Как въртите гуми?!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
70 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- ivsan_82
- кандидат ентусиаст
-
Тебе ако те е яд,аз кво да кажа колега?!xerial написа:тая тема направо ме е яд да я чета гледам и т.н.
освен ако не се опитва да тръгне на 5 не виждам как не може да върти гуми!!
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Баси...тва просто звучи абсурдно да не върти гуми....Аз с мойте скромни 136 и скъсвам шортите по завоите, пък ти да не говориме, че ти трябва да лепиш парчета гума по джамците на колите зад теб...
Изключването на системите е елементарно и щом си СИГУРЕН, че са изключени - тогава бягай за професионален съвет при диагностик!!!!
Изключването на системите е елементарно и щом си СИГУРЕН, че са изключени - тогава бягай за професионален съвет при диагностик!!!!
- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
Това колега с паленето на първия съединител при опит за бърнаут е естествено и нормално.
Аз моя го сбърках за една седмица,като го сменях ги нямасхе цели парчета от него
,имаше няколко истински бърнаута но като се обадиш да си поръчаш нов съединител си даваш сметка че 46цатати не е идеалната тренировачна кола.Защото като дойде време да сменяш 2рия съединител сигурно ще се наложи да сменяш и маховик-само той ми е над 1000лв. а за теб да не говорим, и като си дръпнеш чертата по-добре си вземи една Е30ка за подобни изпълнения.
Аз поне така смятам да правя сега
Аз моя го сбърках за една седмица,като го сменях ги нямасхе цели парчета от него
Аз поне така смятам да правя сега
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
И ааааз!bozukov_a написа:....си даваш сметка че 46цата ти не е идеалната тренировачна кола..
........ и като си дръпнеш чертата по-добре си вземи една Е30ка за подобни изпълнения.
Аз поне така смятам да правя сега :twisted:

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- ivsan_82
- кандидат ентусиаст
-
Ще бяга май за съединител заради глупавото въртене на гуми. Със сток автомобил освен да се набутваш със кинти и от където минаваш хората да казват "... ненормалник ..." друго няма да направиш. Не се обиждай колега ама си е така. Колицата ти е с перфектния мотор - бегачка. Какво ти трябва повече? И сега да ти кажа въртят гуми тези на които колите им са куци коне... За тях удоволствието от ускорение и скорост е непознато и така избиват комплекс.
[/quote]Да,колега,напълно съм съгласен с мнението ти,не ми е притрябвало изобщо да паля гуми,просто искам да си изясня проблема.А очевидно има такъв 

- ivsan_82
- кандидат ентусиаст
-
Да разбирам ли последно,че трябва да сменя съединителя и проблема ще се реши?© написа:колега, вече няколко човека ти написаха проблема
не знам какво още търсиш)
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Ако не е почнал да буксува, карай и си свиркай, но помни, че КОЛА, ЖЕНА и ЧЕТКА за ЗЪБИ не се дават на приятели!ivsan_82 написа:Да разбирам ли последно,че трябва да сменя съединителя и проблема ще се реши?© написа:колега, вече няколко човека ти написаха проблема
не знам какво още търсиш)

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- ivsan_82
- кандидат ентусиаст
-
Не буксува въобще.Някъде из форума бях чел как се проверява състоянието на съединителя,но не мога да го открия.Беше нещо от сорта-на 5-та предавка,на определени обороти,бавно се отпуска съединителя....Ако някой знае как става,нека сподели,ще съм благодарен.
- prel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306
Колега,
почвам да си мисля, че има някакъв минмален шанс да не боравиш със съединителя както трябва. Да не се обидиш - това е само предположение!
Пробвай следното. Изключваш ДСЦто. Включваш на първа и потегляш както обикновено. В момента в който си отпуснал вече съединителя и се движиш бавно натисни газта леко да качиш оборотите на двигателя до към 3500 и задръж така. Стоиш си на първа и не пипаш съединителя! След това натисни газта до дупка и наблюдавай какво става с оборотите. Тук вариантите са три:
1. Запалваш гумите - това, което ти искаш да направиш.
2. Оборотие се качват, но нито колата ускорява нито се въртят гумите - ако това стане си за нов съединител.
3. Оборотите не се качват и колата не ускорява и гумите не се въртят - тука си за диагностика.
Успех и да пишеш като решиш, че ми стана интересно!
ps. Само да допълня, че реакцията на колата (без значение каква) в тази ситуация трябва да я усетиш моментално, ако това не стане смятай, че отиваш на точка 3
почвам да си мисля, че има някакъв минмален шанс да не боравиш със съединителя както трябва. Да не се обидиш - това е само предположение!
Пробвай следното. Изключваш ДСЦто. Включваш на първа и потегляш както обикновено. В момента в който си отпуснал вече съединителя и се движиш бавно натисни газта леко да качиш оборотите на двигателя до към 3500 и задръж така. Стоиш си на първа и не пипаш съединителя! След това натисни газта до дупка и наблюдавай какво става с оборотите. Тук вариантите са три:
2. Оборотие се качват, но нито колата ускорява нито се въртят гумите - ако това стане си за нов съединител.
3. Оборотите не се качват и колата не ускорява и гумите не се въртят - тука си за диагностика.
ps. Само да допълня, че реакцията на колата (без значение каква) в тази ситуация трябва да я усетиш моментално, ако това не стане смятай, че отиваш на точка 3
- ivsan_82
- кандидат ентусиаст
-
Kолега,направих точно,което каза.Не стана нито една от 3-те изброени от теб ситуации.Усетих реакцията моментално,и тя беше-страшно бързо ускоряване и влизане на оборотите в червеното.Според мен,ако това означава,че съединителят е здрав,значи просто системата не изключва....Незнам!Майната му,стига съм ви занимавал с моите глупости,кат не ще да върти гуми,здраве да е!Благодаря ви на всички за отговоритеprel написа:Колега,
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Тази тема излезна извън пътя
. Но ето ти едно лесно решение за ДСЦ-то. В колата имаш жабка там има бушони
. Вадиш бушончето на ДСЦ-то и ..... тази 330-ка си пали не гумите а даже ще гледаш по 30м ластик 
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
ivsan_82 написа:Kолега,направих точно,което каза.Не стана нито една от 3-те изброени от теб ситуации.Усетих реакцията моментално,и тя беше-страшно бързо ускоряване и влизане на оборотите в червеното.Според мен,ако това означава,че съединителят е здрав,значи просто системата не изключва....Незнам!Майната му,стига съм ви занимавал с моите глупости,кат не ще да върти гуми,здраве да е!Благодаря ви на всички за отговоритеprel написа:Колега,
Аааа, няма такива работи - трябва да разберем защо не ще пущината. Пробвай номера с бушона, щото на мен ми се струва, че нещо не деактивираш ДСЦ-то както трябва.
Si non confectus, non reficiat.
70 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5