термостат
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Не е нормално да стига средата за толкова време. При мен в градски условия загрява за около 3-4 км.
Смени и малкият термостат.
Опре ли до смяна на големия, малкия също се сменя. В 99% от случаите и той си е заминал. И избягваш едно празненем, пълнене и обезвъздушаване на системата.
Смени и малкият термостат.
Опре ли до смяна на големия, малкия също се сменя. В 99% от случаите и той си е заминал. И избягваш едно празненем, пълнене и обезвъздушаване на системата.
- викентии70
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46,330D,300 bhp
- Мечтае да кара: 535 D
ThE BeAsT написа:Никой ли няма подобен проблем .... и дали е проблем изобщо ... ама предполагам, че е ... защото на 15 градуса загрява бавно ... а ми на -10да сменям и др термостат, да се вглеждам в печката или да карам на по-високи обороти .... или имате др предположение ???
Колега,да не ти е изолиран АГР-а?
Ако вече трети ден не ти се работи,значи е сряда!
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
Аз не съм го изолирал, мисля, че не е (колата е от германия, в бг съм първи собственик и се надявам да не са изолирали нищо)
Мерси .... от къде да си закупя малкия и какви пари е ориентировъчно (върти ми се в главата нещо за 70лв ... ама аз и големия мислех, че е 90 пък ме изръсиха 140
)

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
В Дарукар термостата е 79,09 лв. а малкия е 64,24. Как и къде са те издоили с толкова пари? Освен ако не е със смяната или за двата термостата? 

- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
Re:
ThE BeAsT написа:А има ли как да проверя дали работи малкия и как ....
Проверява се с бързовар, кана и термометър. Мисля, че трябваше да отваря на 88 градуса. Ако е дал фира, може пак да отваря/затваря, но при по-ниски температури, което го прави неефективен. Рядко може да се види механичен дефект при него, за разлика от големия, на който почти винаги се чупят пластмасовите държачи, а самия термостат си работи (ама файда - никаква

- adko001
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d '03
- Мечтае да кара: E90 V10 Hartge
Re: термостат
при мене колеги колата си загрява нормално, сичко е ок, но стрелката на таблото не седи точно на средата, а една идея по към синьото, тфа нормално ли е ???(на диагностика, на лаптопа показва 4е темп. си е в нормалните граници)
- kalanak
- кандидат ентусиаст
-
Да не отварям и аз нова тема изкам да ви питам.Таблото ми не показва коректно от известно време.Тоест сутрин като дам на контакт стрелката на температурата седи 3 мм в синьото поле.Като загрее колата нормално стрелката седи 2мм над средата което страшно ме дразни.Някой ако знае как да отстраня проблема.Или трябва да се сменя таблото
- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
Колега, от скритите менюта му дай тест на таблото и виж дали стрелката се движи заедно с другите стрелки. Би трябвало свички да вървя едновременно. Ако избързва, може след теста сама да се оправи(синхронизира).
- jujas
- Потребител
-
- Кара: 320 е46 2000 facelift
извинете ме за въпроса ама понеже и аз имах подобни проблеми.при мен проблема е че когато си загрее сичко е Ок но като смакна малко обороти или малко по инерция и стрелката трагва надолу.бяха ми казали че може и бордовата електроника да не обработва правилно сигнала от датчика.а може и да е от датчика. но искам да ви запитам къде се намира този малък термостат щото досега никои майстор не ми е споменавал за него.карам 320Д Е46 2000 год.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
jujas написа:извинете ме за въпроса ама понеже и аз имах подобни проблеми.при мен проблема е че когато си загрее сичко е Ок но като смакна малко обороти или малко по инерция и стрелката трагва надолу.бяха ми казали че може и бордовата електроника да не обработва правилно сигнала от датчика.а може и да е от датчика. но искам да ви запитам къде се намира този малък термостат щото досега никои майстор не ми е споменавал за него.карам 320Д Е46 2000 год.
Това си е чист симптом за заминал термостат.
Малкият термостат се намира непосредствено преди АГР-а, №8 на схемата:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=35
Между другото, добри майстори ползваш

- jujas
- Потребител
-
- Кара: 320 е46 2000 facelift
вярно за майстора колега ама какво да се прави.странното е че малкия който научих къде е сега е сменен а и АГР ми е изолиран и проблема пак си го има.възможно ли е да е датчика който е под всмукателния колектор.иначе веднъж като я запалих я покарах около 10 минути с малко повече газ,после замерих темп. на главата направо и си беше 94-95 а вътре стрелката беше на 1/3. възможно ли е само индикацията вътре да показва вярно а иначе сичко да си е ок.
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2