320d Как да разбера има ли тунинг на ЕКУ-то
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Тоест повишаваш горивото и в резултат мериш налягане на турбината, като не трябва да превишаваш 1,5 ,защото след това е вече опасно за двигателя --да не издуха гарнитура на глава .Трябват добри сегменти и клапани за да няма картерно налягане.
Горе долу ми става ясно.Турбината нали има изпускателен клапан като превиши определено налягане.Той как се залъгва за да има по-голям надув? А с дебитомера как стоят нещата ?
Горе долу ми става ясно.Турбината нали има изпускателен клапан като превиши определено налягане.Той как се залъгва за да има по-голям надув? А с дебитомера как стоят нещата ?
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
само с гориво надали се получава добър тунинг колегаV-max написа:корегира са количеството подавано гориво, от там и турбината вдига налягане (предивд повечето газове) . Общо взето това са промените

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
VRPerformance написа:само с гориво надали се получава добър тунинг колегаV-max написа:корегира са количеството подавано гориво, от там и турбината вдига налягане (предивд повечето газове) . Общо взето това са променитесмених досега няколко такива....има други неща който е необходимо да се бутнат.
Айде не се издавайте кой какво прави, после ще искате патент

- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
VRPerformance написа:само с гориво надали се получава добър тунинг колегаV-max написа:корегира са количеството подавано гориво, от там и турбината вдига налягане (предивд повечето газове) . Общо взето това са променитесмених досега няколко такива....има други неща който е необходимо да се бутнат.
брех

- milennyc
-
-
V-max написа:VRPerformance написа:само с гориво надали се получава добър тунинг колегаV-max написа:корегира са количеството подавано гориво, от там и турбината вдига налягане (предивд повечето газове) . Общо взето това са променитесмених досега няколко такива....има други неща който е необходимо да се бутнат.
брехби ли споделил какво се пипа повече на един дизел с роторна помпа , че ми стана интересно
Явно имаш още годинка две да понаучиш нещата
Айде пак ще се ядете ... я кажете кво правите поне играйте с открити карти да знае бедния народ

П.П
V-max югото е страшно

VRPerformance джантите на е46 са мноо яки
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
кое юго
смаза ме
С никой не се ям , като се казва нещо поне да е цялостно и аргументирано , така хвърлени подмятания във въздуха не вършат работа 

- milennyc
-
-
V-max написа:кое югосмаза ме
С никой не се ям , като се казва нещо поне да е цялостно и аргументирано , така хвърлени подмятания във въздуха не вършат работа
Клас "А" - 11 участника
Росен Костов (REZINA) - Пежо 106
Аделина Рангелова (addevil) - Хонда CRX
Искрен Величков - Хонда Сивик
Николай Стоянов - БМВ Е21
Ивайло Илиев (cj) - Тойота Корола АЕ86
Емил Попов (1net) - Хонда Сивик
Атанас Гагаров - Ситроен Саксо
Велизар Георгиев (V-MAX) - Застава Юго
А за другото наистина да се казват нещата до край, всеки ако каже нещо и само го подхвърля точно в тази тема е "изхвърляне" извинете ме за думата ама.......
- VRPerformance
- ентусиаст
-
на мен ли ми предлгаш да отида да ми направят чип?не мисля че ми е необходимо,а обеснения за това какво е чиптунинг още по-малко...milennyc написа:VRPerformance написа:само с гориво надали се получава добър тунинг колегаV-max написа:корегира са количеството подавано гориво, от там и турбината вдига налягане (предивд повечето газове) . Общо взето това са променитесмених досега няколко такива....има други неща който е необходимо да се бутнат.
Айде не се издавайте кой какво прави, после ще искате патент![]()
Колега ако искаш чип бегай при някой, там ще ти дадат обяснение, тук само може грубо да ти кажат какво е..... всеки колега който се занимава с това няма да ти сподели точно какво прави и как
Аз ту бях писал там към кого да се обарнеш.... казвам ти го 2-ри път
- milennyc
-
-
VRPerformance написа:на мен ли ми предлгаш да отида да ми направят чип?не мисля че ми е необходимо,а обеснения за това какво е чиптунинг още по-малко...milennyc написа:VRPerformance написа:само с гориво надали се получава добър тунинг колегаV-max написа:корегира са количеството подавано гориво, от там и турбината вдига налягане (предивд повечето газове) . Общо взето това са променитесмених досега няколко такива....има други неща който е необходимо да се бутнат.
Колега ако искаш чип бегай при някой, там ще ти дадат обяснение, тук само може грубо да ти кажат какво е..... всеки колега който се занимава с това няма да ти сподели точно какво прави и как
На никой нищо не предлагам, само казвам че всичко да се казва до край.... защото израза да се пипне и друго.... звучи като
Да вкараш някой лев на е46 и да си купиш М3 е46

