последен опит - от какво може да пуши 320д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
да всички милионници пушат и вървят с 10w40 най добре
шегичка
Проблема на колегата е свързан с ремонта , който е предприел - смяна на гарнитура глава. При свалянето проверихте ли главата на скенер или с химикал ? Загуба на антифриз или друг флуид има ли...
Някакви предварителни замервания има ли - компресия например (преди , след ремонта) . Придърпването и недобро горене пък логично насочват към ГНПто, направил си тест на стенд - механично е ОК , а пък проблема се появява в управлението на помпата и определено има връзка с топлиннот разширение при загряване на мотора

Проблема на колегата е свързан с ремонта , който е предприел - смяна на гарнитура глава. При свалянето проверихте ли главата на скенер или с химикал ? Загуба на антифриз или друг флуид има ли...
Някакви предварителни замервания има ли - компресия например (преди , след ремонта) . Придърпването и недобро горене пък логично насочват към ГНПто, направил си тест на стенд - механично е ОК , а пък проблема се появява в управлението на помпата и определено има връзка с топлиннот разширение при загряване на мотора
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
аз на скоро забелязах че като дам яко газ изведнъж леко изпушва (мн малко дим за 1сек при нагнетяването) но преди го нямаше това нещо никакви пушаци, не съм махал катализаторите! На место няма нищо ,нищо не излиза от ауспуха 

Re: последен опит - от какво може да пуши 320д
хора пишете има ли развитие по темата с тоя бял дим ,имам сащия проблем и не знам какво да правя мойта пуши само като работи на място след като потегли и пропушва един сиво бял дим и след това се из4иства най 4есто се полу4ава на светофар и ми е много неприятно като някоя пушалка за комари е по някога
направо голям срам колата е е46 320д 2003г

- Pa3BpaT-E46
- Потребител
-
Re:
milennyc написа:Дебитомер си е на 100%, но е важно и смяната. С кой номер е и да се препрограмира. И при мен като изолирам АГР-то пуши по малко на място. Но след смяна на Дебитомер всичко е 6
Имах същия проблем оказасе че е спукан маркуча на интеркулера!

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
да не се окаже че гори масло и за това пуши
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Имам една теория - казваш, че като изолираш АГР-а пушенето значително намалява. Преди АГР-а има един охладител на изгорелите газове - те се охлаждат с антифриза. Провери дали не е пукнат, защото ако има макар и малка цепнатина, там се просмуква антифриз, влиза при рециркулационните газове и оттам пуши светлосиво. Като гори антифриз от ауспуха излиза точно такъв пушек.
Si non confectus, non reficiat.
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2