Дебитомер-параметри
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
браво бе мен искаш да ми кажеш че през далечната 98-а когато е излязла примерно е46 320д каквато вероятно е на колегата специално за диагностика на ход от бмв са си купували бошовски тестери или тестери с тъч скрийн (ако е имало такива тогава) и за твое сведение господине дебитомер на 320д и въобще повечето да не кажа всички дебитомери се хващат ако не са а е в час при спряла кола и това се прави точно по тия данни при празен ход и при форсиран до определени обороти мотор само от значение е дали е отворен или не агр-клапана
- bad_bad_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 Е70-3.0D
- Мечтае да кара: BMW X6M
сега момчета, ай малко да оставим хората които с това си изкарват хляба да се изкажат по темата, все пак го правят на добра воля и можем да понаучим нещо
от личният ми опит с 320д-136кс мога да споделя, че дебитомера се хваща точно в движение има дори тема от 35/40 сраници в които се обсъжда проблема
В Русе аз ходих при колега от форума-VRPerformance, за който само добро мога да кажа, прави ми няколко пъти диагностика, дори свали дебитомера от своята си 320д-136кс и карах с него 2дни, за да разберем има ли подобрение, тъй като при диагностиката излизаше, че дебитомера не пуска достатъчно въздух и колата забиваше за секунда на 2500об и после си ускоряваше без проблем, след като компютъра каза дебитомер-сложих неговия и компютъра каза е това е вече друго нещо и колата почна да върви повече и гадното забиване го нямаше
Та в тая връзка мога отговорно в качеството си на потребител и опитващ се да помага на съфорумците си човек, че дебитомера се засича в движение, още повече, че самата програма показва стойностите какви трябва да са и какви са всъщтност, тъй че слушайте VRPerformance и няма да сгрешите
за колегата който се чуди как става, ами с лаптоп и по-дълъг кабел, просто няма проблем, нищо че буксата е в двигателният отсег

за колегата който се чуди как става, ами с лаптоп и по-дълъг кабел, просто няма проблем, нищо че буксата е в двигателният отсег