- VRPerformance
- ентусиаст
-
ами ти трябва да знаеш много добре владо какво се бута,просто има хора който четат форума и четат за чиптунинг-а и после са големите разбирачи,как можело за такова нещо да се вземат толкова пари и ходят при някой който ги прави за 100лв,дето бута само горивото...несъм казал че трая да обесняваш какво точно се бута....но ако искаш все пак много да разбереш мога да ти пратя един файл да погледнешV-max написа:VRPerformance написа:само с гориво надали се получава добър тунинг колегаV-max написа:корегира са количеството подавано гориво, от там и турбината вдига налягане (предивд повечето газове) . Общо взето това са променитесмених досега няколко такива....има други неща който е необходимо да се бутнат.
брехби ли споделил какво се пипа повече на един дизел с роторна помпа , че ми стана интересно
Явно имаш още годинка две да понаучиш нещата

П.с а за ученето бързо се уча аз

- VRPerformance
- ентусиаст
-
ами ти сам го каза че нее необходимо да се казва всичко...но и да се каже толкова общо също не е хубаво,понеже хората който неразбират остават с грешни представи.... мога да кажа че само с гориво,както е писал колегата В-макс надува на турбото който се вдига едва ли е достатъчен да се изкарат 30-тина коня.... още нещо което бих споделил е че ЕГР-а също може да се бутне,както казах има и още неща но те не е обходимо да се споделятmilennyc написа:VRPerformance написа:на мен ли ми предлгаш да отида да ми направят чип?не мисля че ми е необходимо,а обеснения за това какво е чиптунинг още по-малко...milennyc написа:VRPerformance написа:само с гориво надали се получава добър тунинг колегаV-max написа:корегира са количеството подавано гориво, от там и турбината вдига налягане (предивд повечето газове) . Общо взето това са променитесмених досега няколко такива....има други неща който е необходимо да се бутнат.
На никой нищо не предлагам, само казвам че всичко да се казва до край.... защото израза да се пипне и друго.... звучи като
Да вкараш някой лев на е46 и да си купиш М3 е46и определено ще си бутнал нещо

П.с гледам да помогна на потребителите на форума,всичките ми мнения са с тази цел

Последна промяна VRPerformance на 25 Мар 2009, 11:24, променена общо 1 път
- milennyc
-
-
Да ЕГР-то може, горивото може и остана да се каже че и турбото може
. Да има хора който не разбират и като си малчите ще идат при тези за по 100лв.

- VRPerformance
- ентусиаст
-
виждаш ли че не е само горивото,ако изброя още неща и за тях ще се сетиш,но дане влизаме в излишни подробностиmilennyc написа:Да ЕГР-то може, горивото може и остана да се каже че и турбото може. Да има хора който не разбират и като си малчите ще идат при тези за по 100лв.

Последна промяна VRPerformance на 25 Мар 2009, 11:35, променена общо 1 път
- milennyc
-
-
- VRPerformance
- ентусиаст
-
сини пръскалки + 5,''ЛЕТНИ'' ЖАНТИ + 5-10 коня,малко лепенки и айде сме лепнали 200 коняmilennyc написа:Дори и Дебитомера може да се пипне и от него може да се искарат 5-10 магерета

П.с има ли някаде резултатите от калояново?
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3