Въпрос за задните светлини
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
59 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Кажи номенклатурния номер де.
По принцип е възможно препрограмиране, но ако отговаря на нещата които имаш. Примерно не може да препрограмираш обикновения модул да работи с ксенонови фарове.
Aз си мисля че има опция за препрограмиране.
Имайте предвид че модулите пристигат непрограмирани, както Слави каза и щом в ДИС има опция за програмиране, значи че има и за ПРЕпрогамиране. Още повече че се продава само преден панел отделно, което значи че платката подлежи на софтуерна промяна според това какво сложиш за преден панел.
По принцип е възможно препрограмиране, но ако отговаря на нещата които имаш. Примерно не може да препрограмираш обикновения модул да работи с ксенонови фарове.
Aз си мисля че има опция за препрограмиране.
Имайте предвид че модулите пристигат непрограмирани, както Слави каза и щом в ДИС има опция за програмиране, значи че има и за ПРЕпрогамиране. Още повече че се продава само преден панел отделно, което значи че платката подлежи на софтуерна промяна според това какво сложиш за преден панел.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- prel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306
На лепенката на модула пише следното
BMW 6923484
037388084 0020461 27
ECE dyn LLm FLC 30821
LESR HW: 16 SW: 3.11
Предполагам, че номера е първото, но не го намирам в realoem.
Да кажа пак, че фаровете отпред ми работят, а те са ксенонови пускат се автоматично, регулират се по височина и т.н.
BMW 6923484
037388084 0020461 27
ECE dyn LLm FLC 30821
LESR HW: 16 SW: 3.11
Предполагам, че номера е първото, но не го намирам в realoem.
Да кажа пак, че фаровете отпред ми работят, а те са ксенонови пускат се автоматично, регулират се по височина и т.н.
- prel
- кандидат ентусиаст
-
© написа:между другото аз имам втори лайт модул от друга кола, но той си е фейслифтов и всички светлини отзад са добре. Единственият проблем е, че излиза точка до километрите заради различният VIN вътре в него
Дали тоя модул ще стане за моята кола? Иска ми се някак да пробвам да закача някой модул, който знам, че работи да видя как е положението за да съм сигурен, че там е проблем и след това да мисля какво да правя.
Мисля си, че при положение, че ми работят отпред "супер сложните" фарове, а сега се сещам, че дори се пускат като завали заедно с чистачките значи все пак може и проблема да не е в него...
пс. Забравих да кажа, че имам точка до километрите, както и едното болтче липсваше като свалях модула да му видя номерата, за това и предполагам, че е сменян. Може и да са пипани километрите, но това ми се струва малко вероятно, а и не ме интересува особено.
- prel
- кандидат ентусиаст
-
Развитие по темата - оказа се, че моя лайт модул наистина не е от моята кола, а от компакт!
Като гледам задните светлини на компакта, даже намирам логика в начина, по който светят при мен.
Мисля, че самия лайт модул пуска ток на различни жици.
Знаете ли дали мога да го програмирам да работи за мен или да ходя направо в магазина? Гледам, че нов струва около 400-600лв?
Обмислям и вариант да го отворя и да разменя просто жиците на които излиза тока за различните лампи, но като се има предвид, че той прави и диагностика дали са изгорели сигурно няма да мога да ги вържя както трябва.
Ако някой има диаграма на кабелите и пиновете на лайт модула може да помогне
Като гледам задните светлини на компакта, даже намирам логика в начина, по който светят при мен.
Мисля, че самия лайт модул пуска ток на различни жици.
Знаете ли дали мога да го програмирам да работи за мен или да ходя направо в магазина? Гледам, че нов струва около 400-600лв?
Обмислям и вариант да го отворя и да разменя просто жиците на които излиза тока за различните лампи, но като се има предвид, че той прави и диагностика дали са изгорели сигурно няма да мога да ги вържя както трябва.
Ако някой има диаграма на кабелите и пиновете на лайт модула може да помогне
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Диаграма не знам дали ще намериш, ще проверя във WDS.
Аз имам един модул у нас - отпреди да сложа ксеноновите фарове. Ако Слави ти каже как му изглежда предния панел(понеже за ксенона трябва различен) - ще ти го дам да го пробваш, може и да видим опции за препрограмиране.
Аз имам един модул у нас - отпреди да сложа ксеноновите фарове. Ако Слави ти каже как му изглежда предния панел(понеже за ксенона трябва различен) - ще ти го дам да го пробваш, може и да видим опции за препрограмиране.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
и какво като имаш ксенон трябва да смениш лайт модула ли ? Защото аз като дам на контакт ксенона ми премига няколко секунди после спира и тогава паля .. тъпа работа
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
[/quote]Как да позная дали наистина е така?
Врътката за светлините ми е с 4 степени - авто, 0, габарити, фарове. До нея има още една малка врътка за регулиране на осветеноста на таблото вечер.[/quote]
Извинявам се за глупавия въпрос, но моя модул е абсолютно същия само не мога да разбера защо нямам авто режим
Врътката за светлините ми е с 4 степени - авто, 0, габарити, фарове. До нея има още една малка врътка за регулиране на осветеноста на таблото вечер.[/quote]
Извинявам се за глупавия въпрос, но моя модул е абсолютно същия само не мога да разбера защо нямам авто режим

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
DiMIcha84 написа:Извинявам се за глупавия въпрос, но моя модул е абсолютно същия само не мога да разбера защо нямам авто режим
Ми , ако нямаш автоматични фарове е нормално да нямаш и АУТО на модула
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- BlackManz
- младши ентусиаст
-
- Кара: М57
- Мечтае да кара: E31
Re: Въпрос за задните светлини
здравейте колеги. за да не отварям нова тема ще питам тук, надявам се автора да няма
против....
стоповете са същите като тези от снимката, има ли възможност да се направят така че при
габарит да светват 4,5,6,(от снимката на колегата prel) а при фар за мъгла 6 да светва по-силно? дали е нужно пак
програмиране или с изваждане на допълнителен кабел ще стане?
благодаря ви

против....
стоповете са същите като тези от снимката, има ли възможност да се направят така че при
габарит да светват 4,5,6,(от снимката на колегата prel) а при фар за мъгла 6 да светва по-силно? дали е нужно пак
програмиране или с изваждане на допълнителен кабел ще стане?
благодаря ви

Последна промяна BlackManz на 24 Авг 2009, 21:22, променена общо 1 път
- prel
- кандидат ентусиаст
-
Re: Въпрос за задните светлини
BlackManz написа:...
Мдаа, и аз това се опитвам да направя, но както казват другите, а и както аз сам вече се уверих, щом не светят така значи имаш проблем. При мен проблема е, че лайт модула, който управлява лампите в кола е сменян
- BlackManz
- младши ентусиаст
-
- Кара: М57
- Мечтае да кара: E31
може ли някой да постне снимка на нормално светещи габарити, всички е46 със стандартния стоп, които съм виждам има по 2 светлини, а не 3...
P.S направих лека корекция на снимката, стопът е различен...
P.S направих лека корекция на снимката, стопът е различен...
59 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4