ex E36-97"................ ex 525dA-02"-163kc++
ex 330d-00"-184kc......ex 320d-02"-150kc
ex E36-tds-97"...........ex 118d-05"-122kc
ex 320d-99"-136kc......ex 330d-03" - 184kc+
ex 320d-00"-136kc......ex 530dA-05" - 218 kc
ex E83-05"-3.0dA-204kc...ex E90-320i-150kc
E60-530xdA-231kc...ex.E60-530dA-sed-3БР.
now loading pleace wait..............
ex 330d-00"-184kc......ex 320d-02"-150kc
ex E36-tds-97"...........ex 118d-05"-122kc
ex 320d-99"-136kc......ex 330d-03" - 184kc+
ex 320d-00"-136kc......ex 530dA-05" - 218 kc
ex E83-05"-3.0dA-204kc...ex E90-320i-150kc
E60-530xdA-231kc...ex.E60-530dA-sed-3БР.
now loading pleace wait..............
- anzak
- старши ентусиаст
-
bad_bad_boy написа:сега момчета, ай малко да оставим хората които с това си изкарват хляба да се изкажат по темата, все пак го правят на добра воля и можем да понаучим нещоот личният ми опит с 320д-136кс мога да споделя, че дебитомера се хваща точно в движение има дори тема от 35/40 сраници в които се обсъжда проблема
В Русе аз ходих при колега от форума-VRPerformance, за който само добро мога да кажа, прави ми няколко пъти диагностика, дори свали дебитомера от своята си 320д-136кс и карах с него 2дни, за да разберем има ли подобрение, тъй като при диагностиката излизаше, че дебитомера не пуска достатъчно въздух и колата забиваше за секунда на 2500об и после си ускоряваше без проблем, след като компютъра каза дебитомер-сложих неговия и компютъра каза е това е вече друго нещо и колата почна да върви повече и гадното забиване го нямаше
Та в тая връзка мога отговорно в качеството си на потребител и опитващ се да помага на съфорумците си човек, че дебитомера се засича в движение, още повече, че самата програма показва стойностите какви трябва да са и какви са всъщтност, тъй че слушайте VRPerformance и няма да сгрешите
за колегата който се чуди как става, ами с лаптоп и по-дълъг кабел, просто няма проблем, нищо че буксата е в двигателният отсег![]()
Блажени са вярващите .....
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
това какво трябва да означава?мога да ти кажа че и двата метода са ми ясни,като този който си мислиш ти,се прави като се подава газ на определи обороти и се задържа на тях,след това се дава на по-високи като пак се задаржа....но този метод никак не е приложим в автомобилите с турбо,можеш да си го ползваш само на бензиновите атмосферки....турбо автомобил неможеш да накараш да работи на празен ход така както работи под товар и само в движение можеш да накараш турбото да надува като хората,перката на студения охлюв на турбото от високите обороти които се развърта турбото си прави самозасмукване от това следва че ще преминава и много повече въздух през дебитомера който той трябва да отчете,честно казано незнам и неме интересува как са работели едно време в бмв,но аз лично използвам метода в движение,като искам да разбера как е дебитомера,турбинката,клапана за турбото и още....anzak написа:bad_bad_boy написа:сега момчета, ай малко да оставим хората които с това си изкарват хляба да се изкажат по темата, все пак го правят на добра воля и можем да понаучим нещоот личният ми опит с 320д-136кс мога да споделя, че дебитомера се хваща точно в движение има дори тема от 35/40 сраници в които се обсъжда проблема
за колегата който се чуди как става, ами с лаптоп и по-дълъг кабел, просто няма проблем, нищо че буксата е в двигателният отсег![]()
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Вече няколко пъти му казах че не е прав колегата но той си е убеден че е прав..... Важното е колегата пуснал темата да му се изясни
- anzak
- старши ентусиаст
-
VRPerformance написа:това какво трябва да означава?мога да ти кажа че и двата метода са ми ясни,като този който си мислиш ти,се прави като се подава газ на определи обороти и се задържа на тях,след това се дава на по-високи като пак се задаржа....но този метод никак не е приложим в автомобилите с турбо,можеш да си го ползваш само на бензиновите атмосферки....турбо автомобил неможеш да накараш да работи на празен ход така както работи под товар и само в движение можеш да накараш турбото да надува като хората,перката на студения охлюв на турбото от високите обороти които се развърта турбото си прави самозасмукване от това следва че ще преминава и много повече въздух през дебитомера който той трябва да отчете,честно казано незнам и неме интересува как са работели едно време в бмв,но аз лично използвам метода в движение,като искам да разбера как е дебитомера,турбинката,клапана за турбото и още....anzak написа:bad_bad_boy написа:сега момчета, ай малко да оставим хората които с това си изкарват хляба да се изкажат по темата, все пак го правят на добра воля и можем да понаучим нещоот личният ми опит с 320д-136кс мога да споделя, че дебитомера се хваща точно в движение има дори тема от 35/40 сраници в които се обсъжда проблема
на мен колега недей ми обяснява кое как работи няма нужда просто и това че ти го тестваш така не значи че преебан дебитомер или турбина не могат да се хванат и на място не откривате топлата вода момчета
- sider23
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е91 330xd
- Мечтае да кара: M6 Grand Coupe
колеги,
съжалявам за оф-топика, но всички говорите за проблеми с дебитомерите при 320д, 136 кс....
мога ли да попитам, дали тези проблеми са характерни и за 320д, 150 кс.??? и дали бавното набиране е признак на прецакан дебитомер???
съжалявам за оф-топика, но всички говорите за проблеми с дебитомерите при 320д, 136 кс....
мога ли да попитам, дали тези проблеми са характерни и за 320д, 150 кс.??? и дали бавното набиране е признак на прецакан дебитомер???
- milennyc
-
-
sider23 написа:колеги,
колега говорим за ДЕБИТОМЕР.... може и на форд фиеста там пак е дебитомер

- sider23
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е91 330xd
- Мечтае да кара: M6 Grand Coupe
колега,
благодаря за бързия отговор...
въпроса ми бе продиктуван от факта, че моя е с друг номер от тези, които съм виждал да дават като проблемни....
благодаря за бързия отговор...
въпроса ми бе продиктуван от факта, че моя е с друг номер от тези, които съм виждал да дават като проблемни....
- VRPerformance
- ентусиаст
-
само неми се карай ако обичаш...с твойте заядливите постове неми се занимава и нямам намерение да споря...написъл съм го разбираемо,че аз използвам метода в движение,за мен е ефикасен....никаде несъм писал че съм открил топлата вода,но несъм като тебе само да критикувам,ако имаш нещо да обесниш за методите,та да се придържаме към темата го направи,ако нямаш какво да кажеш си замълчиanzak написа:VRPerformance написа:това какво трябва да означава?мога да ти кажа че и двата метода са ми ясни,като този който си мислиш ти,се прави като се подава газ на определи обороти и се задържа на тях,след това се дава на по-високи като пак се задаржа....но този метод никак не е приложим в автомобилите с турбо,можеш да си го ползваш само на бензиновите атмосферки....турбо автомобил неможеш да накараш да работи на празен ход така както работи под товар и само в движение можеш да накараш турбото да надува като хората,перката на студения охлюв на турбото от високите обороти които се развърта турбото си прави самозасмукване от това следва че ще преминава и много повече въздух през дебитомера който той трябва да отчете,честно казано незнам и неме интересува как са работели едно време в бмв,но аз лично използвам метода в движение,като искам да разбера как е дебитомера,турбинката,клапана за турбото и още....anzak написа:bad_bad_boy написа:сега момчета, ай малко да оставим хората които с това си изкарват хляба да се изкажат по темата, все пак го правят на добра воля и можем да понаучим нещоот личният ми опит с 320д-136кс мога да споделя, че дебитомера се хваща точно в движение има дори тема от 35/40 сраници в които се обсъжда проблема
на мен колега недей ми обяснява кое как работи няма нужда просто и това че ти го тестваш така не значи че преебан дебитомер или турбина не могат да се хванат и на място не откривате топлата вода момчета

