Свирукане под капака!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
mittko написа:пробвай докато работи колата да махнеш капачката за маслото... и виж дали се получава вакуум... ако няма значи е или мъркуча или клапана... поне при мен беше така... Успех!!!
Колега май бъркаш и подвеждаш колегата при работещ двигател и опит да се отвие капачката за наливане на маслото не трябва да прави вакуум нали и идеята на клапана е да обезвъздушава картера ако прави вякуум значи клапана е прецакан и двигателя засмуква през инжекциона картерните газове. Прави ли вакуум само клапана е за смяна ако е спукан маркуча налягането ще излиза през спуканото и нямя да прави вакуум.
Дано съм бил полезен.
- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
....при работещ двигател и отвита капачка, няма вакуум от отвора, напротив подухва от там и започва да бучи нещо, но като че ли звука на свирукане си продължава и не се променя!
същото е и когато извадя маркуча от ваноса към клапана-започва да бучи нещо но не и да изчезне свирукането!?
освен това вижте на какво попаднах - http://www.bimmerboard.com/forums/posts/353667
къде е истината - трябва ли да надува или да дърпа от капачката, ако е ок клапана, разбира се!?
същото е и когато извадя маркуча от ваноса към клапана-започва да бучи нещо но не и да изчезне свирукането!?

освен това вижте на какво попаднах - http://www.bimmerboard.com/forums/posts/353667
къде е истината - трябва ли да надува или да дърпа от капачката, ако е ок клапана, разбира се!?
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Колега,това най-вероятно идва от колектора,има 10 болта които държат колектора и едни ограничители,ако не е легнал колектора (смукателният) добре се чува този свирещ шум като все е дно е турбина
- mittko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i '00
- Мечтае да кара: BMW E65
mittko написа:пробвай докато работи колата да махнеш капачката за маслото... и виж дали се получава вакуум... ако няма значи е или мъркуча или клапана... поне при мен беше така... Успех!!!
Съжалявам ако съм подвел колегата... това ми беше обяснено като имах същия проблем... най-вероятно не съм разбрал правилно... И пак се извинявам за грешното ми мнение...
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2