката се сменя, поставки за чаши се слагат....на мен не са ми проблем дългите врати на купето и колана, задните ми стъкла са ел., не пуша, клана ми закача но не ме бърка, дори така закачен е по удобен за взимане при среща с полиция! ............... абе много е индивидуално!
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Archangel написа:Подлакътник отзад - ми да си търсил нещо, което има - моята си има подлакътници и отпред, и отзад. Дори не се води екстра за модела задния - трябва да го има.
и подлакътник и ел.стъкла има моята ,но това са екстри не говорим за тях а за инжинерните решения като цяло ....
+1 за задната седалка трява да си супер на зор без терен ,че да правиш секс там сууупер нудобно мисля да не повтарям

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Какво ядене, какво пушене!
На всякъде другаде -само не и в моята кола! Пепелника е добър монетник или шкафче, както дойде. Поставките за чаши не са койзнае колко употребявана екстра. Имам ги на задната седалка - ползвани са само 2-3 пъти. Като че ли е за предпочитане да се спазва принципа за внасяне само на затворени обеми в колата - вероятността за оливане е доста по-малка, а от там и последващите неприятни процедури.
Може би по-дразнещо е тясното пространство под капака и под таблото и че всичко е нагъчкано максимално. Решиш ли да правиш нещо сам, без специални инструменти - в 80% от случаите си обречен на провал. Ако някой се съмнява нека пробва да смени стратер или таралежа на климатроника
САМ
Друго освен преждеспоменатото от колегите, бих добавил невъзможността на подлакътника да се изтегля напред. Ако караш на дълъг път и си с автоматична СК, когато не боравиш със скоростния лост, лактите ти хващат мазоли. Едно апарелче, както при Е39, нямаше да е в повече ми се струва.
А! Още се сещам! Ма много е готина и постоянно я мисля. Като си представя колко некадърници карат по улиците...
Иколко крадливи копелета са се навъдили
И уж само 150 коня, пък много бяга! То скука - няма с кого да се ядеш
Но каквото и да се оплакават, Е46 си е класика БМВ - за хулигани, не за домошари или бизнесмени
За тах са 5-ци, 7-ици и т.н.

Може би по-дразнещо е тясното пространство под капака и под таблото и че всичко е нагъчкано максимално. Решиш ли да правиш нещо сам, без специални инструменти - в 80% от случаите си обречен на провал. Ако някой се съмнява нека пробва да смени стратер или таралежа на климатроника

Друго освен преждеспоменатото от колегите, бих добавил невъзможността на подлакътника да се изтегля напред. Ако караш на дълъг път и си с автоматична СК, когато не боравиш със скоростния лост, лактите ти хващат мазоли. Едно апарелче, както при Е39, нямаше да е в повече ми се струва.
А! Още се сещам! Ма много е готина и постоянно я мисля. Като си представя колко некадърници карат по улиците...

И уж само 150 коня, пък много бяга! То скука - няма с кого да се ядеш

Но каквото и да се оплакават, Е46 си е класика БМВ - за хулигани, не за домошари или бизнесмени

- straight six power
- кандидат ентусиаст
-
fen_na_bmw написа:Започвам аз и дано темата е интересна и разнообразна
1.Когато съм паркиръл на тясно място дългата врата на купето се отваря малко и доста затруднява достъпа до седалката.
2.При сваляне на колана,ако е внимателно се закача на дръшката на седалката, нз така са го измислили или е случайност,но е в +,ако не се прибира напълно и направо си изваждам рамото за да го достина.
3.Липсата на поставка за чаша/и.
Темата е много яка !!! Наистина има неща които ако не си притежавал колата няма как да ги знаеш.
1. И аз карам купе, и вратата наистина пречи. ОБАЧЕ като си свалиш стъклото се излиза доста по-лесно, отколкото при седан макар и малкото разстояние, защото купетата нямат рамки на вратите (това важи за всички купета с малки изключения). А и е доста по-гъзарско

2. Колана наистина се закача за дръжката. Мен лично това ме дразни.
3. Дам...липсва и поставка за чаши. Наистина е гадно. Аз лично не пуша и съм извадил задния пепелник. Така там се събира точно едно кенче или ванилов шейк от МакДоналдс.

4. Няма къде да си сложиш тъмните очила. Пробвал съм да ги оставя на пепелника, обаче при първото влизане с вратите и очилата са ми или под моята или под съседната седалка.
5. Много ме дразни, че не можеш да си сменяш режимите на аудио системата от волана. Т.е не можеш от радио да пуснеш CD само от волана. Това е адски тъпо !!!
6. Не знам дали моето купе е такова или всички са така, обаче задните седалки не могат да падат напред. На всичко отгоре и прозорчето между двете задни седалки не се маха и не можеш да вкараш нищо по-дълго в колата. И преди съм карал купе (не беше БМВ), но задните седалки си падаха и имаше прозорче !
titimen написа:мен ме дразни че са загубили спортния дух който го имаха е36 и е30 ако не е м-ка не става за поднасяне този модел
Ти си луд !!! Ако не можеш да плъзнеш Е46 - задръж бутона ASC или DSC докато не светне жълта удивителна на таблото и пробвай пак !
"Жена и кола не въртят ли заднаца - не ми ги хвали!"
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
straight six power написа:
4. Няма къде да си сложиш тъмните очила. Пробвал съм да ги оставя на пепелника, обаче при първото влизане с вратите и очилата са ми или под моята или под съседната седалка.
5. Много ме дразни, че не можеш да си сменяш режимите на аудио системата от волана. Т.е не можеш от радио да пуснеш CD само от волана. Това е адски тъпо !!!
Моите очила си влизат с все калъфчето във джоба на вратата, а на купетата са им по-широки джобовете.
Режимите на радиото се сменят с бутона R/T. Всичко, което има в последователност. Примерно: Радио -> Касетка -> CD -> Телефон.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,