- milennyc
-
-
- Jenerala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 525d AT
Не знам дали става въпрос за друга букса, но при мен тази в която се закача за да се чете колата е в купето под малката жабка в ляво от волана.
Когато го мерихме, ме убедиха да пробваме да го изчистим със някакъв спрей щото при някой си дало голям резултат и аз се съгласих, карам я вече 2-3дена и поне засега не е забивала на 2500об. макар че тя по принцип рядко го правеше ако има промяна ще пиша.
Когато го мерихме, ме убедиха да пробваме да го изчистим със някакъв спрей щото при някой си дало голям резултат и аз се съгласих, карам я вече 2-3дена и поне засега не е забивала на 2500об. макар че тя по принцип рядко го правеше ако има промяна ще пиша.

- anzak
- старши ентусиаст
-
VRPerformance написа:само неми се карай ако обичаш...с твойте заядливите постове неми се занимава и нямам намерение да споря...написъл съм го разбираемо,че аз използвам метода в движение,за мен е ефикасен....никаде несъм писал че съм открил топлата вода,но несъм като тебе само да критикувам,ако имаш нещо да обесниш за методите,та да се придържаме към темата го направи,ако нямаш какво да кажеш си замълчиanzak написа:VRPerformance написа:това какво трябва да означава?мога да ти кажа че и двата метода са ми ясни,като този който си мислиш ти,се прави като се подава газ на определи обороти и се задържа на тях,след това се дава на по-високи като пак се задаржа....но този метод никак не е приложим в автомобилите с турбо,можеш да си го ползваш само на бензиновите атмосферки....турбо автомобил неможеш да накараш да работи на празен ход така както работи под товар и само в движение можеш да накараш турбото да надува като хората,перката на студения охлюв на турбото от високите обороти които се развърта турбото си прави самозасмукване от това следва че ще преминава и много повече въздух през дебитомера който той трябва да отчете,честно казано незнам и неме интересува как са работели едно време в бмв,но аз лично използвам метода в движение,като искам да разбера как е дебитомера,турбинката,клапана за турбото и още....anzak написа:bad_bad_boy написа:сега момчета, ай малко да оставим хората които с това си изкарват хляба да се изкажат по темата, все пак го правят на добра воля и можем да понаучим нещоот личният ми опит с 320д-136кс мога да споделя, че дебитомера се хваща точно в движение има дори тема от 35/40 сраници в които се обсъжда проблема
ми да мога да ти обясня първо никой не те питал за да седнеш да ми се правиш на голям разбирач просто с миленик поспорихме и ти взе да даваш компетентни мнения пък колите ако искаш и по телепатия си ги диагностицирай все ми е тая за друго не се сещам
- VRPerformance
- ентусиаст
-
ти някаде виждаш ли на миленник ника в цитатите?несе меся във вашия спорanzak написа:VRPerformance написа:само неми се карай ако обичаш...с твойте заядливите постове неми се занимава и нямам намерение да споря...написъл съм го разбираемо,че аз използвам метода в движение,за мен е ефикасен....никаде несъм писал че съм открил топлата вода,но несъм като тебе само да критикувам,ако имаш нещо да обесниш за методите,та да се придържаме към темата го направи,ако нямаш какво да кажеш си замълчиanzak написа:VRPerformance написа:това какво трябва да означава?мога да ти кажа че и двата метода са ми ясни,като този който си мислиш ти,се прави като се подава газ на определи обороти и се задържа на тях,след това се дава на по-високи като пак се задаржа....но този метод никак не е приложим в автомобилите с турбо,можеш да си го ползваш само на бензиновите атмосферки....турбо автомобил неможеш да накараш да работи на празен ход така както работи под товар и само в движение можеш да накараш турбото да надува като хората,перката на студения охлюв на турбото от високите обороти които се развърта турбото си прави самозасмукване от това следва че ще преминава и много повече въздух през дебитомера който той трябва да отчете,честно казано незнам и неме интересува как са работели едно време в бмв,но аз лично използвам метода в движение,като искам да разбера как е дебитомера,турбинката,клапана за турбото и още....anzak написа:bad_bad_boy написа:сега момчета, ай малко да оставим хората които с това си изкарват хляба да се изкажат по темата, все пак го правят на добра воля и можем да понаучим нещоот личният ми опит с 320д-136кс мога да споделя, че дебитомера се хваща точно в движение има дори тема от 35/40 сраници в които се обсъжда проблема
ми да мога да ти обясня първо никой не те питал за да седнеш да ми се правиш на голям разбирач просто с миленик поспорихме и ти взе да даваш компетентни мнения пък колите ако искаш и по телепатия си ги диагностицирай все ми е тая за друго не се сещам